może kogoś zainteresuje .. ??
jak szukać dobrych poziomów i dobrych momentów do wejścia w walor :
na przykładzie LBW - spółka jest bardzo płynna więc na interwale godzinowym ładnie to widać .
to jest układ wolumenu od ostatniego szczytu czyli te poziome "bary" pokazują ilość wolumenu dla odpowiedniego przedziału cenowego - zakres od ostatniego szczytu czyli 08.07 .2022- 11,00
interesujący nas czasookres zaznaczyłem na dole różowym prostokątem ( na dolnym wskaźniku) - jak widać wolumen godzinowy jest znikomy i dziś 20.07 po dotarciu do poziomu cenowego na którym był najwyższy widzimy od razu znaczne zwiększenie wolumenu ..
https://i.imgur.com/uJAlfOS.png
takie zachowanie zwiastuje mocniejszy ruch ale nigdy nie mamy 100% pewności, że ruch nastąpi w górę dlatego ja dla bezpieczeństwa widząc 2 świece które zatrzymały się na 2,18 ustawiam się na kupno powyżej - czyli załóżmy 2,19 ..
LBW to walor bardzo spekulacyjny więc każde wejście w pozycje zabezpieczam stopem .. w tym przypadku obecnie dla tego interwału te 2,22 jest wsparciem po złamaniu którego założyłbym że walor ponownie będzie testował 2,14 , a ja bardzoooo nie lubię tracić na pozycji która była zyskowna ..:) :)
tylko czy takie wpisy na tym forum mają sens .. ???? hhhmmm