• Koniec złudzeń Autor: ~Sisi [185.244.84.*]
    Miało być 5 zł a idzie na 1 zł
    Wojna się kończy, one off typu Mercator czy Bumech
    Im szybciej to rozumiecie tym mniejsze straty skasujecie
  • Re: Koniec złudzeń Autor: ~Ppp [37.225.22.*]
    Od 1,8 powinno odbic
  • Re: Koniec złudzeń Autor: ~Hillela [94.101.18.*]
    Gniot piękna gra każdy może sobie kupić
  • Re: Koniec złudzeń Autor: ~Jo [5.184.212.*]
    Koniec złudzeń albo właśnie początek większego odbicia
  • Re: Koniec złudzeń Autor: ~jason [193.41.231.*]
    głupoty piszesz porównując Mercator - pandemia z Lubawą - wojna.

Pandemia wywołała skokowy popyt na maski, rękawice i podbiła ceny. Wojna wywołała zmianę strukturalną w kontekście budżetowania wydatków na obronność państw na kolejne LATA

Pandemia się skończyła, to popyt na rękawice i maskeczki spadł i ceny spadły. Wojna, jeśli się skończy, to nie sprawi nagle, że państwa ograniczą wydatki na obronność, bo to jest długotrwały proces.

Ja osobiście liczę, żeby Lubawa się wywaliła mocno, to oczyści całą spekulacje do reszty
    Tu nie ma spekuly, sama drobnica. Teraz mamy ostatnie tąpnięcie. Mamy wrzesień, przed nami kontrakty, będzie okazja do fajnego podbicia kursu
  • Re: Koniec złudzeń Autor: ~Ola [178.42.143.*]
    Z tym tz prezesem i zarządem dbającym jedynie o własna kieszeń nie bedzie to rosło Ludzie tacy nie maja ambicji ani honoru Wiecie do czego się nadają nie będę się powtarzała Poprostu nieudacznicy
    Kapitał nie znowu pustki, musi gdzieś przejść. Z bumechu ucieczka, coalenergy to wydmuszka, wojna trwa i mamy 4 kwartał więc najciekawszy okres dla takich spółek. Oj będzie tu granie już za niedługo
    Nie znosi*
  • Re: Koniec złudzeń Autor: ~Antoni [155.140.133.*]
    To oczywiste, że wydatki na obronność będą teraz utrzymywały się na znacnie wyższym pozimie niż przez ostatnie 30 lat. Oczywiste, że ten proces będzie trwał lata. Szkopuł w tym, że w przychodach całej grypy Lubawa, sektor obronny jest tylko jednym z kilku. I nawet ewentualny wzrost przychodów z tego sektora nie musi oznaczać znaczącego wzrostu wyniku netto grypy. Więc te 5 zł to można włożyć między między bajki. Na spekulacyjnej fali doszło do tego poziomu, ale ja już sprzedałem po 3,80 i teraz czekam na okazję, żeby znowu w to wejść. Myślę, że uda mi sie po 1,80. Jak zmieni się sentyment do rynków i kolejne kwartały pokażą utrzymującą sie dynamikę, to 3 zł powinno się znów pokazac w przyszłym roku.
  • Re: Koniec złudzeń Autor: ~Mający [188.146.65.*]
    Każdy dobrał jest dobrze
[x]
LUBAWA -0,70% 9,21 2026-05-26 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.