Posłuchajcie tej ładnej i mądrej Rosjanki ! I nie nakręcajcie wojny albo postarajcie się ją zakończyć ( problem w tym, że nikt już z Wami się nie liczy - ale zawsze można spróbować... )
Czytaliście MOI UKOCHANI PISOWCY raport Amnesty International odnośnie zbrodni wojennych ( są po jednej i drugiej stronie - w wojnie nie ma świętych, Wasza broń wysłana za pieniądze też moje być może jest niewłaściwie wykorzystywana ). Link MOI UKOCHANI PISOWCY - bo jeszcze powiecie, że ja - przyjaciel i wielbiciel Władka Broniewskiego kłamię: www.dw.com/pl/amnesty-international-krytykuje-ukraińców-za-łamanie-prawa/a-62711360
I teraz tak Pisowcy - nie jestem wcale za Rosjanami ! Ale uważam, że NATO samo wywołało ten konflikt - lub go sprowokowało! Nawet Trump by do tego nie dopuścił! Z tego nic dobrego nie będzie - a Wy Pisowcy jak najmniej chlapać językiem! Nie obrażać! Zachowywać sie dyplomatycznie! Choć już ambasadora radzieckiego potraktowaliście dyplomatycznie! Tu nie ma żartów - chcecie to walczcie Pisowcy! Ale Polski i Narodu Polskiego w to nie wciągajcie! Niech Jarek się sam mści! Choć GŁUPKI ( a uważacie siebie co najmniej za Einsteina, palanci! ) - i tak to już to zrobiliście, wciągnęliście NARÓD W KONFLIKT ŚWIATOWY! Teraz tylko możemy modlić się do Boga...
Zresztą umowy między NATO a Rosją były inne... Ale kto dziś szanuje umowy? Amerykanie? Oni pierwsi jak będą mieć zysk je złamią... Na dzień dzisiejszy gdyby wybuchł jednak konflikt światowy - to USA będzie po straconej stronie a wraz z USA cały świat. Tej wojny nikt nie przetrwa. Ale WY PISOWSKIE MĄDRALE - jak zwykle wiecie wszystko najlepiej! Będziecie się z Waszych grzechów ( a było ich wiele ) tłumaczyć przed Św. Piotrem! Oj, będziecie! Ale jeszcze możecie ukazać skruchę przed NARODEM POLSKIM! Powiedzieć, że wiele razy kłamaliśmy! Że nie zawsze byliśmy uczciwi - i tak któregoś dnia każdy z Was to powie przed Bogiem! Ale tam będzie bardziej boleć!