Wartość nominalna akcji była 7 zł niedawno obniżono do 6 zł i otrzymane z tego środki przeznaczono na skup akcji własnych. Na GPW kurs obecny to 3,3 zł za akcję. Ludzie sprzedają za 3,3 zł coś co nominalnie jest warte 6 zł plus kapitały własne. O co chodzi? Obniżyć wartość nominalną do 1 zł i wypłacić 5 zł na każdą akcję dla akcjonariuszy.
Nie ma chętnych, bo byłem jedynym, który sprzedawał. Teraz już nie zamierzam. Spokojnie poczekam do wyników. Ale nie ma chętnych do kupna tez. Te parę tysięcy po w okolicach 2,50 to żadne poważne kupno.
A tak a propos. Skoro wśród pracowników spółki taka wiara, a vice prezes kupowalo po 3,20 to dlaczego nikt nie ctceckupowac od animatora ponizej 3zl?
Dedalus sprzedał, bo wkurzył się na kolejne ogłoszenie przeglądu opcji, a pozatym nie mamy informacji co ze spółką w Szwajcarii, miał spory pakiet i musiał zredukowac go w znacznym stopniu w wyniku tej niepewności, a czy dobry był to ruch, to zobaczymy w najbliższych miesiącach. Już byli byśmy dawno powyżej 4, gdyby nie ta podaż od Dedalus. A Pani Kloc od kogo kupiła akcje? Może jakiś fundusz dla Niej skupywał i sprzedał poza rynkiem, bo dzięki temu zakupowi mamy mniej akcji w obiegu tj. ok 2070 tys., bo nie było infa żeby ktoś z zarządu sprzedawał.
Superczesiek, a Ty posiadasz jakiś pakiecik PMPG, bo w piątek ładnie ktoś zebrał parę kilo. Mógłby jeszcze ktoś niżej sypnąć, bo mam zamiar trochę dobrać.
Novina SA to idealna spółka na recesję i to jeszcze niedowartościowana. Zresztą sami przeczytajcie o jej raportach, umowach, inwestycjach i oczywiście zyskach, które rosną i będą rosły mimo recesji z powodu specyficznej branży działania. Ja polecam, a wy sami oceńcie.