• Wartośc akcji... Autor: ~Obserwator [77.65.14.*]
    Wartość nominalna akcji była 7 zł niedawno obniżono do 6 zł i otrzymane z tego środki przeznaczono na skup akcji własnych.
    Na GPW kurs obecny to 3,3 zł za akcję. Ludzie sprzedają za 3,3 zł coś co nominalnie jest warte 6 zł plus kapitały własne. O co chodzi? Obniżyć wartość nominalną do 1 zł i wypłacić 5 zł na każdą akcję dla akcjonariuszy.
  • Re: Wartośc akcji... Autor: ~Obserwator [77.65.14.*]
    Promocja 55% w stosunku do wartości nominalnej jednej akcji.
  • Re: Wartośc akcji... Autor: ~Krzysztof [83.6.78.*]
    Poczekam na lepszą promocję. Np. za 1 zł lub 80 gr.
  • Re: Wartośc akcji... Autor: ~Myślący [85.221.150.*]
    Jakoś nie ma chętnych do sprzedaży nawet po 2,58 zł. Ktoś ładnie nazbierał na tym ostatnim ruchu spadkowym.
  • Re: Wartośc akcji... Autor: ~Dedalus [87.150.122.*]
    Nie ma chętnych, bo byłem jedynym, który sprzedawał. Teraz już nie zamierzam. Spokojnie poczekam do wyników.
    Ale nie ma chętnych do kupna tez. Te parę tysięcy po w okolicach 2,50 to żadne poważne kupno.

A tak a propos. Skoro wśród pracowników spółki taka wiara, a vice prezes kupowalo po 3,20 to dlaczego nikt nie ctceckupowac od animatora ponizej 3zl?
  • Re: Wartośc akcji... Autor: ~superczesiek [5.173.145.*]
    To czemu sprzedawales skoro takie dobre perspektywy ma ta spolka?
  • Re: Wartośc akcji... Autor: ~InwestorGpw [31.61.183.*]
    Dedalus sprzedał, bo wkurzył się na kolejne ogłoszenie przeglądu opcji, a pozatym nie mamy informacji co ze spółką w Szwajcarii, miał spory pakiet i musiał zredukowac go w znacznym stopniu w wyniku tej niepewności, a czy dobry był to ruch, to zobaczymy w najbliższych miesiącach. Już byli byśmy dawno powyżej 4, gdyby nie ta podaż od Dedalus. A Pani Kloc od kogo kupiła akcje? Może jakiś fundusz dla Niej skupywał i sprzedał poza rynkiem, bo dzięki temu zakupowi mamy mniej akcji w obiegu tj. ok 2070 tys., bo nie było infa żeby ktoś z zarządu sprzedawał.
  • Re: Wartośc akcji... Autor: ~InwestorGpw [31.61.183.*]
    Superczesiek, a Ty posiadasz jakiś pakiecik PMPG, bo w piątek ładnie ktoś zebrał parę kilo. Mógłby jeszcze ktoś niżej sypnąć, bo mam zamiar trochę dobrać.
  • Re: Wartośc akcji... Autor: ~superczesiek [188.146.65.*]
    ja nie dotykam tych akcji. analizuje ja z ciekawosci. bo to ciekawy przyklad
  • Re: Wartośc akcji... Autor: ~kasa [195.205.175.*]
    Novina SA to idealna spółka na recesję i to jeszcze niedowartościowana. Zresztą sami przeczytajcie o jej raportach, umowach, inwestycjach i oczywiście zyskach, które rosną i będą rosły mimo recesji z powodu specyficznej branży działania. Ja polecam, a wy sami oceńcie.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [146.70.99.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
PMPG 0,56% 1,80 2025-11-07 16:36:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.