Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,79 zł , zmiana od tamtej pory: 72,15%

Re: Figo Fago...

Ja trochę zredukowałem, ale niewielki pakiet jeszcze trzymam.
Problemem jest dla mnie CEO. Pracuję trochę ze startupami i niestety widać, jak bardzo mentalność "dowódcy" potrafi zabić najlepsza strategię.
Wiem, jaka jest sytuacja rynkowa. Ale w trudnej sytuacji rynkowej taki Datawalk prze do przodu i realizuje cele. Nawet, jeśli opóźnia się breakeven i trzeba robić dodatkowe emisje, to komunikowane akcjonariuszom mocne przeświadczenie zarządu, że strategia idzie w dobrą stronę, wzmacnia zaufanie i pozwala zamykać kolejne rundy finansowania. A tutaj mam wrażenie, że jak tylko coś poszło nie po myśli CEO, to zamknął się w sobie i nie wie, co ma dalej robić. Obiecał komunikację akcjonariuszom i siedzi cicho - a co by szkodziło nawet przyjść ze złymi wieściami?
Coraz bardziej mam wrażenie, że kompetencji tam wystarcza jedynie do zarządzania przeciętnym software house, bez możliwości zdziałania czegoś więcej.

Z drugiej strony - ten projekt to jednak startup. Moje doświadczenia pokazują, że projekt można uwalić, nawet jesli pomysł jest genialny. Wystarczy, że nie będzie komu zrobić do niego genialnej egzekucji.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PROACTA 0,74% 1,36 2025-11-13 11:51:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.