• Eksperyment - owca Autor: ~kosmita [77.113.149.*]
    Sobota, umiarkowana pora ranna. Miejsce eksperymentu, wielkopowierzchniowy sklep spożywczy typu codziennie niskie ceny, zwłaszcza w sobotę. Podmiot eksperymentu klienci sklepu.. Otwarte dwie kasy z obsługą kasjerek i dwa wianuszki klientów, oraz cztery kasy zwane automatycznymi w dogodnym miejscu. Początek eksperymentu, trzy kasy automatyczne zajęte przez klientów. Zajmuję czwartą kasę. Po krótkim czasie trzy kasy się zwalniają, a za moimi plecami stanęła w kolejce klientka. Po krótkim czasie za tą panią ustawił się następny klient i po chwili jeszcze jeden. Eksperyment w toku, kolejka klientów o wyglądzie nie wyróżniającym się pilnie obserwuje moje ruchy. Spowalniam ruchy i obserwuję powolne zniecierpliwienie obserwujących. W dalszym ciągu trzy kasy wolne, ale uwaga kolejki skupia się na mnie. Podchodzi następny, czwarty klient i pyta czy ktoś chce skorzystać z wolnych kas. Nagle ruch, przepychanki do wolnych kas byłych klientów stojących za moimi plecami i zagadkowy uśmieszek czwartego klient. Czterech klientów i rozkład owiec do myślącego 75% do 25%, czyli w rzeczywistości 80% do 20%, gdyż 5 % nie kupuje żywności w sklepach, bo jedynie preferuje zakąski. Rozkład inwestorów na giełdzie jest odwrotny jak w tym sklepie.Jest jedynie 20 % owiec i patologii ze swoimi męczącymi frustracjami, oraz 80 % pełniących rolę inteligentnych psów pasterskich i oczywiście baca z juhasami, którzy wiedzą na którą halę będą prowadzić stado owiec, zwłaszcza tych spoza giełdy. Jeszcze trochę wysiłku z przejściem na halę i pełny wypas i strzyżenie owiec.
  • Re: Eksperyment - owca Autor: ~Ziemianin [31.179.123.*]
    Nic odkrywczego, nic nowego, nic ciekawego, postaraj się bardziej, bo przynudzasz wielce.
  • Re: Eksperyment - owca Autor: ~Ronny [31.61.240.*]
    Usnąłem czytając ten opis.
  • Re: Eksperyment - owca Autor: ~tt [3.68.166.*]
    uśmiałem się do łez....... bardzo trafna konkluzja :)))))))))
  • Re: Eksperyment - owca Autor: ~kosmita [77.113.149.*]
    Dla szanownych inwestorów znudzonych 1- minutowym tekstem mam o wiele krótszy : Super ! Spoko !
  • Re: Eksperyment - owca Autor: ~Informator [31.179.123.*]
    Jak podają lokalne wiadomości, nieznany osobnik, wyglądający na kosmitę, obok sklepu znanej sieci handlowej, miał zaczepiać małe dziewczynki proponując im cukierki.
  • Re: Eksperyment - owca Autor: ~bnb [5.173.10.*]
    Dnia 2022-07-30 o godz. 18:40 ~Informator napisał(a):
    > Jak podają lokalne wiadomości, nieznany osobnik, wyglądający na kosmitę, obok sklepu znanej sieci handlowej, miał zaczepiać małe dziewczynki proponując im cukierki.

i gdy ustawiła się kolejka emerytek to nieznany osobnik uciekł. Ale go złapali
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.179.123.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Polacy są w zdecydowanej większości są nosicielami genów chłopów pańszczyznianych co z zasady nie jest naganne, ale wymaga to dużej pracy nad sobą. Trudno tak w jednym lub nawet kilku pokoleniach zmienić się z homo erectus w homo sapiens i pozbyć się nawyków człowieka głęboko zakompleksionego, ale za to nagroda będzie okazała. Pozdrowienia.
    Idź stękać pod most. Znalazł się autorytet i znawca z Koziej Wólki, grzyb z wyciętego lasu.
  • Re: Eksperyment - owca Autor: ~LESZCZ [31.1.70.*]
    Ten be ./ b.l znowu się tutaj produkuje :(((((((((( Spadaj na inne forum
    Spadaj leszczu do jeziora.
  • Re: Eksperyment - owca Autor: ~tt [18.197.116.*]
    9 na plus---do 33 na minus. mamy przekrój IQ. kropka,
  • Re: Eksperyment - owca Autor: ~tt [18.197.116.*]
    9 na plus---do 33 na minus. mamy przekrój IQ. kropka,
    Żyjemy w czasach w których ludzie mądrzy muszą ograniczać lub unikać głoszenia swoich poglądów, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
  • Re: Eksperyment - owca Autor: ~jw [3.64.193.*]
    hmmmm ......... niektórzy obecnie mogą ,, gaworzyć,, jak szympans , ewentualnie ,, pobekiwać .. jak owce... / to skutek dobrowolnego poddania się eksperymentalnej szprycy . ... skutki za rok , dwa będą katastrofalne .... nie mówiąc o ,, braku żywych urodzeń :(((((( Specjaliści od balsamowania donoszą ---o dziwnych gumowatych stworach , w żyłach zakeczupowanych truposzy ...... oraz mega zamówieniach na malutkie trumny.
    Odezwał się mądry inaczej.
  • Re: Eksperyment - owca Autor: ~hmmmm [3.64.193.*]
    ja mam czystą krew ? a Ty ???? https://psnlin.pl/artykuly,nowa-postac-choroby-prionowej-obserwowana-po-szczepionkach-przeciw-covid-19,17,240.html
  • Re: Eksperyment - owca Autor: ~hmmmm [3.64.193.*]
    ja mam czystą krew ? a Ty ???? https://psnlin.pl/artykuly,nowa-postac-choroby-prionowej-obserwowana-po-szczepionkach-przeciw-covid-19,17,240.html
  • Re: Eksperyment - owca Autor: ~Victor [195.8.97.*]
    Rasa panów z czystą krwią. To już było.
[x]
GPW 0,76% 59,70 2025-10-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.