• Dyskusja Autor: ghost_man [46.171.121.*]
    Niestety jeśli chcecie między sobą w normalny sposób podyskutować to sugeruje zarejestrowanie Nika tak jak ja mam i pisanie w wątkach tylko dla zarejestrowanych w ten sposób pozbędziecie się tej bandy troli pod przewodnictwem Robercika / Kontraktowego .. :) :) :) :) w taki sposób ludzie dyskutują ze sobą na wątku o Kontraktach terminowych i pozbywają sie tego "śmiecia" całego

• Re: Dyskusja Autor: matti_ [193.239.57.*]
    Wciąż brak ruchu , brak zainteresowania.
    Ktoś tam rysuje ten wykres ale po co..?
  • Re: Dyskusja Autor: ghost_man [46.171.121.*]
    w przeciągu 18 miesięcy 6 raz podnoszę ceny na produkty którymi handluje ( związane ze stalą) .. ciekawe czasy nastały ...
     Krótka Analiza Monnari i Kończąca się pandemia Kovid .Sygnał Wzrostowy Autor: ghost_man [46.171.121.*] 2022-06-30 14:44
    Dnia 2022-06-30 o godz. 14:21 ~Robiert napisał(a):
    > Duchu szkoda zdrowia :)))

mnie to ani ziębi ani grzeje .. :) :) kiedyś próbowałem zrozumieć "osobnika" i jego intencje, dziś wiem że to nie ma sensu ..

mam stały nik zarejestrowany i stałe IP ..nawet gdybym sie wylogował i pisał jako ktoś inny nic by to nie dało i wyszedłbym na takiego samego kre_a jak on :) :)

siedzę przy biurku w chłodnym biurze i nabijam się tylko z pajaca ( pajaców ) ... :) :)

obserwuje tylko parę walorów ( GTN/LBW/MAB/MDG/TRK i WLT) polując na jakieś okazje pod DT tak jak dziś na LBW
    nie angażuje się na dłuższe terminy bo uważam że sytuacja nie jest odpowiednia do tego

LBW było ..
    MAB było...
    MDG - jest ..
    WLT - bardzo niemrawo ..
    GTN i TRK - czeka ..
    :) :)

Wykres wciąż wygląda dobrze ale zainteresowanie żałosne.
    Wszyscy czekają na wielką wyprz.
    ... i bardzo ładne czarcie rogi.
    Mnie możecie przykryć ale wykresu nie przykryjecie.
    ciąg dalszy klepania się po pupach na forum ..
    a kurs jak stał poniżej 4,20 tak stoi nadal ..
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-100-portfela,55606875.html

hhhmmm...

sugerowałbym wrzucić sobie do obserwacji WLT .. w formie zabawy :) :)
    możliwe że opadnie jeszcze na 5,10 - 5,00 ale ten poziom widzi każdy więc moim zdaniem zrobi "psikusa" i z obecnego poziomu zacznie odbijać ...
    zaznaczam że to jest forma zabawy opierająca się na technice .. proszę nie traktować jako rekomendacji kupna !!!.. :) :)
    obstawiłbym że dojedzie do 6,00 i jeśli uda się pokonać ten poziom to bryknie do 7,5 - 8,00
    pożyjemy zobaczymy czy się sprawdzi .. :) :) osobiście waloru jeszcze nie posiadam więc jestem poza zarzutami ..hihihi

niemrawo to fakt ale jednak walor "słucha się kresek" .. :) :)
    Dnia 2022-07-20 o godz. 12:22 ghost_man napisał(a):
    > https://www.bankier.pl/forum/temat_re-100-portfela,55606875.html
    > >
    > >
    > > hhhmmm...
    > sugerowałbym wrzucić sobie do obserwacji WLT .. w formie zabawy :) :)
    > możliwe że opadnie jeszcze na 5,10 - 5,00 ale ten poziom widzi każdy więc moim zdaniem zrobi "psikusa" i z obecnego poziomu zacznie odbijać ...
    > zaznaczam że to jest forma zabawy opierająca się na technice .. proszę nie traktować jako rekomendacji kupna !!!.. :) :)
    > obstawiłbym że dojedzie do 6,00 i jeśli uda się pokonać ten poziom to bryknie do 7,5 - 8,00
    > pożyjemy zobaczymy czy się sprawdzi .. :) :) osobiście waloru jeszcze nie posiadam więc jestem poza zarzutami ..hihihi
    > >
    > > niemrawo to fakt ale jednak walor "słucha się kresek" .. :) :)

no ciekawe czy dojedzie do miejsca jakie mu wyznaczyłem ..:) :) przy 6,60 może lekka zadyszkę mieć .. :)
    może kogoś zainteresuje .. ??
    jak szukać dobrych poziomów i dobrych momentów do wejścia w walor :

na przykładzie LBW - spółka jest bardzo płynna więc na interwale godzinowym ładnie to widać .

to jest układ wolumenu od ostatniego szczytu czyli te poziome "bary" pokazują ilość wolumenu dla odpowiedniego przedziału cenowego - zakres od ostatniego szczytu czyli 08.07 .2022- 11,00
    interesujący nas czasookres zaznaczyłem na dole różowym prostokątem ( na dolnym wskaźniku) - jak widać wolumen godzinowy jest znikomy i dziś 20.07 po dotarciu do poziomu cenowego na którym był najwyższy widzimy od razu znaczne zwiększenie wolumenu ..

https://i.imgur.com/uJAlfOS.png

takie zachowanie zwiastuje mocniejszy ruch ale nigdy nie mamy 100% pewności, że ruch nastąpi w górę dlatego ja dla bezpieczeństwa widząc 2 świece które zatrzymały się na 2,18 ustawiam się na kupno powyżej - czyli załóżmy 2,19 ..

LBW to walor bardzo spekulacyjny więc każde wejście w pozycje zabezpieczam stopem .. w tym przypadku obecnie dla tego interwału te 2,22 jest wsparciem po złamaniu którego założyłbym że walor ponownie będzie testował 2,14 , a ja bardzoooo nie lubię tracić na pozycji która była zyskowna ..:) :)

tylko czy takie wpisy na tym forum mają sens .. ???? hhhmmm

sugeruje w formie zabawy wrzucić sobie do obserwacji GNB - jest to śmieciowa spółka ale czasami "Leszek" tam coś lubi "pomącić" ..
    poziom 0,1550 jest ciekawym poziomem i jeśli wolumen dzienny przy odbiciu przekroczy 3,5 mil może być ciekawie ..:)
    tak jak napisałem - tylko obserwacja .. :) :) zobaczymy czy wsparcie techniczne zadziała 0,1550 - 0,1540 .. :)
    cytat z portalu giełdowego :

" Kluczowy wskaźnik niemiecki PMI dla przemysłu spadł do 49,2 w lipcu, osiągając najniższy od 25 miesięcy poziom, wzmacniając prognozy, że największa gospodarka Europy wejdzie w recesję w drugiej połowie 2022 r. ."

bbbuuuuuu ...
    gospodarka europejska to niestety Niemcy ...
    kurs lekko się obsunął na wsparcie, a tu już panika wśród KONTRAKTOWYCH .. :) :)
    pojawiają się jak grzyby po deszczu starzy i nowi
    jak Agent Smith z Matrixa ..:) :)

bez paniki .... na razie to tylko lekka korekta .. :) :)
    jeśli LBW dziś utrzyma się ponad 2,50 może być jeszcze w tym tygodniu bardzo ciekawie .. słowo klucz - jeśli :) :)
    Dnia 2022-07-26 o godz. 16:38 ghost_man napisał(a):
    > jeśli LBW dziś utrzyma się ponad 2,50 może być jeszcze w tym tygodniu bardzo ciekawie .. słowo klucz - jeśli :) :)

hhhmm.. "klucz" zadziałał .. nic to zostawimy do jutra zobaczymy co się wykluje z tego kukułczego jaja :) :)

nadal nie wiem czy to ma sens na tym forum ??? :) :)

zerknijmy ponownie na LBW ten sam interwał godzinowy ten sam zakres wskaźnika wolumenu co poprzednio i ponownie spróbujmy wytypować wejście w pozycje ..:) :)

https://i.imgur.com/ZGB22lI.png

wydaje mi się że czytelnie opisałem ?? :) :)

te dwie strzałki na górze ( zielona w górę i czerwona w dół ) to jest właśnie ten "klucz" o którym pisałem, gdyby zamknięcie było poniżej 2,50 obstawiałbym bardziej, ze jest to dystrybucja i ponownie kurs opadnie ale jak widać zamknięcie było znacznie wyżej do tego podparte dość sporym popytem na fixie - dlatego nieśmiało .. zaznaczam nieśmiało :) :) obstawiłbym jutro otwarcie z luką UP powyżej 2,70 w wariancie optymistycznym powyżej 2,80 ... a co będzie ?? pożyjemy zobaczymy :) :)
    jeśli komuś się spodobało - łapka w górę jeśli łapka w dół to wiadomo że Kontraktowcy .. :) :) albo tylko jeden Kontraktowy :) :)

bbuuuu słabiutko .. trzeba stopa z jakimś zyskiem postawić .. - rozczarowali mnie .. :) :)
    ot ciekawostka co .. ?? :) :)

Re: Dyskusja Autor: ghost_man [46.171.121.*] 2022-07-22 16:26
    sugeruje w formie zabawy wrzucić sobie do obserwacji GNB - jest to śmieciowa spółka ale czasami "Leszek" tam coś lubi "pomącić" ..
    poziom 0,1550 jest ciekawym poziomem i jeśli wolumen dzienny przy odbiciu przekroczy 3,5 mil może być ciekawie ..:)
    tak jak napisałem - tylko obserwacja .. :) :) zobaczymy czy wsparcie techniczne zadziała 0,1550 - 0,1540 .. :)

A wracając do Monnari to zastanawiam się , jaka właściwe jest rola tych/tego oszo łoma Dariusza-Roberta tutaj.
    I kogo reprezentuje.
    Wiedzy "spod" lady najwyrażniej nie posiada , bo nie może się wstrzelić ani przewidzieć sytuacji.
    Jak idzie do góry to nagania do góry.
    Jak idzie na dół to nagania na dół.
    Ktoś mu przecież za te brednie płaci...
    Na szczęście wszyscy już widzą i wiedzą , że to mat oł i jego wpływ na cokolwiek jest żaden.
    Póki co można coś skubać.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.171.121.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ghost_man [46.171.121.*]
    :) :) ..

no proszę ..obraził się za tego forumowego KL_au_na i zgłosił do moderatora ..:) :)

• Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: matti_ [193.239.57.*]
    A co brzydkiego napisałeś? ;D
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ghost_man [46.171.121.*]
    Dnia 2022-07-27 o godz. 15:33 matti_ napisał(a):
    > A co brzydkiego napisałeś? ;D

że kiedyś tez próbowałem zrozumieć o co chodzi temu "wypełniaczowi forum" ale stwierdziłem że sensu w tym nie da się niestety znaleźć żadnego dlatego nazywam go tak jak wyżej .. forumowym Kl_em :) :) zwłaszcza że ta "może grupa" "moze osobnik" udziela się w ten sposób jeszcze na innych spółkach .. na LBW również ..:) ale tam mu to słaaaabiutko wychodzi bo wszyscy uważają go za trola już .. :)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: matti_ [193.239.57.*]
    A co sądzisz o dzisiejszej świcy?
    Początek złego , czy dobrego?
  • Dyskusja Autor: ghost_man [46.171.121.*]
    Dnia 2022-07-27 o godz. 15:52 matti_ napisał(a):
    > A co sądzisz o dzisiejszej świcy?
    > Początek złego , czy dobrego?

na jakim walorze ..??
    Mon
  • Re: Dyskusja Autor: ghost_man [95.160.158.*]
    Dnia 2022-07-27 o godz. 20:44 matti_ napisał(a):
    > Mon

świczka brzydka technicznie :) :)

ale na tym walorze jest tak śmieszny wolumen że można zrobić każdą jaką Ci się zamarzy :) :)
    technicznie drugą sesje wsparcie na 3,60 zostało obronione i ponad nim pojawia się popyt ..

moim zdaniem to rozgrywa jedna mocniejsza łapka :
    dusi kurs dużymi widocznymi zleceniami i zbiera od dołu ukrytymi ..nic na tym nie traci bo sprzedaje ( w poprzednich sesjach ) po 3,90 - 3,95 odkupował 3.80 - 3,85
    dwie ostanie sesje nieco niżej ale w ten sam sposób ..sądzę że nikt z nas oficjalnie ( widocznie) by nie wystawił prawie 19 tys w jednym zleceniu na sprzedaż - starałby się to porozwalać na paru półkach ..

najczęstsze zagranie jakie widziałem w takich sytuacjach to Grubasek wciąga takie zlecenie z drugiego rachunku ( czyli przekłada z lewej do prawej kieszeni) i powoduje mocny ruch - w tym wypadku w górę ale w dół na tej samej zasadzie to działa .. pojawiające się duże zlecenia najczęściej zapowiadają mocny ruch i ten ruch idzie w kierunku tych zleceń ..

psychologicznie ulica widzi duże zlecenia na sprzedaż więc ustawia się przed nimi aby sprzedać jeśli widzi duże zlecenia na kupno, ustawia się przed nimi aby kupić i tak właśnie Grubas nas dy__ma :) :)

generalnie jestem nastawiony 70% do 30 % że to pójdzie w górę ale tak jak pisałem dla mnie musi przebić na stałe 4,20 ..ja nie jestem inwestorem tylko graczem - tak jak na tych spółkach które podawałem, szukam okazji łapie ruch kasuje swoje ustalone procenty lub tak jak na LBW po wczorajszej windzie zakładając dalsze wzrosty - ustawiam stopa z zyskiem i mnie wywala z pozycji :) :)

oczywiście to są moje dyrdymały i nie należy się nimi sugerować przy podejmowaniu własnych decyzji :) :)
    Dzięki za wskazówki.
    W ciągu dnia nie obserwuję nototowań i nie widzę tych manewrów.
    MDG zaczęło rajd .. tu trudno wyrokować cokolwiek możliwe że dojedzie w 2 - 3 sesje do 13 zł .. ale tej zabawy na tym kompletnie nie polecam w tym momencie już ..
    Dnia 2022-07-28 o godz. 15:07 ghost_man napisał(a):
    > MDG zaczęło rajd .. tu trudno wyrokować cokolwiek możliwe że dojedzie w 2 - 3 sesje do 13 zł .. ale tej zabawy na tym kompletnie nie polecam w tym momencie już ..

precyzyjnie to 11,80 zł .. ale tak jak pisałem to zabawa z odbezpieczonym granatem .. jeśli w porę nie wywalisz to łapki pourywa ..:) :)

Dnia 2022-07-28 o godz. 15:20 ghost_man napisał(a):
    > Dnia 2022-07-28 o godz. 15:07 ghost_man napisał(a):
    > > MDG zaczęło rajd .. tu trudno wyrokować cokolwiek możliwe że dojedzie w 2 - 3 sesje do 13 zł .. ale tej zabawy na tym kompletnie nie polecam w tym momencie już ..
    >
    > precyzyjnie to 11,80 zł .. ale tak jak pisałem to zabawa z odbezpieczonym granatem .. jeśli w porę nie wywalisz to łapki pourywa ..:) :)
    >

poprawka .. :
    w 1 - 2 sesje do 11,80 ..:) :)

Dnia 2022-07-28 o godz. 15:36 ghost_man napisał(a):
    > Dnia 2022-07-28 o godz. 15:20 ghost_man napisał(a):
    > > Dnia 2022-07-28 o godz. 15:07 ghost_man napisał(a):
    > > > MDG zaczęło rajd .. tu trudno wyrokować cokolwiek możliwe że dojedzie w 2 - 3 sesje do 13 zł .. ale tej zabawy na tym kompletnie nie polecam w tym momencie już ..
    > >
    > > precyzyjnie to 11,80 zł .. ale tak jak pisałem to zabawa z odbezpieczonym granatem .. jeśli w porę nie wywalisz to łapki pourywa ..:) :)
    > >
    >
    > poprawka .. :
    > > w 1 - 2 sesje do 11,80 ..:) :)
    >

143 000 szt na sprzedaż po 8,58 . 1,2 miliona zł .. . to jest straszak, a nie jakieś śmieszne 70 - 80 tys złociszy . ..
    tak się bawi prawdziwy kapitał spekulacyjny ..:) :) ,... mówiłem nie wywalisz w porę i łapki pourywa ..:)

"Warszawa, 28.07.2022 (ISBnews) - Branża pożyczkowa udzieliła finansowania na łączną kwotę 2,72 mld zł w II kw. 2022 r., podała firma CRIF. Kwota pożyczek wzrosła 15,6% kw/kw i 30,1% r/r."

mam nadzieję że to nie za mojego życia pier_nie ...
    "No i stało się. Miało być +0,5%, a jest -0,9% PKB w II kwartale. Recesja w USA staje się więc faktem."

czyli trzeba podpompować indeksy aby zarobić grubo na S-kach ..
    kontrakty na S&P500 - Up..Up ..Up :) :)

Dnia 2022-07-28 o godz. 15:33 ghost_man napisał(a):
    > "No i stało się. Miało być +0,5%, a jest -0,9% PKB w II kwartale. Recesja w USA staje się więc faktem."
    > >
    > > czyli trzeba podpompować indeksy aby zarobić grubo na S-kach ..
    > > kontrakty na S&P500 - Up..Up ..Up :) :)
    > >
    > >

i ziuuuuu ... chyba czas na prawdziwa korektę na rynkach ... czyli albo S albo gra na "śmieciowych" spółkach ???

pożyjemy zobaczymy .. na dziś szkoda oczu już ..

MAB bym obserwował ale na obecnym poziomie absolutnie nie kupował ..
    jest w ciekawym miejscu i wyrysował ciekawy wykres ..
    założyłbym, że jeśli świeca dzienna przy wolumenie ponad 200 tys zamknie sie ponad poziomem 35 zł to będzie duża szansa na rajd w okolice 43 - 44 zł ..
    ale cała analiza idzie do kosza jeśli świeca dzienna zamknie sie poniżej 31,50 dlatego kupowanie na obecnym poziomie to duże ryzyko ... oczywiście moim zdaniem każdy może mieć zupełnie inne :) :)
    Dnia 2022-08-01 o godz. 16:40 ghost_man napisał(a):
    > MAB bym obserwował
    > > jest w ciekawym miejscu i wyrysował ciekawy wykres ..
    > założyłbym, że jeśli świeca dzienna przy wolumenie ponad 200 tys zamknie sie ponad poziomem 35 zł to będzie duża szansa na rajd w okolice 43 - 44 zł ..
    > > ale cała analiza idzie do kosza jeśli świeca dzienna zamknie sie poniżej 31,50 dlatego kupowanie na obecnym poziomie to duże ryzyko ... oczywiście moim zdaniem każdy może mieć zupełnie inne :) :)

wracam do tej analizy aby sprawdzić to co pisałem ...

"
    > MAB bym obserwował ale na obecnym poziomie absolutnie nie kupował .. "

jak widać w AT musza być spełnione pewne zależności:

" > założyłbym, że jeśli świeca dzienna przy wolumenie ponad 200 tys zamknie sie ponad poziomem 35 zł to będzie duża szansa na rajd w okolice 43 - 44 zł ..
    > > ale cała analiza idzie do kosza jeśli świeca dzienna zamknie sie poniżej 31,50 dlatego kupowanie na obecnym poziomie to duże ryzyko ... oczywiście moim zdaniem każdy może mieć zupełnie inne :) :) "

To co nam sie wydaje ładnym wykresem nie wystarcza :) :)

Dlaczego wracam do tego waloru ? Ponieważ ponownie znajduje sie w ciekawym miejscu ale ponownie ryzyko na dzisiejszej sesji było zbyt duże aby kupić :) :)
    Walor ponownie znalazł się na bardzo mocnym wsparciu i od 3 sesji zalicza bardzo wysokie obroty co moim zdaniem oznacza mocny ruch ale ten ruch może niestety pójść w dół jeśli "byczkom" nie uda sie obronić tego wsparcia
    Dlatego sugeruje wrzucić sobie do obserwacji, a pomyśleć - zaznaczam pomyśleć - o zakupach jeśli odbije ponad 23 zł
    ( czyli świeca dzienna zamknie się ponad 23 zł )

Dnia 2022-09-20 o godz. 17:47 ghost_man napisał(a):
    > Dnia 2022-08-01 o godz. 16:40 ghost_man napisał(a):
    > > MAB bym obserwował
    > > > jest w ciekawym miejscu i wyrysował ciekawy wykres ..
    > > założyłbym, że jeśli świeca dzienna przy wolumenie ponad 200 tys zamknie sie ponad poziomem 35 zł to będzie duża szansa na rajd w okolice 43 - 44 zł ..
    > > > ale cała analiza idzie do kosza jeśli świeca dzienna zamknie sie poniżej 31,50 dlatego kupowanie na obecnym poziomie to duże ryzyko ... oczywiście moim zdaniem każdy może mieć zupełnie inne :) :)
    >
    > wracam do tej analizy aby sprawdzić to co pisałem ...
    > >
    > > "> MAB bym obserwował ale na obecnym poziomie absolutnie nie kupował .. "
    > >
    > > jak widać w AT musza być spełnione pewne zależności:
    >
    > " > założyłbym, że jeśli świeca dzienna przy wolumenie ponad 200 tys zamknie sie ponad poziomem 35 zł to będzie duża szansa na rajd w okolice 43 - 44 zł ..
    > > > ale cała analiza idzie do kosza jeśli świeca dzienna zamknie sie poniżej 31,50 dlatego kupowanie na obecnym poziomie to duże ryzyko ... oczywiście moim zdaniem każdy może mieć zupełnie inne :) :) "
    > >
    > > To co nam sie wydaje ładnym wykresem nie wystarcza :) :)
    >
    > Dlaczego wracam do tego waloru ? Ponieważ ponownie znajduje sie w ciekawym miejscu ale ponownie ryzyko na dzisiejszej sesji było zbyt duże aby kupić :) :)
    > > Walor ponownie znalazł się na bardzo mocnym wsparciu i od 3 sesji zalicza bardzo wysokie obroty co moim zdaniem oznacza mocny ruch ale ten ruch może niestety pójść w dół jeśli "byczkom" nie uda sie obronić tego wsparcia
    > > Dlatego sugeruje wrzucić sobie do obserwacji, a pomyśleć - zaznaczam pomyśleć - o zakupach jeśli odbije ponad 23 zł
    > > ( czyli świeca dzienna zamknie się ponad 23 zł )
    > >
    > >
    > >

no ciekawe jak to się dziś zakończy .. wczoraj na fixie nie mogłem się powstrzymać ale to taka ilość bezpieczna bez szaleństwa .. :) :)
    możliwe ze już dziś pójdzie jeśli nie to i tak stop na plus ustawiony
    jedną z ciekawostek która mnie zastanawia jest LOP na kontraktach naszych
    jest najwyższy od 4 lat hhhhmmmm czyli zaangażowanie finansowe jest bardzo duże

Re: dobrałem waszego walora

Dnia 2022-10-20 o godz. 17:08 ~Radzio napisał(a):
    > na Lubawie teztak blokowali miesiacami a jak wyskoczylo to siup 300 % :)

"LBW to inna liga zupełnie, tak samo jak MDG na którym obecnie gram
    tak samo jak MAB którego należy obserwować bo ponownie jest w ciekawym miejscu"
    powoli zbliża się czas na LBW ponownie .. moim zdaniem oczywiście .. :)
    tu może być HOP pod 3,40
[x]
MONNARI 1,19% 5,12 2025-11-10 16:39:00
2025-10-30
Umowa nabycia przedsiębiorstwa
2025-10-27
Skup akcji własnych.
2025-10-24
Skup akcji własnych.
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe