Wszystkie spółki, które mają bdb wyniki, byly wysoko, a wiele osób chetnie dokupiłoby je taniej. Co zrobiono? Suski coś wspomniał podatku, spekula wykupila artykuly w prasie(bo co za problelm kupić arytkuł?), puszczono ścieme w rynek, że obejmie to wszystkie spółki, skupili papier przy panice i mają arctic kupiony po 16 zl.. inne spółki tego typu to samo....
A za tydz. powiedzą, że jednak podatku nie będzie i co wtedy? come back na 22-25... i ulica zostanie pięknie zrobiona..
Najwiekszy finansista PISu.. przecież na obligacjach zrobil dobry interes.
Na akcjach na 100% będzie chciał stracić, na dywidendach, na kursach.. a co tam z paru mln stracić z 20-30% :D przecież prąd bedzie miał tańszy o 200 zl na msc :D :D
W mojej opinii ustawka niezla pod skup akcji z rynku GPW.. kto i jak to ustawil nie wiem... ale panika piękna poszla na wyprzedaż wszystkiego co rentowne...
szukają kasy przed wyborami na rozdawnictwo, bo drukowanie pustej kasy spowoduje hiperinflację , firmy rentowne mają kasę więc chcą je oskubać, potem bedą lokaty i oszczędności obywateli powyżej 100 tys zł jak na Cyprze. Rentowność obligacji rośnie , połowa budżetu panstwa pójdzie niedługo na samą obsługę długu , 7 lat rozdawnictwa i rozpasania plus " miliardy na Utrzymanie Ukrów " konczy się "sprawdzam " Co powiedzą że trzeba oszczędzać ? Idą w zaparte choćby po nas potop. Nieważne gospodarka, spółki, prawo itp. liczy się władza i jej utrzymanie za wszelką cenę. Rząd Lewicowy Millera miał trochę rozsądku i rozumu i wstrzymał rozdawnicwto i przegrali wybory
Coś mi strzyka w ... , że dzisiaj barman pokaże, jak znikome zainteresowanie poważnych inwestorów spółką, w której kurs jest animowany z bezczelnością dorównującą sasinowi , pozwala mu na ...
zejdzcie na ziemię, S&P 500 przebiła dołek, to co ma się tutaj dziać? wywalanie na całego. a do tego stoplossy pogłębiają panikę. Ja juz mam tak duże straty, że mam to wszystko w dupie. patrze ze spokojem jak spada bo co mam robić, ratować resztki? bez sensu. Jak wybuchnie wojna to te pieniądze i tak nic nie będą warte.
95% inwestorów obecnie ma strate.. powiem wiecej nawet moje fundusze emerytalne z PPE ktore mam kilka lat zeszly na minusy.. caly zysk wypracowany przez nich przez 5 lat... zniknął... To jak fundy tracą to zwykli inwestorzy również..
Największym błedem byloby teraz się poddać i sprzedać, boli jak spada. ale co za rożnica 30% straty czy 40%... kiedyś wróca dobre czasy, za rok, dwa i wtedy odbiją akcje i będa jeszcze z tego zyski.. jak w zyciu, raz spadki i raz wzrosty..
A te akcje są i będą dobre. za rok, jak to będzie na 25 30 i bedą kupione po 17zl. to dywidenda przyjemnie bedzie wyglądała ;) zagryźć zeby i nie dać sie trollom i nie sprzedawać, bo po sprzedaży straty już sie nie odrabia.. tylko jeszcze prowizje placi itp. i skacze i pogłębia straty.
z takim podejściem, niestety ale musicie parę razy zbankrutować na bananie!! patrzcie kto jest barmanem, bo może się okazać, że Wasz DM gra przeciw Wam :)
Dokładnie, wszystkie moje spółki z super wynikami z różnych sektorów zbankrutują i zostanę goły.. a wig spadnie na 500pkt. I będą chodzić po domach i rozdawać akcje ... skończ naganiaczu kłamać. Kupuj artykuły w prasie i ogłaszaj ze katastrofa
Ja jestem wręcz przerażony siłą i potęgą spekulantów...
Taka spółkę jak arctic uwalic w tydzień z 22 na 15.8???
Nikt i nic nie jest w stanie tego zatrzymać...
Równie dobrze za tydzień mogą zrobić 10.
Od dawna uważam że bycie na bananie to hazard a nie inwestowanie.
Niestety nie daje rady się wyleczyć i trwam czekając nie wiem sam na co.
Sprzedawali po 16 kupiłem usrednilem jestem na 0.. będę teraz czekał i trzymał.
Także w czym problem?
Ważne nie kupować za wszystko i mieć zapas, zawsze dokupisz taniej i z głowy, średnia 17,50. Dziękuję. Tydz temu marzyłem aby kupić po 19 .jak sprzedali.... to za rok będę miał dywidende od obecnie wartości
Dzięki, po 18 też dokupiłem, ale nie za wszystko, potem podwoiłem koszyk koło 16...bo uznałem, że to spekulancka nagonka na podatek, poza tym jestem księgowym i wiem, ze biznes, doradcy pod. poradza sobie z takimi pomysłami.
mam pytanie - zakładając taki rynek niedźwiedzia jaki się dopiero zaczyna, kiedy sprzedam po 22 pln np. 1000 akcji i zapłacę prowizję i podatek, to czy kiedy za tę kwotę pomniejszoną o prowizję wyjścia+wejścia + ewentualny podatek i kupię około 10 pln dwa razy tyle akcji - TO ILE JESTEM STRATNY NA TAKIEJ OPERACJI. Za poważne odpowiedzi z góry dziękuję :)
Rynek Niedźwiedzki się zaczyna? Dobry manipulant ...to zjazd z 2400 an 1400 To co to było rynek byka..dobry naganiacz z ciebie.. jasne spadnie na 2zl.. bo Ty taj wróżysz. I takz kupisz sobie po 10 zł. Ja myśle, że będą ludzie ci jeszcze dopłacali abyś od nas zabrała po 1 zł
bo nie wiem czy mnie nie obrażasz :) żartuję, Skoro jesteś księgowym i ew. znasz się na rynkach kapitałowych, to moje skromne pytanie DLACZEGO INWESTUJESZ WE WZROSTY NA RUNKU NIEDŹWIEDZIA?! i wierz mi, bądź nie, to jest pytanie FUNDAMENTALNE!! :) sorry za wersalliki
W takim razie - bo mimo szczerych chęci, z Twoich wypowiedzi na tym wątku niewiele zrozumiałem. masz stratę - choć nie sprzedałeś akcji - nie wiem jak to możliwe? masz pożyczone akcje? musisz uzupełnić depozyt? jako spekulantowi, zależy mi na szybkich ruchach, a Tobie jako wytrawnemu inwestorowi, takie ruchy powinny zwisać i powiewać! i tak do tego podejdźcie!! pozdrawiam bez odbioru
Stratę mam z akcji na innych spółkach.. tutaj kupowałem po 13, potem drożej dokupiłem teraz taniej dokupiłem, nie mam straty na arctic,mam na innych papierach, i łącznie jest strata, czego tutaj nie rozumieć?
Sprzedałem wszystko ze średnia 20,40 Teraz odkupiłem sporo więcej.i dużo taniej Po prostu zarabiam. Każdy tak może trzymanie akcji w dzisiejszych czasach to dla emerytów
A teraz jak kurs spadnie napiszesz, że sprzedałeś i czekasz aż będzie taniej?
Zawsze zarabiasz:)
Mistrz!
Tylko czy na rachunku ci przybywa czy tylko na forum?
Nie, ja tylko piszę, że ktoś pięknie wykorzystał moment i zbił kursy bdb spółek o min30%.. bo jakiś poliytk coś tam powiedział.
Tak, ja sprzedalem arctic powyzej 21, i chcailem dokupić po 19, i tak, dokupiłem po 16... ale szkoda ludzi co sprzedawali.
Kupilbym po 19 też byloby ok,
Manipulujecie kursami i tyle, czy to domy maklreskie dla prowizji, czy spekuła, bez znaczenia, normalny inwestor jedyne co tutaj mozę, to kupić akcje jak WIG jest na 1400 PKT i zamknąć temat na rok czy dwa.
cala reszta, to naganiacze spadkowi wzrostowi, kołeczkowi. itd. a forum bankiera i ludzie tutejsi to dno..
I tak, na arcit jest na +, na innych na minus, czego oczekujesz?
..na gpw siedza już tylko ugotowani i uzależnieni od hazardu ..ulica ma w d.ie ten typ rynku..jedyna szansa to tylko fundy i kapitał zagraniczny który jednak teraz znika jak kamfora..powolutku acz skutecznie zostawiając z papierem toaletowym naiwniaków..marzycieli