• Jak odzyskać kapitał z akcji Autor: ~Piotr [45.90.2.*]
    Witajcie,
    wczoraj wysłałem emaila z prośbą o wpisanie mnie na listę wierzycieli w związku z dywidendą, interesuje mnie inna kwestia, o wile ważniejsza. W akcjach mamy przecież ulokowany kapitał, prawdziwe pieniądze, o których stanowiła wartość akcji, co z nimi. To większy majątek niż ułamek dywidendy. Jak myślicie czy proceduralnie z pominięciem prawa, można od tak ubić spółkę?
    Co wówczas z naszymi akcjami na rachunku? Czy te pieniądze są realnie do odzyskania ( nie wiem, czy proces sądowy, lub ochronę akcjonariuszy. Czy jest prawo, które chroni akcjonariuszy posiadających akcje firmy, którą zamyka się decyzją polityczną?
    Jak zatem należy dochodzić swoich praw, co należy zrobić by nie stracić zainwestowanych pieniędzy? Przecież to co zrobiono w tym konkretnym przypadku jest czystym aktem brudnej kradzieży.
    Czy prawo jest bezprawiem w tym przypadku?. Proszę o wyjaśnienie mądrzejszych od siebie.Pozdrawiam
    Piotr
  • Re: Jak odzyskać kapitał z akcji Autor: ~Adam [83.20.9.*]
    Dołączając do powyższego pytania chciałbym się dowiedzieć jaka instytucja konkretnie dokonała tego zamachu na IRL? Czy to KNF, jakiś sąd, GPW czy jeszcze ktoś inny? I czy można w tej sytuacji wytoczyć tej instytucji pozew zbiorowy?
  • Re: Jak odzyskać kapitał z akcji Autor: ~obs [91.205.90.*]
    W naszych warunkach "zadziałał" wniosek cudownie ułaskawionego, który zaiesił spółkę na GPW i wysłał na bruk kilkset osób z reszty zawieszonych spółek. Jednak gwoździem do trumny była decyzja litewska o zablokowaniu kont spółki. Bez tego nie ma mowy o funkcjonowaniu. Mnie teraz interesuje, kto ukradnie/przejmie farmę wiatrową, bo wydaje się najbardziej łakomym kąskiem.W naszych rozważaniach nie uwzględniamy PiSinflacji, która cały czas działa. W normalnych warunkach kasa z dywidendy IRL już ze trzy razy obróciłaby się.
  • Re: Jak odzyskać kapitał z akcji Autor: ~Adam [37.47.217.*]
    Ale decyzję o zablokowaniu kont kto podjął? Litewski fiskus?
  • Re: Jak odzyskać kapitał z akcji Autor: ~widdelec [77.112.211.*]
    Możecie się sądzić z Putinem i UE. Kto przejmie farme wiatrową ? Wierzyciele a tutaj Skarb Państwa jest pierwszy w kolejce do kasy. Radzę pamiętać że akcjonariusz partycypuje w zyskach jak i stratach. Na całe wasze szczęście jest spółka ogłosiła upadłość. TO JEST GPW DROGIE DZIECI I MAJĄC AKCJE TRZEBA BYĆ CZUJNYM
    Trolu banderowski, co ma Pulin do tego? Dla ciebie pan Putin zresztą. Nie wierzesz, że operację wywołał semicki odłam na Ukrainie? To po co było 80 000 najemników do okupacji wschodniej Ukrainy. Tyle liczy cała nasza armia. Udaj się gdzie indziej trolować. Wszyscy widzimy co się dzieje.
  • Re: Jak odzyskać kapitał z akcji Autor: ~Azeter [77.115.6.*]
    Onuco, trzeba było nie kupować akcji bo to największa ściema do rolowania frajerów takich jak ty.
    Skąd ta pewność, że dałbyś radę mnie kupić Mykoła za ukradzione pieniądze? Mam duże wątpliwości. Raczej jesteś tu przypadkiem. Więc znikaj na ukrainu. Generujesz tylko straty w Polsce. Nie jesteś pożądany.
  • Re: Jak odzyskać kapitał z akcji Autor: ~Jp2 [188.147.68.*]
    Błysnąłeś jak chrząstka w salcesonie. Jeżeli nie potrafisz odpowiedzieć sensownie na zadane pytanie, lepiej milcz.
  • Re: Jak odzyskać kapitał z akcji Autor: ~jw [185.177.124.*]
    wszyscy jestescie w czarnej d***pie

radzilbym sie wam martwić o te wierzytelności bo jako akcjonariusze to wy odpowiadacie za długi spółki
  • Re: Jak odzyskać kapitał z akcji Autor: ~1499996 [31.1.182.*]
    Oni są z tych akcjonariuszy którzy zawsze muszą zyskiwać . Jak tracą to znaczy że ich okradają :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • Re: Jak odzyskać kapitał z akcji Autor: ~Andrzej [79.184.170.*]
    Odnośnie komentarza jw
    https://www.infolex.lt/ta/68110:str14
    2. Akcininkai neturi kitų turtinių įsipareigojimų bendrovei, išskyrus įsipareigojimą nustatyta tvarka apmokėti visas pasirašytas akcijas emisijos kaina.

2. Akcjonariusze nie mają innych zobowiązań finansowych wobec spółki, z wyjątkiem obowiązku opłacenia wszystkich objętych akcji po cenie emisyjnej w ustalonym trybie.

[x]
INTERAOLT 0,00% 11,54 2022-03-16 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.