ja posiadam polise ubezpieczeniowa z funduszem- jesli czegos takiego szukales a wiesz jak to się "je", na jakiej zasadzie to dziala- ile na ubezpieczenie ile na inwestycje- jestes swiadomy tego produktu to ci polecam- najwazniejsze wiedziec o czym mowil agent, wowczas niebedziesz wrobiony w bambuko.....relatywnie wysokie ubezpieczenia maja przy dosc niskich składkach.... fundusze jak kazde inne, sprawdz tylko sobie koszty czy ci odpowiadaja oraz wykluczenia w OWU bo to najwazniejsze....
Witam!
Podłaczę się pod watek?
Ostatnio zaproponowano mi przystąpienie do ubezpieczenia z funduszem kapitałowym Amplico AIG Life Super Kapitał, niestety jestem w temacie zielony, agent przygotował symualcję, z której wynika, że na prawdziwe zyski z inwestycji mogę liczyć dopiero po 10-15 latach, a takie powazniejsze to po 25-30. Składka roczna 2400 zł, przyubezpieczeniu na życie w wysokości 88 000 zł na wypadek śmierci i 92 000 na wypadek trwałegoinwalidztwa, z gwrancja opłacania składek na wypadk inwalidztwa. Z kwoty 2400 - 2040 będzie inwestowane. Czy ta propozycja jest godna uwagi? Czy lokując pieniądze moze się okazać po tych 30 latach, ze nie ma nawet tej sumy, która przez lata wpłacałem?
ned!
Daj sobie spokój z tym produktem. Super Kapitał jest super tylko z nazwy. Na polisie dopiero zobaczysz, że to zwyczajne NW z funduszem, więc z nazwy to tylko prawdziwa polisa na Życie, NW możesz sobie kupić za śmieszne pieniądze prawie w każdym TU więc nie łącz tego z inwestycją.
Miałam okazję przyjrzeć się temu produktowi dokładnie. Odradzam każdemu ten produkt, jak i firmę o wątpliwej reputacji. Wejdź sobie na stronę "aig poszkodowani" a zrozumiesz o czym mówię.
pzdr
To co w zamian? Chciałbym co miesiąc systematycznie odkładac kwotę na poczatek 200-500 zł/mc, wiem że to niewiele ale w przyszłości stopniowo kwota odkładana będzie się zwiększać. Jednoczesnie czciałbym aby te pieniadze procentowały ale nie na lokacie 6-8% ale np. w TFI? Inwestycja długotreminowa 20-30 lat.
Rozumiem, że planujesz samodzielnie zadbać o swoją "emeryturkę" i dobrze, tylko myśl człowieku rozsądnie. Kto wszystkie środki wpycha do jednego worka. Na starcie odrzuciłeś bezpieczne lokowanie pieniędzy np. w lokatach -błąd!!
Próbujesz zadbac tylko o jedną " nogę" w ryzykownych przedsięwzięciach. Na czym staniesz gdy ten plan zawiedzie?
Ta druga nóżka, o której tak wielu wypowiada się teraz wręcz ironizując też jest potrzebna. To się nazywa dywersyfikacja ryzyka.
Jeżeli jesteś w stanie odłożyć nawet 500 pln miesięcznie to podziel tę kwotę na te dwa " ryzyka" wg. własnego uznania. Taka jest moja rada!!!!
pzdr
Kwota 200 zł miesięcznie to przez 30 lat regularnego oszczędzania to bardzo dużo, można na tym zbudować wystarczający kapitał aby w wieku 60 lat zapewnić sobie ponad 1000zł dodatkowej DOŻYWOTNIEJ emerytury w okresem gwarantowanym dla rodziny nawet na 20 lat.
Pytanie tylko takie: W jakis sposób to inwestować ?
- do kieszeni
- na lokatę
....czy polisa na zycie z funduszem inwestycyjnym
Pierwszy powód wiadomo odpada, ze względu na to ze pianiądze nie dość ze nic nie będą rosły to jeszcze stracą duuużo na wartości,
Lokata jest dobra, ale na 3-4 lata gdyż da Ci stały (lecz mały) procent od twoich pieniędzy, nie da natomiast żadnej ochrony Twojej rodzinie w razie Twojej smierci.
Wszystko się rozbiega o to, czy masz jakiekolwiek zoobowiązania... Jeśli masz żonę i dzieci to zapewne chciałbyś, aby w razie Twojej śmierci, inwalidztwa lub powaznej choroby wypłacony im został jakikolwiek kapitał na dalsze zycie.
Polisa na zycie z funduszem inwestycyjnym rozwiązuje problem długo terminowego oszczedzania połaczonego z ochroną. Zależy tylko od tego na jaką kwotę chcesz, aby Twoja rodzina miała tę ochronę. Jeśli uważasz ze jest to 50 000 zł , to wpłacając 200 zł miesiecznie przez 30 lat, przy sredniej stopie zwrotu w funduszach stabilnego wzrostu = 8% uzbierasz aż 260 000 zł mimo tego, że wpłaciłeś tylko 72 000zł... jedynym warunkiem takiego układu jest to ze przez pierwsze około 6 lat nie wybierzesz pieniedzy gdyż wtedy jeszcze możesz stracić - w tym okresie część Twojej składki miesięcznej idzie na ochrone dla twojej rodziny.
I jeśli polisy na życie to tylko w najlpeszych towarzystwach...
http://zerknij.com
Alianz - czy a nie lepiej oddzielić polise na życie od funduszu kapitałowego? Oddzielnie odprowadzac składkę na polise, a pieniadze wpłacane na fundusz niech od pierwszego roku zaczna pracowac na siebie, a nie po 7, a raczej jak mi przedstawiono to po conajmniej10 latach?
Czyli proponujesz rozbicie tej kwoty, część na lokatę, która daje gwarancję część w TFI?Ale czy rozbijając ją nie osłabiam jej siły, co innego jest 15% z 500 zł, a co innego z 250. Jezli źle rozumuję to proszę o poprawienie. Większość wypowiadających się twierdzi, ze na TFI nie mozna stracić a jedynie zyskać, czy to jest tylko mit?
werad - proponujesz rozbicie tej kwoty, część na lokatę, która daje gwarancję część w TFI?Ale czy rozbijając ją nie osłabiam jej siły, co innego jest 15% z 500 zł, a co innego z 250. Jezli źle rozumuję to proszę o poprawienie. Większość wypowiadających się twierdzi, ze na TFI nie mozna stracić a jedynie zyskać, czy to jest tylko mit?
Witam,
Jesli chodzi o to, czy TFI zawsze zarobi, to tak - zawsze zarobi wiecej niz lokata. Lokata jest tylko po to, aby pieniądze nie traciły na wartości. W tym mommencie czy to chodzi o same fundusze inwestycyjne czy fundusze inwestycyjne w polisach to zawsze zarobią więcej, ale tylko w momencie długo terminowego oszczędzania... Jeszcze jedna sprawa dlaczego warto odkładac pieniądze własnie na polisy inwestycyjne?
- po pierwsze przy takich polisach w razie Twojej śmierci wypłacana jest opdwójna kasa np. Twojej żonie
- po drugie kasa którya jest ywpłacona na wypadek Twojej śmierci jest wolna od PODATKU SPADKOWEGO - wszystko co jest na tzw. polisie jest wolne od tego podatku, a jak wiadomo płacąc taki podatek można wiele stracić...
Następna sprawa
Jesli na Twojej polisie dopiero po 10 latach twój kapitał będzie wynosił tyle ile wpłaciłeś to oznacza tylko, ze taka Tobie przedstawiona została oferta ,a wcale nie musi to byc reguła. Przy polisach inwestycyjnych juz po 3 latach można swoje pieniadze wybrać bez straty.
A jaki jest wogole sens rozbijania kasy na : część na ubezepiczenia, a część na TFI skoro przy polisach inwestycyjnych przy składce rocznej 3000 zł opłata pobierana jest w wysokości 50 zł w skali roku a reszta jest inwestowana ? To chyba nie dużo... Od ciebie zalezy juz tylko czy chcesz zapewnic przyszłość tylko sobie czy w razie czego też komus bliskiemu... Jeśli nie ma żadnych zobowiązań i nie jesteś odpowiedzialny to nie kupuj polisy na życie, wybierz TFI...
Pozdrawiam,
http://zerknij.com
Co do odpowiedzialności to nie dyskutuję - dałem przecież do zrozumienia, ze myśle równiez o polisie na zycie i zabezpieczeniu potomstwa.
Co do oferty Super Kapitał jaką mi zaproponowano to z rocznej kwoty 2393,28 na ubezpieczenie idzie 353 zł!!!. Inwestowane jest 2040 zł i to dopiero od 3 roku!!! W innych TU jest podobnie. Za te pieniądze mogę mieć na jedną polise na zycie dla siebie i pół składki na drugą dla żony!
Teraz to ja nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Ale za 360 zł rocznie chcesz miec polise na zycie dla siebie i żony? Po pierwsze jest to nie możliwe chociazby dlatego ze roczne minimum jest o wiele większe, po drugie - nawet gdyby można było to na jaką ochronę liczysz za te pieniądze? 5000 zl na osobę ? :)
Chodziło mi o1,5 polisy!!! [może trochę przesadziłemz tymi 1,5] Mam ofertę duzego TU dwie całe polisy dla mnie i żony za łaczna kwotę 524 zł ochrona zycia i zdrowia 60 000 zł. Po 15 latach zwrot 25% wpłaconych składek.
Ned,
Zastanawiałam się czy pisać jeszcze w tym temacie, bo czytając te wszystkie wypowiedzi przekszykujących się agentów z różnych firm twierdze, że chyba szkoda mojego czasu.
Przerażająca jest większość ich wypowiedzi, schematycznie, jak nakręcona płyta piszą tylko o tych swoich " doskonałych produktach z funduszami" a to co najważniejsze w polisie czyli OCHRONĘ TWOJĄ I TWOICH BLISKICH sprowadzając do totalnego marginesu i to najlepiej w NW.
Po pierwsze czy nie zastanawiało Cię nigdy dlaczego NW jest takie tanie i na dodatek stawki są podobne bez względu na wiek i płeć? To dlatego,że prawdopodobieństwo,że śmierć klienta nastąpi z tytułu NW to TYLKO 10-14%. Ale przecież to medialne ( w telewizji i radio codziennie słyszymy o różnych wypadkach i wydaje się nam, że dotyczy to większości- tak nie jest!!!, większość umiera w szpitalach, domach jedynie wśród swoich bliskich.)
Po drugie proponowane przez przedmówców sumy do zabezpieczenia - 50 tys. , w porywach 100 tys. Tak niestety w 99% tych produktów jest, trudno spotkać kogoś kto w produkcie z funduszem ma sumę ochrony na poziomie powyżej 100 tys.zł
To wynika z jego ceny! Za 150-200 pln trudno mieć coś więcej.
A teraz zastanów się nad sobą, nie wiem ile zarabiasz miesięcznie, ale przyjmując, że jest to poziom 4 tys na miesiąc, a rocznie to 48 tys.
Jeżeli więc coś Ci się stanie to kupując sobie polisę na 50 tys sumy ochrony zabezpieczysz roczne swoje dochody. TO ZDECYDOWANIE ZA MAŁO. Dla dobra rodziny powinno to być minimum 5 lat czyli 240 tys. Tak w uproszczeniu sam możesz sobie obliczyć potrzebną sumę do zabezpieczenia, bez robienia szczegółowych analiz.
Widać więc wyraźnie,że za przyzwoite pieniądze trudno byłoby zabezpieczyć te 240 tys. w produkcie z funduszem!!!!!!!
Można to zrobić produktem stricte ochronnym za 100-150 pln. Najbardziej śmieszą mnie Ci krzykacze, którzy mówią o wyrzuconych pieniądzach w błoto.
Jeżeli planowałeś wydać 500 pln to nawet przeznaczając 150pln na takie ubezpieczenie masz jeszcze 350 które masz do dyspozycji i zainwestujesz gdzie chcesz.
Pamiętaj,że w każdej polisie z funduszem, też część składki idzie na ochronę, a przy sumie ochrony 240 tys składka może być w okolicach 500 pln a nawet większa. Jak myślisz ile z takiej składki może iść na ochronę? Śmiem twierdzić, blisko kwoty 150 pln.
Mam nadzieje,że kumasz o co mi chodzi!
Podsumując: Polisy z funduszami nie zabezpieczają dobrze rodziny bo w 99% oferują zdecydowanie za niskie sumy do zabezpieczenia, na dodatek dają tylko gwarancję trwania takiej polisy w niezmienionej formie przez określoną liczbę lat - w zależności od TU 5 LAT - NN, 10 LAT Allianz, AIG, COMMERCIAL itd, BRAK JAKIEJKOLWIEK GWARANCJI KAPITAŁU NA KOŃCU, WSZYSTKO OPIERA SIĘ WYŁĄCZNIE NA SYMULACJACH, SZTUCZNIE ZAWYŻAJĄ WARTOŚCI W INDEKSACJACH NN- min.3%, AIG-min 5%, nawet jeżeli inflacja byłaby w okolicach 0 to indeksując podniosą Ci składkę o podane wyżej wartości - dla mnie jest to ukryta zwyżka sładki. Znam przypadek, że po 9 latach składka ze 130 pln wzrosła już do 300 pln. w NN.
O błedach w tych produktach można by książkę napisać, dlatego poprzestanę tylko na tych kilku info, które mam nadzieję dadzą Ci trochę do myślenia.
Nie będę odpowiadać na polemiki pozostałych, bo ONI są niereformowalni.
pzdr
CZŁOWIEKU ODPUŚC SOBIE PRODUKT AMPLICO LIFE SUPER KAPITAŁ +EMERYTURA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12 lat płaciłem im po 2200 zł miesięcznie ubezpieczenie na zycie 30 000 + wypadki 100 000 i trale kalectwo + emerytura i co
po 12 latach płacenia dostalem od nich 13,400 zł i poinformowali mnie ze w ciagu 12 lat zarobili na moją emeryturę 1340 zł !!!!!!!
12 lat -1340 zł wpłaciłem w ciagu 12 lat ponad 25 ,000 zł
ten sam produkt ubezpieczeniowy bez super kapitał mam za 470 zł rocznie i jak nic mi sie nie stanie po 20 latach oddadzą mi 25 % wplaconych pieniędzy
Nie dawaj się nabrac tym złodziejom w krawatach dla nich 1340 zł zarobku w 12 lat z kwoty wpłat co miesiac to duzo a jak wpłacisz 13,400 zl na lokate np 7,5 % dostaniesz z tego 800 zł po roku ..i kupisz sobie samo ubezpieczenie za no 450 zl a jeszcze lepiej zrobisz jak załozycie sobie z kims grupowe
Dzieki za info. Czyli tak jak myślałem oddzielnie ubezpieczenie a oddzielnie inwestowanie. Wiele osób pisze o tym, ze ubezpiecznie zjadło im kapitał. 1340 zł przez 12 lat to normalnie szok!
pisze prawde jak chcesz to ci emailem przesle kserokopie zlikwidowania polisy i jeszcze jedno oczywiscie namaiali mnie na swoje fundusze , NIGDY wZYCIU
zalożsobie indywidualne konto emerytalne w biurze maklerskim mozesz co roku wpłacic 4000 zł nie wiecej jak nie wpłacisz w któryms roku nic sie nie stanie ja po 2 latach z kwoty zainwestowanej ike 6 300 zł doszedłem do obecnie 9 000 zł zarobiłem około 50 % podatek belki 19 % z zysków kapitalowych mnie nie interesuje jesli ta kase wybiorę w wieku emerytalnym czyli 65 lat jesli szybciej zlikiduje zapłace 19 % podatku od zysków kapitałowych
tak zrób kup sobie grupowe ubezpieczenie np w Alianzie tam jest najlepiej a reszte wpłacaj na IKE ale w papiery ktore sam bedziesz kupował za ta kase a nie jednostki bo ci też przewiozą na wózku ...
AIG Amplico już do dawna nie cieszy sie dobrą opinią. Sprzedali mnóstwo źle zrobionych ubezpieczeń i duzo ludzi na tym straciło. Nie we wszystkich TU tak jest, najważniejsze, aby dokładnie przeanalizować propozycję dawaną przez agenta, ma ona być przez dopasowana do Twoich potrzeb, a nie tak jak to robiło amplico, ze ty musiałeś zaakceptować to co oni Ci dawali - choc nawet nie miales pojecia o tym co kupujesz...
Ubezpieczenie na życie -Tak , glowny nacisk na punkt trwale inwalidztwo to jest najważniejszeco ci z kasy jak bedziesz trupem , w przypadku inwalidztwa to ci sie przyda i taki produkt za 500 zł max rocznie mozesz sobie kupic fajny
ale powierzanie komukolwiek kasy z tych firm na emeryturę .....
po prostu cię okradną zarobia na tym dla siebie 5 razy wiecej niz dla ciebie a ci na koniec powiedzą ze inestowali w obligacje i tak mało wyszło tylko ze nawet jakby w obligacje inwestowali to by wyszło duzo wiecej
nie dajcie sie nabrac - ubezpiecznie na zycie tak - dopasowane do swoich potrzeb - superkapitał , emerytura - NIGDY nawet za inflacje nie zwrocą a obiecują złote góry .
matactwo w białych rękawczkach to zbyt delikatne określenie to jest po prostu okłamywanie ludzi i nieuczciwe postępowanie
"Ubezpieczenie na życie -Tak , glowny nacisk na punkt trwale inwalidztwo to jest najważniejszeco ci z kasy jak bedziesz trupem "
- gorzej jak zostawisz żonę z dzieckiem na utrzymaniu bez pracy i np jeszcze z kredytem na 200 000 do spłacenia, kiedy ty wcześniej byłeś głównym zywicielem rodziny.
"po prostu cię okradną zarobia na tym dla siebie 5 razy wiecej niz dla ciebie a ci na koniec powiedzą ze inestowali w obligacje i tak mało wyszło tylko ze nawet jakby w obligacje inwestowali to by wyszło duzo wiecej"
- Mówisz o Aplico ? masz racje, ale powiedz mi dlaczego ludzie nie skarżą się na Plany finansowe firmy Allianz? Bo większośc jest zadowolona z inwestycji w TU o ponad 120 tradycji... Spójrz na naród niemiecki, dlaczego właśnie oni mają największe emerytury?
kocze dyskusje przedstawiłem swoje zdanie i doświadczenie jak chcesz zonie i dzieciom zrobic prezent to dodaj ubezpiecznie na zycie np 100 000 zł wskutek NW .
Beda cie pamietały głownie jako dawce kapitału w zamian za trumne w ktorej ci pochowają a nie jako czlowieka , ojca , męża
to jest kazdego indywidualne zdanie jak ma wyglądac konstrukcja takiej umowy i na co nałozyc nacisk inwalidztwo wskutek NW na wysoka kwotę bo i trak cie procentowo wyliczą to podstawa jak stracisz nogi albo rece w NW i bedziesz musiał jezdzic na wózku to kto wie czy ta zona której przepisales te 200 000 w razie zgonu juz sobie tematu nie odpusci przerazajac sie ze do konca zycia bedzie zyła z inwalidą ..
nie mówie ze tak jest zawsze ale zarzadzanie ryzykiem polega na tym że pierwszymi elementami budowania tej strategii są najbardziej niekorzyste zbiegi okoliczności które mogą zaistnieć w rzeczywistości która wystąpi ...
Z ubezpieczenia NW na 100 000 musisz i tak zapłacic minimum 60-700 zł rocznie. a Co jesli nic się Tobie nie stanie ? Cała składka przepada - nie jak w poprzednim.
Apropo sytuacji w rodzinie to masz racje - wszędzie jest inaczej, ale skoro ktoś nie ma pewności co do swojej żony to fakt, po co ją zabezpieczać...
Jeśli chodzi o dzieci to wątpie, że będą Cie pamiętały jako ojca jeśli zostawisz ich bez środków do zycia...
no widac w was brak świadomości kupowania takich polis, tak jak wielu ludzi nie ma pojecia co podpisuje przy umowach kredytowych-dlaczego? bo ich nie czytają!!! - kolega chyba zapomnial napisac ze 12 lat temu nie bylo superkapitalu tylko polisa na zycie i dozycie- ktora w 50% szla na inwestycje (papiery bezpieczne -zysk ksztalotwal sie na poziome 4-5% rocznie- inflacja) oraz 50% na ubezpieczenie(z ktorego skorzystales przez 12 lat, wiec tutaj nie mow ze nic z tego nie miales)-jakie bylo oprocentowanie jeszcze 4-5 lat temu na lokatach?-podpowiem ok 2- max 3%-twoje zyski byly podobne bo jeszce rosnaca inflacja ci zjadala zyski..........typowa polisa na zycie i dozycie.....wiadomo spekulantow jest duzo wsrod agentow rowniez, ale najwazniejsza jest swiadomosc inwestycji.... koledze proponuje analize roznych wariantow tej polisy z ubezpieczeniem nw najnizszym i bez dodatkowych opcji- wiadomo polisy z funduszem sa oszczedzanie dlugoterminowym, proponuje doatkowo jak kolega wspomnialem dywersyfikowac sobie kanaly oszczednosci , czyli wlasnie moze jakas polisa + lokata + wlasne inwestycje w TFI
chyba niedokładnie przyglądałeś się temu produktowi
każda firma na rynku ma zadowolonych klientów, tych mniej zadowolonych i tych którzy piszą skargi. Zajrzyj na strone pzu poszkodowani albo CU poszkodowani zobaczysz która firma blednieje w oczach
Pozdrawiam
Produkt superkapitał jest tak skonstruowany że ryzyko stoi po stronie klienta bo to klient wybiera czy woli stabilna inwestycję -"ile włożył tyle wyjmie" z minimalnym zyskiem czy bardziej agresywna inwestycję...ale wtedy może liczyc albo na duży zysk albo na dużą stratę. Przy decydowaniu sie na taki produkt musisz wiedziec jedno-to inwestycja długofalowa. systematyczne odkładanie 2400 na pewno przyniesie zysk mninimum po 10 latach. jeśli jestes w stałym kontakcie z agentem możesz to na bieżąco monitorować :)
Polecam. Bo warto
97% ludzi po przejściu na emeryturę odczuje brak pieniędzy-będą ich mieli za mało
2% będą mieli odpowiednia ilość środków
1% nie będą musieli sie martwić bo tych pieniędzy będą mieli dużo
Nie ma co oglądać się na innych-sam zadbaj o wysokość Twojej emerytury
Czy to nie dziwne, że klient ma czekać na zyski dłużej niż Amplico:-)?
Jeśli po dziesięciu latach mamy szansę wyjść na zero, to sorki, ale avista w mbanku zarobi dla nas 50%
Niestety może, moją mamę zapewniali, że pieniążki wpłacane przez latą będą procentować i na koniec wybierze praktycznie tyle ile wpłaciła, no i nadszedł koniec, wnisek mama wpłaciła ponad 18000 a odbierze 14000, kto zżarł ponad 4000?
Dwa lata temu zaczęłam wpłacać 2040,00 zł. rocznie na Super Kapitał.
Aniu proszę przeczytaj i napisz co o tym sądzisz.
Temat nr 1.
W pierwszym roku wpłaciłam 2040,00 zł.
W drugim roku dostałam dwie wersje do zapłaty:
- wersja pierwsza - 2040,00 zł
- wersja druga - 2140,00 zł (dodali indeksację 5%).
Ja zapłaciłam tylko 2040,00 zł. (agent nie wspomniał mi o jakiejś indeksacji).
Teraz w trzecim roku przysłali mi na kwotę 2140,00 zł (indeksacja 5% w stosunku do poprzedniej wpłaty) z informacją, że mogę wpłacić wersję podstawową, tzn. 2040,00 zł.
Wytłumacz mi, czy jak będę wpłacała tylko wersję podstawową, to ma jakieś konsekwencje, czy tylko mniej pieniędzy będzie pracować.
Jak to jest.
Temat nr 2.
Agentka powiedziała mi żebym oddzielnie wpłaciła kwotę 5000,00 zł. to te pieniądze zarobią i zysk będzie można przerzucić na tą wpłatę.
Okazało się, że po pierwszym roku nie mogłam tego zrobić. Agentka oszukała mnie, bo: po pierwsze tej kwoty wcale nie musiałam wpłacać (powiedziała mi to dopiero po roku) a po drugie po roku owszem mogłam opłacić z tych pieniędzy składkę, ale kara była taka, że traciło się 80% kwoty. W moim przypadku wiadomo, że zysku nie było tylko była strata więc tej kwoty już było mniej niż 5000,00 zł. (np. 3500,00 nie pamiętam) a z tego jeszcze ta kara 80% (z tych 3500,00) więc nie było możliwości opłacić składki.
Temat nr 3.
W pierwszym roku agentka zmusiła mnie do wpłaty 250,00 zł. na NW (powiedziała, że to obowiązkowe). W drugim roku uparłam się, że nie będę wpłacać na NW, ponieważ nie mam rodziny i nie mam kogo ubezpieczyć. Agentka usilnie wmawiała mi, że muszę sobie kogoś upatrzyć - bo tak trzeba i już. Postawiłam sprawę ostro, że rezygnuję w takim razie z polisy, bo przecież nie będę kogoś prosić, żeby łaskawie wziął pieniądze po mojej śmierci. Agentka wystraszyła się i o dziwo - załatwiła, że nie muszę wpłacać tych 250,00 zł. na NW. - można było.
Hania
Moim zdaniem to nie jest agent tylko sprzedawca polis myślący tylko o własnej prowizji.
Co o tym myślisz - mam rację?
ludzie są ludzmi........jeden podaruje swoją prowizję dla szczytnej edukacji i nie stosowaniu technik sprzedaży wobec klientów żeby być fer- innny powie ci że byk daje mleko żeby ci wcisnąć tylko polise- .......
nie do końca wyjaśnione.....
z indeksacją jest tak że jeśli 2 lata z rzędu nie skorzystasz z propozycji opłacenia wyższej składki-czyli tej zindeksowanej to firma więcej Ci nie złoży takiej propozycji i tym samym nie bedziesz mogła skorzystać z takiej propozycji "urealnienia pieniędzy"-czyli indeksacji-warto indeksować....
Jeśli chodzi o tą kwotę 5000 tys-to nie za bardzo rozumiem z ta karą 80%
cos tu nie gra.... w każdym razie są takie wpłaty o nazwie _"jednorazowe certyfikowane" które sa inwestowane w 100% nie tak jak składka w 1 roku 40% wpłaconych pieniędzy jest inwestowane a reszta to koszty, założenie rachunku objęcie Cie ochroną i ryzyko firmy że jesli Ci się coś stanie to nawet jesli wpłacisz tylko jedną składkę -firma wypłaca całą sumę ubezpieczenie....
z tą 250 NW...
Warto to mieć bo to będą pieniądze dla Ciebie w razie "W"-czyli jesli odniesiesz obrażenia w skutek NW nieszczęśliwego wypadku to firma wypłaca Ci pieniądze które mogą sie przydac w przypadku rehabilitacji bądź długiego leczenia
...pozdrawiam
Uwielbiam czytać te bzdury pisane przez agencików, choć jestem tu dopiero chyba trzeci raz od dwóch lat. Niby chcą doradzić, ale cały czas myślą, by ten frajer który jest na tyle głupi, żeby sobie kupić polisę, kupił ją u mnie... Jednocześnie rozumiem tych młodych agencików, których ściga się o "produkcje" i dlatego w panice łapią klienta gdzie się da. Rada dla nich. Dajcie sobie na luz z tym syfem jakim są indywidualne ubezpieczenia na życie, podpiszcie umowę z jakimś brokerem lub multiagentem i zacznijcie biegać za majątkami, grupówkami i ew.ofe, bo na tym jest kasa i bezpieczeństwo. Pozdrawiam i nie psioczcie na Amplico, bo we wszystkich firmach jest tak samo, a szczególnie w Allianz to do tego co tak się tu produkuje), wiem bo tam pracowałem, co prawda w "grupówkach", ale od agentów indywidualnych wiedziałem jak Allianz zdziera od naiwnych.....
Ukryte formy mobbingu i wykorzystywanie agentów jako....towar. Agent w AIG dostaje premie o ile spełnia wymagania. Nie zrobisz grupówki na początku chocbyś chciał bo cu nie pozwolą. To rezerwacja dla starszych bo dobra kasa. Wpierw ubezpieczysz rodzinę, przyjaciół, kolegów. Potem lista się kończy, ZUS normalny dochodzi(ponad 800 a nie ponad 300) a agentowi albo dziękują albo zaczyna wyścig szczurów. Jak zacznie to po roku nie jest czlowiekiem. A więc agent ubezpieczy 100 osób i do widzenia, następny. A w agencjach atmosfera pogrzebowa,nikt nie doradzi,zero współpracy,zazdrość,zawiść a za 5zł skakają w przepaść. Obrzydzenie mnie bierze bo jak sie przyjmowałem to wyobrażałem sobie inaczej. Otwarłem działalność i podpisałem umowę a tu, niby AIG za mnie skladek nie płaci ano podatków, jak nie zrobię nic to nie zarobię a tak się wszyscy martwią o ciebie i ci nakazują zarabiać że aż hej! Na przymus chcą cię zrobić milionerem hihi! To takie żałosne a zarazem takie smutne, że jak zobaczyłem jak się mnie chce zmusić do łamania etycznych zachowań aż do skrajności to sie wynioslem. Jestem w firmie brokerskiej i wiecie co? kasa sama splywa, mam duzo wolnego i żadnego stresu co do wymagań. Agencje Ubezpieczeniowe to Dyrekcja i ich dyrektorzy agencji. Reszta to to mrówki, nawet Vipowie ale ci zaślepieni kasą nie widzą swej utraty tożsamości. Powodzenia.
nie wiem gdzie trafiłes pewnie byłes jednym z naganiaczy :/
ja pracuje a agencji amplico life i to o czym piszesz to jakies bzdury
a to że każdy musi pracowac to normalka-no chyba że nie chcesz zarabiac kasy
techniki motywacji są rózne-ale na pewno nie ma zastraszania czy wypaczania etyki zawodowej
za takie słowa to ktoś powinien Ci sprawe założyć w sądzię :P
Dnia 2008-05-15 o godz. 14:04 marcelek80 napisał(a):
> Prosze o opiniei doswiadczenia z ubezpieczeniami i
> funduszem emerytalnym AIG Amplico Life.
POZDRAWIAM
to są złodzieje wpłaciłem przez 10 lat 6500,00zł , a otrzymałem 4700,00zł,nie odpowiadają na pisma, ajesli to lakonicznie.Szukam osoby oszukane i damy to dp prasy , aby inni nie dali się nabrać.Proszę ozgłoszenia ja tym się zajmę a już podjąłem pierwsze kroki.
Wiele opinii mozna znalezc tez na ebrokerze, pod konkretnym terminem wyszukiwania (kredyt/lokata/ubezpieczenie) przy konkretnych danych o ofercie sa komentarze uzytkownikow ktorzy skorzystali z danego produktu i mozna polecic to zrodlo bo jest b obiektywne.
portale typu eBroker pomagają nam poznać sytuację panującą na rynku, nie wskazuje konkretnego produktu a jedynie pomaga w dokonaniu wyboru, co jak co ale ostatnie słowo i tak należy do nas.
Poza tym podoba mi się to że są tam zamieszczone rzetelne informacje, poza tym można również poczytać opinię osób które korzystały z danego kredytu co tym bardziej upewnia mnie w przekonaniu że informacje tam zawarte są wiarygodne