• ceny transferowe Autor: ~inwestor [37.248.161.*]
    Jak to jest, że w kopalniach węgla nie ma czegoś takiego jak ceny transferowe?
    Jeżeli Enea byłaby 100 % właścicielem Bogdanki to niech robi sobie co chce, ale nie jest. Są inni akcjonariusze, i jest też Skarb Państwa, którego urzędy podatkowe powinny się "przyczepić" do Bogdanki, że zaniża swój podatek dochodowy nie sprzedając po cenach rynkowych.
    Już, nawet pomijając akcjonariuszy Skarb Państwa nie powinien dopuścić do takiej sytuacji.
    Czy są jakieś inne uregulowania, że węgiel może być sprzedawany po cenach innych niż rynkowe?
    Nie jestem do końca w temacie, i może, najlepiej prawnik mógłby to wytłumaczyć?
  • Re: ceny transferowe Autor: ~mpost [5.185.20.*]
    Przepraszam, że zapytam bo kozaków na forum wielu i mędrców ale:

Byłeś za ZWZ Bogdanka? Ktoś z Was był może - nie widziałem za bardzo, chyba tylko jeden IN oprócz mnie.

Zabrał ktoś z Was głos w tej sprawie? no właśnie.

A ktoś zabrania? Uwierzcie w swoje prawa i jeździe i mówicie. A nie kozaczcie tu...

Naprawdę wolno jechać i wolno zadawać pytania oraz pytania do protokołu ZWZ i Zarząd takiej Bogdanki musiałby odpowiedzieć.

Być może Zarządowi, byłoby to nawet na rękę, bo im ciężko u właściciela o warunki się zabiega, jak właściciel zatrudnia.

Ale to się zmienić ma, zmienić musi i rolę się odwrócą. Będzie uczciwie i biznesowo - już a około mniej jak pół roku może.

Także zima i wiosna może być mega gorąca na Bogdance nie martwić się kupić, dokupić i zapomnieć!!!
  • Re: ceny transferowe Autor: ~Vkad [202.49.29.*]
    Dnia 2022-07-08 o godz. 01:00 ~mpost napisał(a):
    > Przepraszam, że zapytam bo kozaków na forum wielu i mędrców ale:
    >
    > Byłeś za ZWZ Bogdanka? Ktoś z Was był może - nie widziałem za bardzo, chyba tylko jeden IN oprócz mnie.
    > >
    > > Zabrał ktoś z Was głos w tej sprawie? no właśnie.
    >
    > A ktoś zabrania? Uwierzcie w swoje prawa i jeździe i mówicie. A nie kozaczcie tu...
    >
    > Naprawdę wolno jechać i wolno zadawać pytania oraz pytania do protokołu ZWZ i Zarząd takiej Bogdanki musiałby odpowiedzieć.
    >
    > Być może Zarządowi, byłoby to nawet na rękę, bo im ciężko u właściciela o warunki się zabiega, jak właściciel zatrudnia.
    >
    > Ale to się zmienić ma, zmienić musi i rolę się odwrócą. Będzie uczciwie i biznesowo - już a około mniej jak pół roku może.
    >
    > Także zima i wiosna może być mega gorąca na Bogdance nie martwić się kupić, dokupić i zapomnieć!!!

Nie uwazam,że post kolegi powyżej to kozaczenie, po prostu grzecznie zapytał. NIe każdy ma możliwość pojechania na walne, ja np. mieszkam za granicą i nawet jakbym chciał to nie mam jak dojechać. A co do cen to racja, jeśli prowadzisz działalność to spróbuj na swojej fakturze wystawić zaniżoną cenę za towar/usługę, jak się Urząd Skarbowy dowie to masz lekko mówiąć PRZEJ....NE, dlaczego w przypadku podmiotu jak Bogdanka miałoby być inaczej?
[x]
BOGDANKA -3,41% 21,25 2026-05-27 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.