• Kolego Kret Autor: ~Gracz321 [194.124.220.*]
    Jaką cenę teraz przewidujesz?
  • Re: Kolego Kret Autor: ~Kret [188.147.8.*]
    Cały czas taka sama jak mówiłem to że pula jest większa to nie znaczy że będzie wykorzystana. Ja chętnie przyjmę więcej . Jak będzie więcej to przyjdę i przeproszę ale wydaje się że wykorzystają tylko środki spółki. Tamte koronei to pewnie jakies finansowane zewnętrze na procencie.
    Ale skóry nie zauważyłem że zwiększyli że zwiększyli że 175 na 205 mieli to 175 zwiększyć . Więc niby rachunek prostu 205 minus 40 już wydane daje 165 mln podzielić przez 416 tys akcji i to daje cenę w okolicach 400 i to będzie cena zejścia z gpw . To jest dobra cena nikt nie powinien mieć żalu. Jak tak będzie to super. Ale nie wiem kiedy oni ta sumę jeszce zwiekszyli
  • Re: Kolego Kret Autor: ~AE [83.26.171.*]
    Wygląda na negocjacje z funduszami . Jednak po ilości akcji z których głosowano wynika , że fundusze nie zaszczyciły walnego swoją obecnością . A tak w ogóle trochę mało czasu , może wydłużą skup ? A może nie zrobią nic ?
    Miałem właśnie pisać że moze będzie przedłużenie wezwania. Nic nie zrobią ? To po co te zabawy z walnym i zwiększaniem kwoty skupu ? Wiem że mogą kupno przesunąć na kiedyś ale nie robili by zwiększana tym samym pompując apetyty i pozostałych i domysły. Do tego jeszcze ta opinia zarządu wszystko się składa ładnie ale oczywiście to giełda jest i nie ma nic pewnego jak by było to cena już by była pod 390 zl
  • Re: Kolego Kret Autor: ~Dariusz [104.28.131.*]
    Wszyscy czekają ale jak nic nie zrobią i nadal będziemy na gpw to chyba najlepiej bo spodziewam się w perspektywie średnioterminowej wyżej niż 400
  • Re: Kolego Kret Autor: ~Kret [188.147.0.*]
    Nie w tych okolicznościach rynkowych nawet nie chodzi o to że może się coś popsuć w firmie tylko raczej dlatego że właśnie tworzą się okazję spółki które są już bardzo bardzo tanie a nie tylko ' niedocenione '
  • Re: Kolego Kret Autor: ~Gracz321 [31.183.232.*]
    Tak, tylko ze ja tu przewideje w tym roku 100 baniek netto zysku. Plus perspektywy i rozwój w nastepnych latach. Tu tez wg mnie 300zl to smiesznie tanio w perspektywie 2-4 lat i sadze ze W to doskonale wie
    Czy może być jakiś inny powód żeby zwiększyć ta pulę jeszcze więcej niż planowano ? Po co zrobili rezerwę na 205 mln ? Dla zabawy żeby zmylić rynek. Nie ma logicznych powodów. Teraz tylko przelanie tych środków do maklera i podwyższenie ceny na okolice 400 zł nie mam innych pomysłów scenariuszy ma ktoś inne ? Wychodzi na to że jeszce teraz po 330 czy 350 się opłaca kupować . No i chyba już nikt tej ceny 400 nie podważy fundusz też odda zresztą to zrobili pewnie pod fundusz pod jego żądanie.
    A teraz co przewidujesz graczu?
  • Re: Kolego Kret Autor: ~Gracz321 [5.173.174.*]
    Ale w jakim sensie, bo nie widze zeby cos sie zmieniło ze skupem. Z wyliczeniami zgadzam się z Tobą.
    Nie wiadomo co tu jest grane coś nie widać zmiany ceny może dziś może wogóle. Ja mam swoją drugą alternatywna wersję podwzszenia skupu i to 2 razy. Pan W nie dogadał się z funduszem po prostu fundusz chciał za dużo więc Pan W wiedząc że niezrobi delistingu że nie uda mu się to bez funduszu podwyższył skup bo sam będzie jego beneficjentem. Zmiana planów.
  • Re: Kolego Kret Autor: ~AE [83.26.171.*]
    I on i inni pracownicy kluczowi w ramach programu motywacyjnego. To może być taki quasi fundusz płać. Wg. mnie to może być ok. Akcje powinny być drogie aby jak najmniej kontroli nad spółką oddać za jak najwyższą cenę. US się nie przyczepi bo wycena z GPW a nie z kapelusza.
    A może jeszcze dziś podniesienie ceny i tylko poniedziałek na sprzedaż w zapisie bo na GPW niżej - d+3
    Widziałem już podniesienie ceny dzień przed ostatnim dniem. Widziałem też przedłużenie wezwania na godzinę przed zakończeniem przyjmowania zapisów. I właśnie to obstawiam czyli przedłużenie wezwania. Dadzą sobie jeszcze czas . Te podatki nowe to też kwestia nowa która w sumie mogła by dotyczyć firmy a trzeba poczekać na szczegóły które mają znaczenie dla np negocjacji z funduszem. Dziwne to że zrobili takie powiększenie kwoty tak na szybko przed końcem wezwania. Więc losy się tu waza można szybko przejść z nieba do piekła i odwrotnie ...
    Do tego procedura utworzenie kapitału zapasowego następnie przetransferowane go na koncie pośrednika być może jest więcej procedur niż tylko zwykły przelew . Sam jestem ciekawy rozstrzygnięcia. Oczywiście kupując dziś nie można się już zapisać w wezwaniu ale jeśli cena będzie podwyzszona to i tak na rynku będzie to samo bądź na przymusowym jeśli ceny nie podwyższa to i tak nie ma sensu zapisywać się po tej pierwszej cenie.
  • Re: Kolego Kret Autor: ~Yo [194.31.36.*]
    Ja myślę że Amerykanie chcą wejść w struktury. Później przetransferować technologie za ocean. Tym samym wyprzedzą Chiny wiadomo w czym.
  • Re: Kolego Kret Autor: ~gracz321 [194.124.220.*]
    Nie sądzę. Myślę, że po prostu czekamy.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [193.27.14.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
ZPUE -3,36% 374,00 2022-12-01 09:16:32
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.