• ECO5TECH SPOKOJNIE Autor: ~Gutek123 [195.182.15.*]
    Wartość przychodów Eco5tech rośnie w tempie skokowym. W 2018 r. Spółka miała 1,5 mln zł przychodów ze sprzedaży. Natomiast w poprzednim roku było to już 7,6 mln zł. Końcówka roku była dla nas rekordowa pod względem przychodów. Pomimo wielu ryzyk makroekonomicznych i sektorowych myślę, że możemy optymistycznie patrzeć na dalszy rozwój naszego biznesu w obecnym roku. – powiedziała Alicja Gackowska, prezes zarządu Eco5tech SA. – Jesteśmy obecnie w bardzo dobrej sytuacji finansowej i biznesowej. Intencją Zarządu jest, aby Eco5tech była docelowo spółką dywidendową…Artykułów o rozwoju spółki bardzo pozytywnych znalazłem 7 tylko z ostatniego czasu po wynikach i mam wrażenie jakby Ci redaktorzy kompletnie się nie znali opisując tak pozytywnie spółkę patrząc na kurs .Pisałem już wcześniej ktoś się bawi kursem ale do czasu a że udaje się mu siać strach to widać po forum (końcówki kursów 2.66.95 nie ma na żadnej spółce oprócz Eco5tech)nawet na najtańszych spekulacyjnych
  • Re: ECO5TECH SPOKOJNIE Autor: ~Www [37.248.253.*]
    Tyle mieli przychodu w 2018 co zysku w samym 4 kwartale 2021 także tego giełda jest dla cierpliwych
  • Re: ECO5TECH SPOKOJNIE Autor: ~Pikador [89.76.20.*]
    Do tego, że zarząd ECT poszukuje dla siebie ponadprzeciętnych przychodów i zysków dowodem jest rezygnacja z kontraktu w Krotoszynie. Kwota kontraktu mała, w portfolio też nie wyglądałoby to imponująco. Akcje skupują ci co się nie spieszą.

Większe wrażenie robi chyba jednak 1000 % wzrost zysku netto w ciągu ostatnich czterech lat. Nie mówiąc o przyroście wartości księgowej na akcję. Tegoroczne wyniki tylko tę tendencję podtrzymają.

Da to znakomitą podstawę do wybicia się z ofertą poza Polskę. Kolejne kontrakty w Polsce to kwestia krótkiego czasu.

• Re: ECO5TECH SPOKOJNIE Autor: ~Gutek123 [37.47.72.*]
    Dziś są dwa problemy :słabość rynku ogólnie i ktoś to umiejętnie wykorzystuje większość firm odracza debiuty na GPW w tym roku i pewnie w przyszłym też a Oni poszli i to jak więc są pewni swego zobaczymy spadający kurs nawet tak na mnie nie działa jak te końcówki kursów 2.56.25-2.65.95
    Masz rację ze słabością rynku. Ale wiesz także, że nawet na słabnącym rynku jest zasada 80/20, czyli te 20% spółek będzie rosło na słabym rynku bo mają takie walory dla inwestorów, że będą kupowane. Jeżeli chodzi o ECT to myślę o jej ofercie odnośnie oszczędności energetycznych i innych w nieruchomościach. Sprawa osiąganych wyników finansowych ECT to odrębny walor.

To musi w końcu przebić się do świadomości inwestorów.

Co do końcówek kursów masz rację. Ale przy takim rynku kto zabroni kotkowi bawić się z myszkami.
  • Re: ECO5TECH SPOKOJNIE Autor: ~Kola [31.178.164.*]
    A ja w sumie cieszę się że słabości kursu. Nadal jestem na delikatnym plusie ale postanowiłem traktować spółkę trochę jak konto oszczędnościowe. Co miesiąc trochę kupuje i jeszcze z pół roku może trochę więcej chciałbym żeby nie rosło za bardzo. Nawet jak wyniki nie będą rewelacja to i tak spekulacyjnie wybije jak nie za rok to za dwa na 7-8pln. Ktoś tego ma sporo i nie puści tego po 2pln. Nie mam czasu ani środków na grę na innych spółkach więc ta sytuacja mi pasuje. Chciałbym oczywiście za rok czy dwa nie pisać tego samego ale czuję że ruszy. Może dopiero w kolejnym roku ale ruszy. Jak komuś zależy już teraz na zarobku to warto sprzedać nawet że strata i szukać gdzieś szczęścia. Tu szybko nie odbije ale jak dla mnie to tragedii nie ma. Raczej o żadnej wydmuszce nie ma tu mowy może jakaś dywidenda wpadnie za rok kto wie. Tu niestety potrzeba czasu. Udanego dnia.
  • Re: ECO5TECH SPOKOJNIE Autor: ~Www [37.248.253.*]
    Ale rezygnacja z Krotoszyna pokazuje ,że czują się mocni jest pewny portfel zamówień i mogą sobie pozwolić na takie tu by i dobrze
    No dobra !

Zakupiłem lekko KGH. Szukałem trochę oddechu, no i złapałem trochę świeżego oddechu !cie cie

Oczywiście ciężkie wina czerwone odstawiam około 15.
  • Re: ECO5TECH SPOKOJNIE Autor: ~www [37.109.33.*]
    ale się tłoczą po prawej żal patrzeć
    Ekonomia jest po na naszej stronie !
  • Re: ECO5TECH SPOKOJNIE Autor: ~Gutek123 [195.182.15.*]
    Oni lub On gra na emocjach już tu to było jak nie ma brania a nie ma bo każdy czeka co będzie to wystawia większe ilośći i ustawka niżej do skupu i wczoraj i dziś jeden schemat a ktoś oddaje jak ma czekać z 500szt do następnych wyników
  • Re: ECO5TECH SPOKOJNIE Autor: ~Www [37.109.33.*]
    Zniecierpliwienie sięga zenitu
  • Re: ECO5TECH SPOKOJNIE Autor: ~Gutek123 [195.182.15.*]
    Eco5tech S.A.
    55 min ·
    Dobiega końca realizacja inwestycji jednego z największych naszych kontraktów tj. kontynuacja projektowania budowy drogi ekspresowej S-5 na odcinku Nowe Marzy – Bydgoszcz o długości 9.7km
    Czy oni to rozliczyli do końca czy będzie rozliczone na ten rok tam było chyba 6.500.000 w umowie
[x]
ECO5TECH -5,66% 1,00 2026-05-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.