Ma ktoś pomysł po co był ten wzrost? Jaki był jego cel? Bo chyba nie zbieranie z rynku, bo gdyby tak było, to teraz mielibyśmy obroty. Podobnie nie było to pod wywalanie - podobnie. Zatem, po co ktoś kupował powyżej dzisiejszego kursu?
Tylko czemu w ciągu jednej sesji? Kto tak robi? Zobacz jak wyglądają początki trendu rosnącego na spółkach. I Czemu jeśli ktoś uśredniał po 12 gr, to nie robi tego po 9? Dla mnie takie tłumaczenie kupy się nie trzyma.
Te ostatnie 50% wzrostu nie wygląda mi na zwykłe ubieranie ulicy w akcje.
Praktycznie wszystkie podbitki, a na tej spółce było tego trochę w ostatnich miesiącach, miały schemat ten sam - rano spokój, ok. 10-11 ostry ruch w górę i zasysanie akcji w efekcie czego kurs rósł kilkadziesiąt %. Ok. 14 wypłaszczenie wykresu i względny spokój, by po 15 nastąpiło sypanie i zjazd do bazy.
Tym razem ssanie miało miejsce do samego końca sesji, a obecna mini korekta była powolna i spokojna. Cała ta sytuacja znacząco odbiega od standardowego działania groszołapów. Możliwe, że faktycznie lada chwila coś się tu zacznie grubego dziać...
Zgadza się żeby tak ruszyć kurs to trzeba by było kupić kilkaset tys akcji i to jedna osoba bo nie wierzę że nagle inni by się dołaczali bez żadnego info
1. Widać, że planują zarabiać w przyszłości, bo przewidują zyski: "Postanawia stratę netto za rok 2021 w kwocie 62 tys. PLN pokryć z zysków z lat przyszłych" 2. Chłopaki mają tam ogromny bałagan, tym bardziej jest to dziwne, że de facto nie robią nic konkretnego. Teraz dopiero kapnęli się, że popełnili błąd 2 i 1 rok temu!!! "W związku z oczywistą omyłką pisarską Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki Devo Energy S.A. z siedzibą w Warszawie postanawia zmienić uchwałę nr 8 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Devo Energy S.A. z siedzibą w Warszawie z dnia 23.06.2020 r. w sprawie pokrycia straty za rok obrotowy 2019..." oraz "W związku z oczywistą omyłką pisarską Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki Devo Energy S.A. z siedzibą w Warszawie postanawia zmienić uchwałę nr 8 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Devo Energy S.A. z siedzibą w Warszawie 30.04.2021 r. w sprawie przeznaczenia zysku za rok obrotowy 2020..." 3. Zarząd dostał zielone światło na sprzedaż 100% udziałów spółki zależnej DLKF Sp. z o.o......................... o ile znajdą inwestora!!!!!!! Ciekawe, jak to przekalkulowali, że chcą min. 4,4 mln zł? Ta sprzedaż to może jeszcze trochę potrwać, więc raczej nie będą mieć kasiórki na wykupienie od Carom-a gruntu w Zalewie do końca czerwca 2022 r.............., chyba, że jest "coś" o czym nie wiemy. Pewnie na początku przyszłego tygodnia dadzą komunikat, że właśnie podpisali kolejny aneks do umowy w którym zobowiążą się do kupna tego gruntu po raz kolejny ale tym razem do 30 czerwca 2023 r. 4. Widać nudzi się im bardzo, bo wymyślają coraz to nowe nazwy dla swojej "działalności". Najpierw DEVORAN, potem DEVO ENERGY, a teraz mamy GRAND PARK S.A. ......, a może rozpoczynają nowy rozdział w działalności i chcą się odciąć od źle kojarzących się poprzednich nazw? 5. Na koniec powołali 3 nowych Panów do Rady Nadzorczej.
Oczywiście, ani słowa o nowej emisji i przydzielonych PP!!! Może, gdy nie sprzedadzą tego DLKF w miarę szybko, to wyciągną rękę do akcjonariuszy i uruchomią zapisy na nową emisję z wykorzystaniem praw poboru - się zobaczy!
Generalnie....., NIC nowego. Takie samo ble, ble, bleeeeeee! Żadnych konkretów pod które kurs mógłby wystrzelić. Osobiście bardzo mnie zastanawia, skąd ten pomysł na zmianę nazwy? Może jednak jest jakiś plan i zaczną coś od nowa robić...?
Fundusz wykupił akcje ponieważ według insiderskich informacji w najbliższym czasie zrealizowany zostanie nowy projekt jak i również ruszą kilka innych dlatego warto dokupić w cenie nawet po 12gr ponieważ taniej już nie będzie.
Kurs wrócił do 8gr ponieważ występuje niewielkie chwilowe opóźnienie w realizacji projektu a tym samym i podaniu info.
Kurs nie zejdzie poniżej 8gr, akcje spółki są poważnie niedowartościowane, w najbliższym czasie zostanie ogłoszone sfinalizowanie wcześniej podpisanych umów co z pewnością będzie korzystne do akcjonariuszy.
Tu wszyscy są już odkupieni i każdy czeka na gwiazdkę z nieba. Co do tego gościa o NICK-u "Mazurkiewicz" to zwykły naganiacz, choć muszę przyznać, że gość ma odwagę, bo teksty, które sadzi na tym forum kwalifikują się do zgłoszenia do KNF.
Chyba......................, że faktycznie ma dojście do Zarządu i częściowo może być prawdą to co pisze. Się zobaczy..............
Myślę ze trend spadkowy juz wyhamował. Pora ruszać w drugą stronę. Czekamy na info... nie zdziwiłbym się że wejdą w pompy ciepła. A projekt Devo home może mieć wzięcie. Zysk developerów to 30% na przychodzie. 12 domów po 1 mil każdy. 3-4 dochodu, pozdrawiam
Czy piszesz o tym samym info, które tydzień temu miało być "w najbliższym czasie", a może o tym, które powinno było się pojawić miesiąc temu? Nie..., chyba chodzi o tym o którym pisałeś tu pół roku wcześniej.
To które będzie to info, bo już tracę rozeznanie...?
Wy tak naprawdę wierzycie w tę info w środku wakacji? Szkoda czasu na tą spółkę ja dzisiaj sprzedałem wszystko ze stratą. Nie mniej jednak życzę wam powodzenia i oby ci oszuści z devoranu ponieśli konsekwencję za oszukiwanie akcjonariuszy.
I jeszcze jedno ten cały Mazurkiewicz to ostry spekulant. Pojawił się przed wybiciem i przez ten cały czas mówił że info już idzie, są opóźnienia itp. Pewnie miał dużo akcji przypuszczam że coś ok 1 mln i chciał uciec. Poświęcił parę akcji na podbitkę i do dnia dzisiejszego sprzedaję marzycielą. Nawet jak tu będzie jakieś info to kurs na chwilę podskoczy może do 20 gr. Już nikt się nie nabierze na takie numery jak ze stacjami.
I jeszcze jedno dzwoniłem do nich i wysyłałem maile bo ,, byłem zainteresowany zakupem ,, jednego z ich domków . Telefonu nie obierają na maile nie odpisują. Jedynie co robią to co 2 miesiące prezesów wymieniają oraz ludzi z zarządu.
O kontakcie z nimi nie ma mowy! Gdy był ten oryginalny Mazurkiewicz, to był gość, który po pierwsze zawsze odbierał telefon, a po drugie dyskutował otwarcie o projektach. Udzielał się też na Linkedin, co teraz nadal uskutecznia ale już pod innymi barwami! Szkoda, bo z tego mógł być super biznes, a tak jest................................. jedna wielka niewiadoma kicha!
Ze względu na trwające sankcje niektóre projekty zostały częściowo przesunięte w czasie co powoduje opóźnienie podania info na GPW, szczegóły są aktualnie doprecyzowane, należy uzbroić się w cierpliwość.
Jakie sankcje? Co sankcje mają wspólnego z tym, by nie podać żadnego info od kilku miesięcy??? Co sankcje mają wspólnego z faktem, że mija 7-my dzień od ostatecznej daty podpisania umowy zakupu działki w Zalewie od Carom i inwestorzy nie mają żadnej wiadomości w tym temacie? Co robimy w końcu z przydzielonymi PP? Co ze sprzedażą spółki zależnej???
Co jeszcze wymyślisz jako powód niepodawania ŻADNYCH komunikatów ze spółki??? Teraz sankcje, potem co będzie??? Upały? Nawałnice z gradem? Susze na zachodzie Europy? Lecąca asteroida w kierunku Ziemi?
Jest taki gość w internecie, który się nazywa Jackowski. Często się udziela snując czarne wizje dla Świata, to może szepnie coś o naszym Devciu w sprawie tego Zalewa...................
Spółka nie chce podawać tylko pobierzmych informacji dlatego info jest aktualnie szczegółowo opracowywane aby będąc szczegółowe i precyzyjne dane dla akcjonariuszy. Liczne sankcje oraz przerwane łańcuchy dostaw czasowo utrudniły pracę oraz wyceny poszczególnych projektów stąd opóźnienia.
Chyba pierwszy raz na giełdzie inwestujecie i na nc. To jest tak sztucznie podbijane że aż w oczy szczypie a wy myślicie że milionerami zostaniecie na firmie która od 2 lat nie ma pracownika anie nic nie sprzedała.
Coś się zaczyna dziać w końcu. Temu nikt nie zaprzeczy. Szarpią, szarpią, lepiej mieć niż nie mieć. Jak wystrzeli to kilkaset procent. Nie obchodzą mnie powody ale pewnie jakieś dobre informacje na horyzoncie
Nasz fundusz inwestycyjny po przeprowadzeniu analizy technicznej oraz analizy wyceny spółki określą prawdopodobny kurs akcji na poziomie 50gr po podaniu info i sfinalizowaniu projektów zapowiadanych jeszcze na ten kwartał.
Ponad pół roku minęło i mamy powtórkę z historii, i znowu aktualne pytanie: Po co ten wzrost, i czy tym razem będzie tak samo (powrót do bazy),czy inaczej?
Dnia 2023-02-28 o godz. 16:49 paaulinka napisał(a): > Ponad pół roku minęło i mamy powtórkę z historii, i znowu aktualne pytanie: Po co ten wzrost, i czy tym razem będzie tak samo (powrót do bazy),czy inaczej?
Pewna jest tylko śmierć i podatki. Nie potrafisz odnaleźć się na giełdzie, przewidywać możliwych scenariuszy, to weź się za szydełkowanie i na tym zarabiaj.
Dnia 2023-02-28 o godz. 16:49 paaulinka napisał(a): > Ponad pół roku minęło i mamy powtórkę z historii, i znowu aktualne pytanie: Po co ten wzrost, i czy tym razem będzie tak samo (powrót do bazy),czy inaczej?
Trudno powiedzieć. Rano obstawiałem szybką podbitkę taką na maks. dwa dni i najpóźniej w czwartek ostateczny zrzut towaru przez zainteresowanych. W końcu pod coś było info z terminem na jutro. ;))))
Teraz to już sam nie wiem, bo dzisiejszy wolumen jest parę razy większy, niż w wakacje. Może to faktycznie początek nowego swingu? Coś za szybko, ale kto wie... :)))))
Ja osobiście cześć już dzisiaj wywaliłam. Takie duże wzrosty zawsze się źle kończą. W każdym razie ja mam takie doświadczenie.Zobaczymy za parę dni czy się potwierdzi.