Kiedyś to fakt że było super bo nagle spółka ogłasza pełno symulatorów że będzie co roku wydawać a na deser fajna gra inkwizytor. Ale mineły lata i co ? Jajco. Gdzie symulatory ? A tort z inkwizytora to podzielony już na tyle podmiotów że okruszki zostały. Kasa dla wydawcy ? Kasa dla autora ? Kasa dla inwestora ? Kasa dla firmy od trailera ? A to co zostaje to na koszty pracowników programy motywacyjne itd ... A ten zysk to niby jaki ma być i co z tego ma akcjonariusz ? Ile kasy z zysku na akcje ? Jakaś dywidenda chociaż w wysokości inflacji będzie ? A rozwodnienie kapitału ? Drugie trzecie które to ? Proszę o informację dla jakich przesłanek trzymacie tu akcje lub czemu warto kupić je
Nie prawda, zależy ile masz akcji. Jak chcesz mogę kupić spory pakiet po 2 zł mogę wystawić spore zlecenie na 2 i jak masz dużo to tam się zatrzymasz. Za więcej niż 2 narazie nie zamierzam za duże moim zdaniem ryzyko
Byłem na Walnym i INKWIZYTOR prezentuje się bardzo dobrze, wręcz zadziwiająco dobrze jak na ten budzet. Duzo lepiej niz na tym trailerze, gdzie stan gry byl sprzed kilku miesiecy. Dobieram po 10 chętnie, a za rok liczę na poziom ok. 40-50 PLN za akcje.
Cooo ty tak na poważnie?
Byłem za zamkniętymi drzwiami i widziałem złote góry, uwierzcie mi. Serio chcesz nam wmówić, ze niby powazna spólka wypusciła gównotrailer, gdzie wszyscy będą ją za to oceniać, bo to jej wizytówka, mając znacznie lepsze ujęcia w domu, za zamkniętymi drzwiami?
W sensie co, chcesz powiedzieć ze to są idioci?
Zobowiazania wobec IGN, stąd trailer. BTW SERUM też przednio się prezentuje, może być z tego drugi GREEN HELL. Pogadamy za rok, po premierach tych 2 tytułów.
Drugi Wiedźmin i Drugie Green.....
Znaczy ja nie przeczę, że są zobowiązania wobec kogoś, ale kurde - to brzmi jak usprawiedliwianie na siłe.
patrząv z boku, mieli dużo czasu, wypuścili to i teraz to jest ich benchmark.
Cała reszta, którą tu mamy... tajne rzeczy na walnym - to przecież bajki.
W sumie, znam kilku ludzi, którzy odeszli/zostali wyrzuceni z tej cudo firmy i raczej mają średnie opinie, ale to jak ktos napisał Trzeba czekać na koniec NDA i może ktoś coś opowie. W firmie są duwletnie z tego co wiem
Opinia typa, którego wywalili z roboty XD Za bycie dobrym pracownikiem nie wywalają. Chociaż w sumie to rzeczywiście trzeba się zastanowić kogo oni tam zatrudniają, że aż musieli typa wywalić...
Mówisz, ze dobrych nie wywalaja?
A tam są w ogóle dobrzy zatrudnieni? Ktoś robił faktyczną ocenę tego jakie zespół ma exp? A może wywalenie miało związek z czymś innym niż wydajnosć pracy? No wiesz....
Jest mnóśtwo powodów, nawet ostatnio są artykuły na ten temat.
Wystarczy mieć większą wiedze od szefa i nie zgadzać się z jego wizją, opierając to na swoim doświadczeniu... tak przeciez jest w innych spółkach/firmach.
Ogólnie w game devie kwestia zatrudnienia to ciekawy temat, Witczak robił kilka podcastów.
Niektórzy mogą zostać zwolnieni bo np nie zgadzają się na crunch czy darmowe nadgordziny
Inni, bo mają inną wizję
Inni bo się opeprzają
Inni bo...to opowieśc na inne czasy.
wywalają zawsze najlepszych XD Zawsze też najlepsi nie zdają do następnej klasy, zawsze tym najlepszym rzucają kłody pod nogi, zawsze ci najlepsi przegrywają xD
Zmień kolegów lepiej.
Słuchaj, ale ty serio tak? Jakby, jak z firmy odchodzisz, to na wiele sposobów.
Znam osoby z Dusta, które: - odeszly same, bo znalazły lepsze oferty i środowisko pracy było mniej toksyczne -zostały ucięte przy redukcji kosztów -zostały zwolnione I co teraz?
slucahj, ale ty serio tak?
jak z firmy zwalniają to tych co jej ciążą i nie są potrzebni
znam osoby z Dusta
-które są dobrymi programistami i dostają odpowiednią płacę do kompetencji (i oczywiście jakby im jakiś CDP zaproponował większy hajs w rozpoznawanej marce to by tam pewnie poszli pracować :o) -są dobrymi pracownikami kluczowych segmentów więc redukcja kosztów ich nie obejmuje
-nie zostały zwolnione, bo dobrze pracują i są potrzebne
Kolego, ale bez walenia ściemy, oki? CDP to nie jest wiodąca pozycja w branży, nie ma najlepszych płac ani renomy wśród game devu. Jak już masz zamiar pisac wysrywy, to chociaż ogarnij temat i ogarnij co się dzieje. XD, jak znamy te same osoby, to te co są w Duście...ale poczekajcie panowie
Fajnie, że chwalisz się takimi znajomościami na anonimowym forum pod anonimowym nickiem. Ja co sobotę jestem u Putina na kawie i z tą inwazją, to mówił, że to nie tak miało być i bardzo żałuję. Naprawdę go znam i serio tak mówił.
Wiesz, może znam osobiście Wolffie i widzę, że to co mówił na żywo nie ma żadnego przełożenia na rzeczywistość? Może znam gd Dusta osobiście i wiem jakie ma mocne i słabe strony? Jak pisał ktoś, niektóre NDA skończą się na długo przed wydaniem gry i wtedy na pewno coś się pojawi.
Zresztą, w tym cholernym studio sporo osób lubi kłamać <3