Dnia 2022-06-24 o godz. 14:06 ~btre napisał(a):
> brakuje polityki dywidendy,jak Budimex ( zapowiedział dywidendy do 100% zysku ) gdyż taki Budimex po odcięciu dywidendy jest już chyba wyżej lub odrobił straty .
> Czy ATal obiecał że za rok będzie jakaś dywidenda lub porównywalna ?
> bardziej Handlowy ma szansę na dywidendę w przyszłym roku , ale pisokomuniści z rządu "mieszają" i szkodzą w bankowości, bo za swoje błedy obwiniają banki .
Które zdanie jest pytaniem a które stwierdeniem .
Brakuje polityki dywidendowej chyba tylko Tobie nie przekazali informacji bo jest ogólnie dostepna
ATAL S.A. - Zmiana Polityki Dywidendy - parkiet.com Czy ATal obiecał że za rok będzie jakaś dywidenda lub porównywalna ?
Atal zakłada wzrost dywidendy na akcję do 4-4,50 zł w '22 i do 5-5,50 zł w '23 - Bankier.pl i widzimy że zysk w 1q juz jest wyższy o 150% r/r Gdzie Handlowy podał że wypłaci i jaka kwotę żę ma wieksza szansę
Postkomuniści rzadzili w 2001 2005 Obecny rzad odebrał przywileje niektórym postkomunistom .
Szkodzą bankowości bo nie chcą dąc okradać naród Bierzesz kredyt za kredyt płacisz 15% dasz piniądze do banku dostaniesz obecnie 3-$ % to złodziejstwo w czystej postaci
Wysoka inflacja jest tylko w Polsce WPolsce są najwyższe ceny paliw czy gazu które generują koszty i podnosza inflacje a z nimi stopyi koszty kredytu Czesi podnieśli wcześniej stopy i Co maja wyższa inflacje
.
Dlaczego dywidendę podam przykłąd
Kuouje akcje po 42 zł za 1mln biorę 150 tys dywidendy minus podatek a broker ksieguje mi strate gybym sprzedał po odcieciu po 36 zł na przyszły rok pomimo spadku kursu tez biorę 150 tys i na nasyepny pewno jeszce wiecej i czy coś mi do szczęścia brakuje nic bo nie muze pracować a kurs mnie nnie ineresuje bo nie mam na to nerwów No chyba że wzrosnie o 200 % i dywidenda nie bedzie opłacalna przy takim kursie ustawiam alarm i rozważe sprzedaz
Zatem dostaje do reki 150 tys a dla US i wszystkich innych urzedów jestem biedny i ponisłem strate w PIT należy mi sie pomoc jak psu buda / Gdybym sprzedał akcje zarobił bym 150 tys broker by ten zysk zaksiegował do PITU i jestem bogacz i bez prawa do dywidendy ,No chyba że ktoś jest janowidzem i wie czy kurs spadnie ponizej odciecia ale taki lepiej niech zagra w totka bo po co tracic czas na akcje .