Tak się zastanawiam dlaczego mamy stosunkowo małą płynność na papierze pomimo osttatnich wzrostów, były tu czasy że dziennie mieliło się parę milionów akcji a sytuacja była znacznie gorsza niż obecnie Cześć trzymają "parkingowi" a reszta? gdzie jest reszta kwitów ? Jedną z moich teorii jest taka że wiekszość akcji jest kiszona przez tych co kupywali powyżej 3,75, mam więc takie małe pytanie do osób które mają akcje ze "starych czasów" o info po jakieś średniej trzymają akcje, bo całkiem możliwe że zaczną się obroty i przyśpieszymy ze wzrostem kursu jak kurs będzie powoli szedł w góre i osoby które zawisły na hakach będa się sukcesywnie wysypywać z akcji, wtedy może ktoś z większa kasą tu wejdzie aby trochę mocniej zabujać to łajbą :)
Dla mnie schemat jest prosty, wszyscy posiadacze akcji czekają na wzrost, a jedynym kupującym jest pcc chemicals, jak on odpuszcza to papier opada pod własnym ciężarem, teraz mogą znów poczekać aż zejdzie na 2,7..2,8 i znów zaczną zbierać, jeszcze bańka papieru do zebrania więc mają czas a słaby rynek sprzyja
Waldek z pcc chemicals kupuje od 20% do 60 % dziennego wolumenu, a co z resztą kwitów? Ostatnio trochę spasował, poza tym może jeszcze kupowiać (oficialnie) do piątku, a później zamyka się okienko do kolejnego raportu.
Dobry wieczór! Papier nie osuwa się bez przyczyny. Kursem steruje automat i błyskawicznie, w ułamkach sekundy, reaguje na najmniejszą intencję kupna lub sprzedaży .Maszyna zadawala się nawet dwugroszowym zyskiem. Obecny kurs umożliwia 5 procentowy zysk dla kupującego w wypadku hipotetycznego wycofania z giełdy spółki. Dalszy spadek kursu ten zysk zwiększa i uatrakcyjnia zakup akcji. Pan Waldemar kupuje każdą wielotysięczną ofertę sprzedaży poniżej 3,22 zł. Nie wiem czy posiada czas. Intensywność zakupów temu przeczy. Obecnie brakuje mi kasy na większe zakupy, ale systematycznie dokupuje akcje. Aby zatrzymać zabawę w spadki należy nie wystawiać ofert sprzedaży, a w miarę napływu gotówki systematycznie dokupywać walory. Po spełnieniu tych warunków Krótkoterminowcom, pozostaną koszty prowizyjne i strata czasu. PS Marzy mi się harmonia między Właścicielem, Zarządem, Akcjonariuszami, Pracownikami spółki (idealne warunki dla Pracowników do decydowania o swojej emeryturze poprzez zakup akcji ). W tych czasach wojny, niestabilności prawnej może to najlepszy klucz do sukcesu?
ja siedze o 2,76 i sie nie ruszam( 38100szt) , moge sprzedam ale za 5zł inaczej dywidende bede brał , to mega firma jest wy sprzedawajcie jak wam kasy trzeba