dziś na zamknięciu będzie już pełny parytet lts do orlen 1:1,075 skoro przyklepali w obu firmach taką samą dywidendę więc nie ma z tego powodu już różnicy do fuzji, jak orlen=70 to lts 75,25 na koniec dziś, jedziemy !!!!!!!!!!
Pożyjemy , zobaczymy. Ja bym nie postawił złotówki, że dojdzie do fuzji. Coś KE nie daje odpowiedzi. No i czy na NWZ NN zagłosuje za? Czy do czasu wypłaty dywidendy zostanie "przyklepana " fuzja. Na razie akcjonariusz nie wypowiedzieli się "za".
Zwyczajnie się dogadali ,klepniemy fuzje ,jak wypłaca dywidendę , dywidenda klepnięta to fuzja również będzie klepnięta
Życie życie jest nowela raz przyjazna a raz wroga ...
Jak śpiewał Rynkowski
Nie jestem pewny na 100% ale Skarb Państwa i NN nie mają odpowiedniej liczby głosów na walnym aby razem przegłosować to co będą chcieli.
Moim skromnym zdaniem parytet też ulegnie zmianie, a to że Daniel mówił że nie ma takiej możliwości....no cóż, w końcu tylko mówił.
Każdy robi jak czuje, uważa lub jak sobie wyliczy czy "wyanalizuje".
Ja dzisiaj rano dokupiłem.
Tu naprawdę mniejszościowi trzymają za kochones SP tylko że nie czują za bardzo jaki instrument mają w garści
Gdyby Eggink byl ciagle w NN do fuzji nie doszloby - w yzcie wszedlby moj pomysl proxy na prawa glosu z akcji. Zatem NN wstepnie wysondowal Obajtka i dywidenda na poziomie 3,5 zl (rowna PKN) jest cena za zgode. Na to wskazuja tez reakcje na maile w sprawie scedowania praw glosu z akcji LTS na NN. PiS ciagle powoluje sie na Targowice - fuzja PKN LTS to jest wlasnie Targowica.