• Figo Fago... Autor: ~aucc [31.0.95.*]
    ...nam zrobili??
  • Re: Figo Fago... Autor: ~aucc [89.228.188.*]
    zostało samo Figo?
  • Re: Figo Fago... Autor: ~aucc [5.173.105.*]
    zbiórka kończy się i czyżby będzie 100%?
  • Re: Figo Fago... Autor: ~crayzee [91.215.237.*]
    Jest 101%
    Myślę, że w obecnej sytuacji i przy mentalnym odwrocie od NFT, wszyscy się obawialli, czy to wyjdzie. Dlatego też pewnie odłożyli MyForce na później.

Jedyne, co mnie w tym wszystkim martwi, to fakt, że CEO kompletnie nie potrafi zarządzić sytuacją. Dla akcjonariuszy liczy się komunikacja, a wszyscy wiemy, jakie ambitne plany były komunikowane w aktualizacji strategii.... W tym momencie niewiele z nich wyszło - gaming out, bluza nie wiadomo na jakim etapie, raisemana miała mieć kilka projektów - jest raptem jeden. A CEO siedzi cicho, chociaż swego czasu obiecywał regularną komunikację.

Niestety, mam obawę, że jego kompetencje kończą się na zarządzaniu niewielkim software housem. Ten projekt można było poprowadzić nawet w trudnych czasach, a jeśli rzeczywiście obawiali się ryzyka braku zamknięcia kampanii z sukcesem, trzeba to było akcjonariuszom powiedzieć. No i gdyby się CEO na mnie nie obraził, to pewnie bym go zapytał, za co bierze pieniądze Kamil Stanek, bo jest CEO przedsięwzięcia, które od prawie roku zrobiło JEDEN projekt, który przy odrobinie zaangażowania poprowadziłby średnio zdolny marketingowiec.
  • Re: Figo Fago... Autor: ~xXx [31.61.240.*]
    Na stronie w szczegółach ukończonej flagowej (sic!) kampanii wisi Q3 2022 premiera gry i tak też wygląda komunikacja już trzniać akcjonariuszy a nawet inwestorów kampanii ale generalnie rynek
  • Re: Figo Fago... Autor: ~Dzik [5.173.241.*]
    Wszystko odnośnie tej firmy funkcjonuje "jako tako".
    Zaczynając od komunikacji z Nami, przez reklamę kończąc na spełnianiu założonych celów. Pomysły wg mnie są strzałami w dziesiątkę ale brak kogoś kto to wszystko poprawdzi do sukcesu. Fakt, że obecna sytuacja rynkowa nie pomaga ale na pokładzie (INC, Belka) jest wiele osobistostosci z ogromnym doświadczeniem i koneksjami i powinno być to prowadzone teoche inaczej. Przepływy finansowe jak w JDG

Mimo powyższego cały czas wierzę w spółkę i mogę czekać nawet kilka lat na solidna stopę zwrotu
  • Re: Figo Fago... Autor: ~crayzee [91.215.237.*]
    Ja trochę zredukowałem, ale niewielki pakiet jeszcze trzymam.
    Problemem jest dla mnie CEO. Pracuję trochę ze startupami i niestety widać, jak bardzo mentalność "dowódcy" potrafi zabić najlepsza strategię.
    Wiem, jaka jest sytuacja rynkowa. Ale w trudnej sytuacji rynkowej taki Datawalk prze do przodu i realizuje cele. Nawet, jeśli opóźnia się breakeven i trzeba robić dodatkowe emisje, to komunikowane akcjonariuszom mocne przeświadczenie zarządu, że strategia idzie w dobrą stronę, wzmacnia zaufanie i pozwala zamykać kolejne rundy finansowania. A tutaj mam wrażenie, że jak tylko coś poszło nie po myśli CEO, to zamknął się w sobie i nie wie, co ma dalej robić. Obiecał komunikację akcjonariuszom i siedzi cicho - a co by szkodziło nawet przyjść ze złymi wieściami?
    Coraz bardziej mam wrażenie, że kompetencji tam wystarcza jedynie do zarządzania przeciętnym software house, bez możliwości zdziałania czegoś więcej.

Z drugiej strony - ten projekt to jednak startup. Moje doświadczenia pokazują, że projekt można uwalić, nawet jesli pomysł jest genialny. Wystarczy, że nie będzie komu zrobić do niego genialnej egzekucji.
  • Re: Figo Fago... Autor: ~xXx [194.30.179.*]
    Rynek i pieniądze (te łatwe do zgarnięcia bo od młodzieży) nie wiedzą o Raisemanie, to jest przyrost 100 polubień strony na fejsie w rok! dziś żeby miec taki wynik to trzeba wręcz ukrywać projekt przed publiką bo 100 polubień to można własnoręcznie zrobić dziennie.
  • Re: Figo Fago... Autor: ~mus [37.120.211.*]
    "....CEO, to zamknął się w sobie i nie wie, co ma dalej robić.." trafne spostrzerzenie, ja mysle że o faktycznie nie rządzi firmą tylko piastuje urząd, dlatego czeka aż mu ktoś przyniesie info co ma powiedzieć
[x]
PROACTA 0,00% 1,35 2025-11-12 10:10:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.