OK. Pod jednym warunkiem: napisz czym charakteryzuje się spółka dywidendowa i po co w takie spółki inwestują długoterminowi. Wpadnij tu za rok przed naszą kolejną wypłatą dywidendy...
Bardzo chętnie kupię akcje tej spółki, ale po prostu czuje wakacyjne spadki. Na wielu spółkach widzę podobną sytuacje , kurs ładnie się trzyma przed dywidenda a później leci w dół.
Dlatego się dokupuje na takich poziomach długo czekałem na takie poziomy a jak będzie np 30 zł to chętnie kupię i po tyle. A jak znowu beda poziomy ok 50zl to te akcje co mam po 36-38zl może sprzedam a tak pobierał będę dywidendę. Ja tak inwestuje w dywidendowe spółki
Mam kasę na lokatach, które są dość dobrze oprocentowane. Mogę poczekać na 30 zł, albo i mniej. Też chciałbym się zapakować na jakieś 10 lat w tę spółkę. Mam jeszcze kilka innych na uwadze, wszystko zalezy do jakiego poziomu zejda.
Te tłuki nie rozumieją że jest to jedna z form lokowania swoich oszczędności. Dobierałem dobieram i z utęsknieniem czekam na spadek poniżej minimum historycznego . Wówczas także dobiorę i uśrednię :))))))))))))
To się pa/-ł_/o od /. ie cie od tych co kupują. Proste nie !? Ilość hejtu wylana na inwestorów długoterminowych przemawia za tym żeby w taki sposób z wami rozmawiać .
No jak ładnie piszecie :)))))) Tutaj nie można stracić Nawet gdybym stracił to jest to jedna z wielu form lokowania gotówki . Tak więc z( da) . l AC tłuki :)))))))) Polemikę zakończyłem :)
Jednak dalej jesteśmy w trendzie spadkowym, tak jak pisałem na początku. Niemniej jednak zdarzenie losowe z zdjęciem obliga giełdowego, nie dało sie przewidzieć. Lecimy na 30 ziko.
Po utracie zysków związanych ze zniesieniem obliga lecimy na 20 zł, niech tylko pokażą pierwszy raport ez tych przychodow to się ludziom oczy otworzą. Po co tak ryzykować. Stracić można a zarobić jeżeli już to jakieś marne procenty.
przecież już gdzieś było info, że na likwidacji obliga GPW straci jakoś 7-9% (dokladnie nie pamiętam). to dywidenda będzie 20gr niższa, ale to dalej będzie dużo. kurs pewnie zamuli w przedziale 32-34 na dłużej bo tyle jest ta spółka warta.