Szkoda ze nie podaja że całe zyski pójdą na spłatę coraz wyższych kredytów,energii elektrycznej,surowców i kosztów pracy .3 kwartał to będzie test tego papiera.
Panowie. Gielda daje zarobić mądrym. Pamapol dzisiaj jest na fali. Wzrost jest potężny. Proszę nie piszcie głupot. Możecie inwestować w Gamingi i inne wyceniana kilkanaście razy wyżej..z zyskami coraz niższymi. Ja spokojnie jestem tutaj pod 10 złotych następnie przeanalizuje.
Ale sobie tak tu wszyscy słodzą że się robi typowe naganianie. To ja dodam trochę w takim razie swoje 2 grosze.
acja związana z wybuchem wojny w Ukrainie spowodowała zintensyfikowanie działań
Spółek Grupy zorientowanych na zaspokajanie zwiększonego popytu na produkty począwszy
od końca I kwartału 2022 roku. Na dzień sporządzenia niniejszego raportu okresowego
zauważalne jest wyhamowanie tego trendu/zjawiska co sprawia, że Spółki Grupy Kapitałowej
nie są w stanie przewidzieć i w sposób wiarygodny określić na ile trwająca wojna w Ukrainie
przełoży się na działalność Emitenta, Spółek Grupy oraz osiągane przez nie w przyszłości
wyniki finansowe.
Więc po prostu 2 q to efekt Ukrainy który słabnie. Cała masa uchodźców przynajmniej na początku to żywiła się szybkimi daniami pomoc humanitarną to też żywność tego typu , tymczasowi uchodźcy to samo , efekt słabnie i nie ma co liczyć na powtarzalność . Ale pewnie nie chcecie o tym słyszeć bo 2 cyfry wam w głowie. To efekt inflacji i wzrostu cen żywności . Produkty były wytworzone jeszce po kosztach niższych a sprzedaż zrealizowana już po nowych cenach. Teraz dojdą wyszcE ceny wytwarzania co obniży marzę
Nie o to chodzi aby słodzić. Po prostu warto mieć Pamapol w portfelu. Oni wskoczyli na inny poziom a wycena 300 milionów spokojnie możliwa jeśli zrobią 50.milionow zysku. A to raczej nie będzie problem.
na kempingach latem każdy na stole miał słoik z pobliskiego sklepu, słoiki, puszki itp, zupy w słoikach, fasolka, w restauracjach ceny jedzenia kosmos, zwykła buła z kotletem to 25 zł, w sumie nie dziwię się, że ludzie przestawiają się na dania gotowe, gotowanie zupy dla 1-2 osób to jest droższe niż podgrzanie gotowca
Zaraz studenciaki wrócą na uczelnie , a wiadomo że najłatwiej zjeść coś gotowego do podgrzania ... kosztami energi nie ma co straszyć bo unia już kombinuje dopłaty dla branży produkcyjnej ...
Nie dajcie sobie wmówić peroniarzom że będzie gorzej bo nie będzie a spółka ma co odrabiać na kursie :)
Dodam tylko tipa że w niedługim czasie ruszy temat dywidendy i papier jest sprytnie zbierany
Ty wpissdu, dzieciaku, co tu robisz? Chciałbyś kupić za kieszonkowe, to się ustaw w kolejce. Naprawdę tak denne macie próby naganiania na spadki, ze wstyd. Buziaczki
Nie strasz bo się... akurat możesz sobie odpuścić troling niskich lotów bo rozmawiasz z gościem który jest blisko spółki I wiem co się dzieje od środka :)
Niech chłodzą wskaźniki lekką korektą i możemy ruszać wyżej ...
Jak pójdzie temat dywidendy to będą się zabijać o akcje a po zyskach widać że będzie sowita