Znajdź przy 1 zł.
Podpowiem nie znajdziesz ale szukaj.
Skoro jesteś adwokatem heheszka to odpowiedz na drugie pytanie bo heheszek udaje że nie widzi.
Jest jak Macierewicz dostrzega tylko to co potwierdza jego tezę reszta nie istnieje
Dnia 2022-09-15 o godz. 12:32 ~200mln napisał(a): > Moje, przy kursie 55gr. > > > > Znajdź przy 1 zł. > > Podpowiem nie znajdziesz ale szukaj. > > Skoro jesteś adwokatem heheszka to odpowiedz na drugie pytanie bo heheszek udaje że nie widzi. > > Jest jak Macierewicz dostrzega tylko to co potwierdza jego tezę reszta nie istnieje
nie mam zamiaru szukać. chciałem tylko sprawdzić, czy 130mln i 200mln to ta sama osoba naganiająca na akcje tego śmiecia.
Dnia 2022-09-15 o godz. 23:00 ~200mln napisał(a): > Poprzyj argumentami że spółka GNG to śmieć. > > Konkrety na stół.
określenie "śmieć" dla danej spółki, to jedynie moje odczucie subiektywne. Mam w aplikacji Biura Maklerskiego zakładkę pod nadaną przeze mnie nazwą "śmieci", gdzie monitoruję notowania spółek, które w swoim czasie wsławiły się spektakularnymi ruchami cen po cenotwórczych oszukańczych komunikatach zarządów tych spółek, a potem spadały jak kamień. GENRG ma na tej zakładce "towarzystwo" takich spółek jak FLUID, DREWEX, EFE, SOFTBLUE, INNOGENE, INFOSCAN, GOVENA, INVENTI (BRAS), UNITED, HETAN, YOLO, CFI, HAWE itp. większość to groszówki, część już upadła lub jest zawieszona bądź wykluczona z obrotu. związki pomiędzy HAWE, STARHEDGE, CFI, DREWEX, UNITED, INVENTI i GENRG są oczywiste. jeżeli uważam, że coś wg mojego subiektywnego odczucia jest "obrzydliwe" lub zasługuje na miano "śmiecia" , a ktoś inny uważa,że jest to "wspaniałe" lub "perełka", to cóż - z gustami się nie dyskutuje. jeden powie, że akcje wzrosły z 6gr na 30gr więc jest dobrze, drugi, że spadły z 2 zł na 30 gr więc musiało być coś źle ze spółką. jest pojęcie "junk stocks" i część spółek z listy powyżej jak najbardziej do tego pojęcia pasuje.
Dnia 2022-09-16 o godz. 10:52 ~200mln napisał(a): > Oceniłeś zachowanie kursu. > > A ja pytam o ocenę GNG, bo pisałeś o akcjach śmiecia. > > Opisz negatywy operacyjne w prowadzeniu i rozwoju biznesu GNG. > > > > Swoją drogą szacun za dotychczasową argumentację. Masz jakiś punkt widzenia i argumenty, a nie to co heheszek.
no niezupełnie, że w przyznaniu jakiejś spółce miana "smiecia" sugeruję się tylko tym, że kurs spadł na groszówki. jeżeli ktoś coś ukradł, ale poniósł karę, to i tak przylepi się do niego łatka złodzieja na długie lata. w kwestii oceny obecnej działalności G-Energy, to wiem tylko tyle, że Politerm nadal nie działa i od 2016r są przesuwane daty uruchomienia. interesowałem się szczegółowo działalnością G-Energy kiedy nie prowadził.... żadnej działalności operacyjnej. Coś tam zostało po Elkop, chyba wiatraki. Do Zarządu wszedł Bujak no i nieźle namieszał z tą emisją publiczną. w komunikatach niezłe bajki opowiadał o planach zakupu spółki od Orlen Oil, inwestycji w jakieś Biotechnology, potem ludzie 3 lata czekali na dopuszczenie akcji z emisji publicznej. To w tym okresie często na forum w odniesieniu do tej spółki pojawiał się epitet "śmieć". Przestałem się interesować G-Energy po tej historii z wekslami przy emisji dla Starhedge. Teraz wróciłem ze względu na Politerm i jego cudowny patent wyceniany na grube miliony. Zauważ, że nigdy nie krytykowałem na forum działalności Cetery i nie negowałem osiągnięć Endosystemu. Natomiast, jeśli ktoś (jak Ty) nagania na wzrosty (trochę nachalnie moim zdaniem) to z przekory, jako że mam historyczny (i histeryczny:)) uraz do tej spółki pozwalam sobie dać ostra ripostę. Nigdy nie miałem akcji G-Energy ale chyba się domyślasz na jakiej spółce poniosłem straty (zostałem tam po prostu bezczelnie oszukany) i też się domyślasz przez kogo.
Każdy ma prawo do swojej opinii.
Ja patrzę na spółkę przez pryzmat jest kluczowej działalności operacyjnej.
I tu jest masa pozytywów.
Rosną przychody, rośnie organizacja, rośnie terytorium na którym działają.
Testują nowe kierunki.
Gorzej z rentownością ale tu trzeba brać poprawkę ma covid i szaleństwo kosztowe na rynku. Pomimo wahań rynkowych spółka generuje zyski.
Jedyne co rozczarowuje to tempo skupu akcji. Prezes w pojedynkę zebrał z rynku więcej niż spółka.
Natomiast sama spółka rozwija się mega dynamicznie. Stąd umieszczenie jej na jednej liście z wydmuchami z NC uważam za krzywdzące.
O ile zachowanie kursu może rozczarowywać o tyle rozwój spółki na przestrzeni ostatnich lat pokazuje że wycena rynkowa, szczególnie obecnato już okazja do zakupu.
Ja rozdzielam w swoich ocenach obie perspektywy. Kurs i działalność spółki.
Gdyby rynek w swoich wycenach nie mylił się to nie byłoby ani okazji inwestycyjnych ani balonów.
No Panowie i to mi się podoba. Teraz jak nowe duszę będą wchodzić to poczytają sobie coś konkretnego. Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana, a kto ryzykuje ten zjada gruz
200 zapominasz o 1 podstawowej rzeczy. Trwa bessa, potrwa jeszcze z 10 MSC, jakby kghm kosztował 300 zł pgn 20 pkn 120 może by ktoś spojrzał na Twój gng
Jest ktoś kto ma 3 mln gotówki
Wybierze gng ?
Czy np kghm po 45 zł pkn za 40 ?
Spółki przecenione płacące dywidendę z płynnością
Czy gng ?
Tylko różnica jest taka, że na takim KGHM jak leci kurs to w grubych milionach obrotu.
A tu kurs jest umiejętnie spychany małymi pakietami.
Jak ludzie to widzą że komuś zależy na spychaniu kursu to wiadomo że każdy czeka z zakupami.
I kółko się zamyka. Natomiast czy aktualny kurs wycenia realny potencjal GNG? Wątpię.
Obstawiam że taki marazm na notowaniach potrwa jeszcze ok. 1.5 roku.
Ten czas to będzie dobry okres na powolną akumulację.
Przeczytałem z dokładnością tą waszą dyskusję ale ja wielokrotnie pisałem że jeśli spółka nie skupuje akcji własnych to znaczy że liczy że będzie na przykład po 20 groszy albo po 10 gr . A po drugie jaki sens czekać być może półtora roku może rok że coś tam zarobię na jakieś spółce że się na nią uparłem jak 200 mil jeśli wszyscy wkoło zarabiają zawsze są możliwości . Przez ostatni miesiąc skupowałem po 100 akcji aby ustabilizować kurs myślałem że coś z tego wyjdzie ale niestety wszyscy jesteście bez kasy.
aboco skoro ktos objał emisje akcji w 2015 roku to jak uzważasz stracił na tym czy zarobił ? I jak sam napisałes GE nie prowadziła działalnosci to teraz na jakim jest poziomie? A Politerm, któryz powodu walki z weglem pracuje nad nowymi rozwiazaniami jednoczesnie prowadzac inna działalnosc przynoszaca obecnie ponad 10 mln przychodów to jak myslisz doa sie porównoiac z twoimi błedami w inwestowaniu? Nikt nie wie co i ile straciłes grajac na Giełdzie ale informacje o powrocie hejtera chetnie wysle do Zarzadu , bo podobno mamy walczyc z anonimowym hejtem w internecie.
Dnia 2022-09-19 o godz. 13:27 ~akcjonariusz napisał(a): > aboco skoro ktos objał emisje akcji w 2015 roku to jak uzważasz stracił na tym czy zarobił ? I jak sam napisałes GE nie prowadziła działalnosci to teraz na jakim jest poziomie? A Politerm, któryz powodu walki z weglem pracuje nad nowymi rozwiazaniami jednoczesnie prowadzac inna działalnosc przynoszaca obecnie ponad 10 mln przychodów to jak myslisz doa sie porównoiac z twoimi błedami w inwestowaniu? > Nikt nie wie co i ile straciłes grajac na Giełdzie ale informacje o powrocie hejtera chetnie wysle do Zarzadu , bo podobno mamy walczyc z anonimowym hejtem w internecie.
uderz w stół nożyce się odezwą - czyli "akcjonariusz". jeśli ktoś objął akcje z emisji z prawem poboru, to możliwe, że generalnie stracił, bo mógł akcje uprawniające do prawa poboru nabyć np. w końcu 2014r za ponad złotówkę (jakie wtedy były obroty!). Braksator zarobił, objął 10mln akcji po 10gr, ale czy opłacił je w całości gotówką? Chyba nie, bo Giełda całej emisji C do obrotu nie dopuściła. Politerm "z powodu walki z węglem" może pracuje nad technologią wodorową, ale: "Po uruchomieniu projektu, które planowane jest w III kwartale 2024 r. będziemy produkować wartość EBIDTA na poziomie 17,6 mln/rocznie. Wartość spółki dla tego typu projektów przyjmuje się w przedziale 2.0 do 3.0 razy EBIDTA.Wartość Spółki przy współczynniku 2.0 wynosi 35mln PLN." Taki komunikat o tej samej treści był już publikowany w 2016r tylko wtedy w miejsce "2024" było "br". Skąd info, że Politerm ma przychody 10 mln i co to ma do moich "błędów w inwestowaniu"? Jeśli ci to sprawi przyjemność, to o powrocie hejtera wyślij informacje do Zarządu (Prezesa Cetery). Jeśli "mamy walczyć z anonimowym hejtem w internecie", to wyślij jeszcze do Orlenu donos o hejcie na Obajtka na forum Bankiera :) i jeszcze jedno: "hater „nienawistnik, przeciwnik, krytykant”) – określenie osoby, która publikuje w internecie (nierzadko pod pseudonimem) agresywne, obraźliwe lub skrajnie krytyczne komentarze (zwyczajowo określane jako „hejt”) pozbawione rzeczowej argumentacji i wygłaszane pod adresem konkretnej osoby lub grupy osób." ...pozbawione rzeczowej argumentacji.
"Skorzystam z zdjęcia wykresu z forum gdzie widać jak 200mln naganiał pod poprzedni raport i obecnie.Sytuacja taka sama jak przy raporcie za 2Q. 200mln nagania ile się da,dołek przed raportem,lekkie podbieranie a po publikacji raportu zjazd. teraz tak samo, dołek przed raportem, naganianie przez 200mln ,raport i zjazd, gdzie jest KNF? Ten człowiek celowo tu od roku co raporty manipuluje dlatego spółka omija szerokim łukiem przez te manipulacje. https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_ec02a927af68a553c819e6b254098758.pnghttps://www.bankier.pl/forum/temat_szykuje-sie-mega-wybicie,50684973.htmlDnia 2021-11-02 o godz. 20:14 ~200mln napisał(a):> Papier będzie ostro wyzbierany już wkrótce.> > Codzienne dokładanie z prawej i zbijanie kursu małymi pakietami nie było dziełem przypadku.> >> > Zobaczymy co będzie zapalnikiem, który odpali lont.Dnia 2021-11-04 o godz. 14:24 ~200mln napisał(a):> Cisza przed burzą.> >> > Wybicie pójdzie na wielkim wolumenie.> >> > Czekamy na iskręhttps://www.bankier.pl/forum/temat_jest-dobrze-a-bedzie-jeszcze-lepiej,50598865.htmlhttps://www.bankier.pl/forum/temat_re-pozyskiwanie-wodoru-z-biometanu-rozmowy-z-usa,49265129.htmlhttps://www.bankier.pl/forum/temat_re-jest-dobrze-a-bedzie-jeszcze-lepiej,50605559.htmlDnia 2021-10-29 o godz. 09:28 ~200mln napisał(a):> Odpał na kursie już bliżej niż myślisz.> > Kumaci wiedzą co jest graneDnia 2021-10-29 o godz. 09:56 ~200mln napisał(a):> Jest dobrze. Ruch na forum tylko mnie upewnia, że odpał bliskoDnia 2021-11-02 o godz. 18:19 ~200mln napisał(a):> Klasyczne zaniżanie przed odpałem.Zadnego rajdu nie było ,zjazdhttps://www.bankier.pl/forum/temat_wsparcie-wybronione-czas-na-rajd-pod-wyniki-2-kw,48767843.htmlDnia 2021-08-10 o godz. 16:43 ~200mln napisał(a):> Będzie się działo