Dnia 2022-07-27 o godz. 20:44 matti_ napisał(a):
> Mon
świczka brzydka technicznie :) :)
ale na tym walorze jest tak śmieszny wolumen że można zrobić każdą jaką Ci się zamarzy :) :)
technicznie drugą sesje wsparcie na 3,60 zostało obronione i ponad nim pojawia się popyt ..
moim zdaniem to rozgrywa jedna mocniejsza łapka :
dusi kurs dużymi widocznymi zleceniami i zbiera od dołu ukrytymi ..nic na tym nie traci bo sprzedaje ( w poprzednich sesjach ) po 3,90 - 3,95 odkupował 3.80 - 3,85
dwie ostanie sesje nieco niżej ale w ten sam sposób ..sądzę że nikt z nas oficjalnie ( widocznie) by nie wystawił prawie 19 tys w jednym zleceniu na sprzedaż - starałby się to porozwalać na paru półkach ..
najczęstsze zagranie jakie widziałem w takich sytuacjach to Grubasek wciąga takie zlecenie z drugiego rachunku ( czyli przekłada z lewej do prawej kieszeni) i powoduje mocny ruch - w tym wypadku w górę ale w dół na tej samej zasadzie to działa .. pojawiające się duże zlecenia najczęściej zapowiadają mocny ruch i ten ruch idzie w kierunku tych zleceń ..
psychologicznie ulica widzi duże zlecenia na sprzedaż więc ustawia się przed nimi aby sprzedać jeśli widzi duże zlecenia na kupno, ustawia się przed nimi aby kupić i tak właśnie Grubas nas dy__ma :) :)
generalnie jestem nastawiony 70% do 30 % że to pójdzie w górę ale tak jak pisałem dla mnie musi przebić na stałe 4,20 ..ja nie jestem inwestorem tylko graczem - tak jak na tych spółkach które podawałem, szukam okazji łapie ruch kasuje swoje ustalone procenty lub tak jak na LBW po wczorajszej windzie zakładając dalsze wzrosty - ustawiam stopa z zyskiem i mnie wywala z pozycji :) :)
oczywiście to są moje dyrdymały i nie należy się nimi sugerować przy podejmowaniu własnych decyzji :) :)