~xxx [185.16.144.*] Gdzie te akcje po 1 zł, wywalaj po 13, wezmę ile masz i jeszcze świetnie zarobisz, oczywiście zakładając że to co piszesz ma sens...
~xxx [185.16.144.*] Oj, gdyby to tak działało... Ty od niedawna na Giełdzie? Po pierwsze, nikt poważny nie kupuje spółki typu "growth" aby sprzedawać jej akcje tuż po zakupie. Podkreślam: nikt poważny. Albo wiesz co kupujesz i wiesz po co i wiesz na jaki termin to inwestycja, albo daj sobie spokój.
Wystarczy spojrzeć na dzienne obroty (wolumen) żeby mieć jakieś pojęcie, czy dany papier łatwo będzie sprzedać, czy też nie.
Śmieszą mnie trolle wieszczące zapaść i dalsze spadki, bo jako inwestora nie rusza mnie to gdy kurs spada, bo nie mam zamiaru sprzedawać tych akcji, a wręcz przeciwnie, większe chwilowe spadki wykorzystuję jako okazję zakupową, taką promocje. Moja perspektywa inwestycyjna to kilka lat a nie dzień, tydzień, czy miesiąc.
Jak szukasz szybkiego zarobku (z ryzykiem szybkiej straty) to wal na spółki sektora energetycznego, tam teraz jest duża zmienność. Można szybko zarobić, ale i szybko stracić....
Był tu taki co uśredniał ZADOWOLONY "buziaczki" chyba na koniec miał już 15 tyś papiera......... Ciekawe czy sprzedał ze stratą czy trzyma dalej. Ale od kilku miesięcy nic nie pisze
~XXX [185.16.144.*] Ale czego dowodzi, to że ktoś uśredniał, że kupił np. wysoko i dzisiaj jest (lub był) mocno na minusie? Jak sprzedawał to może niedługo tego żałować... a może sprzedał i zarobił na innej spółce / spółkach i wyszedł na plus. Jakie to ma znaczenie?
Dla kogoś kto kupował na poziomach 30-40 dzisiejszy kurs to może być katastrofa, tj. dla chwilowej wyceny portfela, ale dla kogoś kto wchodzi dzisiaj ten kurs może być świetną okazją inwestycyjną. Masz jakieś informacje albo dane które wskazywałyby na to, ze ten kurs jest za wysoki?
~Zainteresowany [89.64.34.*] W czerwcu Diagnostyka dokupiła akcje. Wzięli od prezesa akcje za ponad milion zł, po 17 zł za akcje.
Kto jak kto, ale Diagnostyka musi znać wartość tej spółki i jej potencjał, a płacąc po 17 za akcje musieli wiedzieć, że z rynku po tej cenie nie zbiorą. Tj. można kupić poniżej 16 zł kilkaset akcji, ale jak spróbujesz kupić kilka tyś akcji, to nagle kurs jest 20-30% wyżej. A jak ktoś chce większy pakiet, jak np. 60 tyś, to na giełdzie wybiłby kurs do góry o kilkaset procent.
Gdyby te akcje miały być znacząco tańsze, to czy Diagnostyka nie ma doradców, którzy doradziliby im czekać na dalsze spadki?
Na pewno warto dobierać na dołkach, i ja to robię za każdym razem gdy jest okazja. Nie naganiam na spadki i nie bawię się w kółka, ale jak ktoś bardzo chce wywalić, to chętnie pomagam zbierając po trochę. Ja widzę olbrzymi potencjał tej spółki bo dietetyka to bardzo niedoceniona jeszcze dziedzina medycyny, ale to się zmieni, bo badania naukowe od wielu lat, dziesiątek lat, pokazują jasno, że to dieta decyduje w głównej mierze o zdrowiu, w tym zła dieta jest powodem epidemii chorób cywilizacyjnych. To się przebija powoli, ale coraz mocniej.
Moim zdaniem Polska jest dobrym krajem na rozwój takich projektów i produktów, bo mamy ciągle dużo niższe koszty R&D, ale rynkiem docelowym może być tutaj UE i ich starzejące się społeczeństwa. I osobiście na to liczę.
Prezes Diagnostyka S.A. autor licznych prac naukowych dotyczących schorzeń autoimmunologicznych systematycznie zwiększa zaangażowanie w GX1. Być może to badanie próbki kału jest przyszłością diagnostyki i profilaktyki w chorobach autoimmunologicznych / przewlekłych. Jeśli mikrobiota zmienia się wraz z pojawiającym się schorzeniem to może być sposób na wczesne wykrycie schorzenia. W nieinwazyjny, prosty sposób będziemy informowani o pojawiającej się chorobie. Jeśli do badań włączą machine learning to zrobi się taniej i powszechniej.
Zawsze dawali po sesji w piątek. Po raporcie nie ma co się spodziewać cudow, sukcesem będzie jak wyjdą na zero. Słaby raport w cenie już od dwóch miesięcy.
Nie będą. Chyba ze sporo niżej. Pozazdrościć obecnych cen dla kupujących. Ja wiszę od 1,6roku i zostaje tu niestety pewnie na długo. Trudno, ale cierpliwy jestem :-)