• i jak wasze wrażenia? Autor: ~Bob_budowniczy [79.184.140.*]
    po materiale

• Re: i jak wasze wrażenia? Autor: ~Ola [109.173.152.*]
    Nowa linia i budują teraz pod klienta instytucjonalnego, to ok, ale niesmak pozostał.... mimo deklaracji o chęci współpracy z mniejszościowymi akcjonariuszami...:(
  • Re: i jak wasze wrażenia? Autor: ~Pytanie [80.111.34.*]
    Powtorze to co juz napisalem w innym watku.
    Zgodze sie, ze moglo pasc slowo przepraszam, ale tez bylo o uklonie w strone akcjonariuszy. Zostalismy wycenieni na 50 gr ;-)

No coz. Jestem tradycyjnym akcjoriuszem I nie wezmę rozwodu. Kupilem akcje na dobre i zle. Poczekam i zobaczę czy spełnia wszystkie obietnice. To dopiero rok z hakiem tego gieldowego małżeństwa. Jak widać 'rok' miodowy już się skończył i mieliśmy pierwsza kłótnie;-).

Widać że kombinują z wynajmem instytucjonalnym i gruntami. Podobno też kupują materiały budowlane na zapas.
    Nie bylo nic o zakupie gruntu w centrum Poznania kolo Dworca Glownego !!

Jak to mówią pożyjemy to zobaczymy.
    Najbardziej cieszy, że kurs odrabia....Wszędzie straszą inflacją, recesją stagflacją, wojną, covidem, głodem, zimą bez ogrzewania, gazu i ciepłej wody.i czort wie jeszcze czym...:( już się bałam, że po tym odcięciu kurs skończy na 5 zł, ale jednak chyba nie ...ufff....
    Gdzieś czytałam ostatnio o pomyśle likwidacji podatku Belki. Przydałoby się, może wówczas i giełda by trochę odbiła, bo teraz ciężko nie stracić, a co dopiero coś zarobić...
  • Re: i jak wasze wrażenia? Autor: ~Pytanie [80.111.34.*]
    Na zniesienie podatku Belki nie liczyłbym. W Polsce ten podatek jest dość niski w porównaniu z innymi krajami europejskimi. Ale może podatek od dywidend mógłby być zmniejszony. Wtedy Prezesi mający duże udziały pracowaliby 24/7.

Może ktoś przeczyta mój wpis i zastosuje go ? ;-)
    https://www.fakt.pl/pieniadze/podatek-belki-do-likwidacji-sprawdzi-ile-moglbys-zyskac-mamy-kwoty/0telhen

Skoro robią ukłon w stronę kredytobiorców, to może zrobią też coś dla oszczędzających.... przed wyborami ??? A podobno też ludzie masowo wypisują się z PPK, bo akcje spadają i zamiast powiększać kapitał na emeryturę to kasa się kurczy :)
    Nie wiedzą widocznie, że trzeba sobie kupić akcje Prefy ;)

Prezesi już tam sobie chyba dobrze radzą , Żyznowski chyba nie zapłacił ani grosika od tego skupu? W sumie nie wiem, ale coś takiego obiło mi się o uszy.
[x]
PREFAGRP -7,65% 31,40 2023-06-01 11:24:44
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.