W sumie dziwi mnie ten lekki spadek bo przecież ta spółka zarabia i na spadkach i wzrostach a dochody ma w zasadzie niezależnie od koniuktury w gospodarce ,w tym miesiącu wypłata dywidendy i tak co roku:)
Ciekawe, wytłumacz w jaki sposób krótką sprzedażą zabezpiecza pozycję, niby w czym, w kontraktach, na których LOP wynosi nieco ponad 100 kontraktów? Widać, że nie masz pojęcia o tym co piszesz.
Skoro za chwilę obligacje będą płacić dwucyfrowe odsetki to nie ma sensu siedzieć dla 5-7% dywidendy. Kapitał ucieka tam gdzie większy zwrot. Takie czasy
moim zdaniem nigdy nie będzie 2 cyfrowych ! naiwniaku. 6,25% przy 2 letnich !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! https://www.obligacjeskarbowe.pl/?id=ofeiopr
Kapitał ucieka to ja kupuję po taniości. Zapomnieliście jakie niedawno było oprocentowanie ? Prawie 0% To powróci za jakiś czas tyko że cena akcji będzie powyżej 41.xx pln :)))))))))))))))))))))))))
I z tego powodu jestem załamany. Dzieci do piaskownicy bo wam zwieracze puszczają :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Niech spada nawet do 1 pln :)