• Dywidenda Autor: ~Optymista [83.12.47.*]
    Ktoś na wzór syndyka biuras@adminbiuras.lt zbiera wnioski niby do wypłaty dywidendendy, a jaki dokument potwierdzający posiadanie akcji należy im przesłać ? Ktoś już wysłał taki wniosek i dostał jakąś odpowiedż ?
  • Re: Dywidenda Autor: ~Misiek [89.75.69.*]
    Podpinam się pod pytanie.
  • Re: Dywidenda Autor: ~gośćkamil [41.216.204.*]
    1) Zakładam, że chodzi o mail nt. którego jest osobny wątek pt. Dostaliście wczoraj mail...

2) Mam zamiar odesłać im uzupełniony wniosek (ten, który został przysłany jako załącznik do wspomnianego maila) a jako potwierdzenie stanu posiadania po prostu zaświadczenie z domu maklerskiego. Mam zamiar, aby liczba akcji była potwierdzona przez maklera na koniec sesji, po której następowało przyznanie prawa do dywidendy (chyba 13/05/22 jeśli dobrze pamiętam). Nie będę tego tłumaczyć na angielski (mój makler wystawia tylko po polsku)

3) Pozostaje otwarte cały czas pytanie – czy jeżeli złożymy ten wniosek tracimy prawo do udziału w masie, które pozostaje po spłacie wierzycieli? Zauważcie, że we wspomnianym załączniku jest stwierdzenie, że cały dług spółki względem nas wynosi XX euro (kwota dywidendy) i więcej roszczeń nie ma. I oczywiście – tak, wiem czym innym jest bycie akcjonariuszem, a czym innym wierzycielem. Po prostu zastanawia mnie, czy podpisanie takiego kwitu nie skończy się tak, że dostaniemy dywidendę (będziemy potraktowani jako wierzyciele), ale w masie już nie będziemy mieć udziału (bo wszak podpisaliśmy, że chcemy nasze XX euro i nic więcej). Pewnie przekombinowuję, ale wał który się na tej spółce odstawił sprawia, że wszystkiego się teraz można spodziewać.
  • Re: Dywidenda Autor: ~Umoczony [31.0.42.*]
    Dobre pytanie
  • Re: Dywidenda Autor: ~fishas [78.57.231.*]
    Мое мнение,что дивиденды будут выплачены в виде кредиторного требования.Потом зделают реорганизацию
    предприятия.Фирма останеться,только поменяют владельца.Потому как Интер Рао Летува владеет парком ветряных мельницв который инвестировано 130млн евро.
  • Re: Dywidenda Autor: ~fishas [78.57.231.*]
    Парк имеет на счетах 3,5 млн евро.Парк имеет договор на 3 года с Електрум ,чтобы реализовать электричество
  • Re: Dywidenda Autor: ~Inter [89.64.49.*]
    1. Tak syndyk zbiera roszczenia dotyczące roszczeń nie tylko dywidendy.
    2. Koniecznie trzeba wysłać wiadomość inaczej najprawdopodobniej zostaniemy pominięci przy ewentualnej wypłacie pieniędzy.
    3. Założyłem grupę na temat Interaolt przez telegram niestety nie mogę tu dodać link ktoś wie jak to obejść?
  • Re: Dywidenda Autor: ~Gośćkamil [41.216.204.*]
    I w jaki sposób wyceniłeś swoje roszczenia?
    Co wpiszesz to jest Twoja sprawa, możesz cenę akcji po jakiej nabyłeś, lub dzisiejszą wycenę i tak jesteśmy w czwartej kolejności do zaspokojenia, więc pewnie nawet nie powąchamy pieniędzy, lub będą to małe kwoty. Napewno nie dostaniesz więcej niż napiszesz.
  • Re: Dywidenda Autor: ~gośćkamil [41.216.204.*]
    To jak takiej jakości mądrości na tej grupie Telegram dzielicie to nic nie tracimy, że linku nam nie podałeś
  • Re: Dywidenda Autor: ~ktostamcostam [77.255.163.*]
    Do kogo się zgłosić po świadectwo rejestrowe w celu potwierdzenia ilości posiadanych akcji? Kto prowadzi rejestr akcjonariuszy dla Interaolt?
    Napisz do Twojego domu maklerskiego prośbę o "potwierdzenie posiadania akcji" to jest płatna usługa ale z tego co zrozumiałem ten litewski komornik tego wymaga. Trzeba dopełnić wszystkich formalności, żeby nikt nam czegoś nie zarzucił chociaż nadzieję na jakiekolwiek pieniądze są marne.
  • Re: Dywidenda Autor: ~akcjonariusz [89.151.37.*]
    Czegoś nie rozumiem. Firma doskonale zna ilość akcji każdego akcjonariusza,bo przecież co roku wypłacała dywidendę wg. ilości posiadanych akcji. I nagle nie wiedzą i wymagają zaświadczeń z biura maklerskiego. Co to,Średniowiecze? Mam na tabliczce kamiennej wyryć liczby i posłać konnego posłańca?
  • Re: Dywidenda Autor: ~Kkk [213.238.84.*]
    Nie ma żadnego email a w cdm
  • Re: Dywidenda Autor: ~Inter [37.47.79.*]
    To nie Interaolt wysłał Ci maila tylko syndyk/komornik. On ma co prawda Twoje dane ale nie wie czy w międzyczasie nie zrobiłeś cesji, zastawu itd.
  • Re: Dywidenda Autor: ~akcjonariusz [89.151.37.*]
    Ale to spółki nie powinno obchodzić. To relacje między mną,a trzecim podmiotem. Spółka ma ilość moich akcji i ich psim obowiązkiem jest zrealizować moje prawa jako udziałowca.
  • Re: Dywidenda Autor: ~ktostamcostam [77.255.163.*]
    Please be informed that Vilnius Regional Court has accepted the complaint of Alpig AG, by which Alpig AG requests to annul the decisions of the meeting of creditors of AB INTER RAO Lietuva, taken on the 30th of June, 2022.

Czy po tej decyzji jest sens wysyłać maila z formularzem do @adminbiuras.lt ? Najgorzej, że trzeba to zrobić do 1 sierpnia, a wyrok sądu może być później.
  • Re: Dywidenda Autor: ~Ser [31.0.180.*]
    Ja wysłałam mailem i przyjęli dokumenty. Wystarczył im wykaz akcji pobrany z rachunku maklerskiego.
  • Re: Dywidenda Autor: ~Ser [31.0.180.*]
    Tak, wystarczy im print screen rachunku maklerskiego z liczbą akcji
  • Re: Dywidenda Autor: ~Mass [89.64.57.*]
    Z jaką datą wpisujecie "Wniosek o wpisanie na listę wierzycieli" ?
[x]
INTERAOLT -17,57% 11,54 2022-03-16 17:00:23
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.