Dnia 2022-05-25 o godz. 10:53 ~Kowal napisał(a): > Mi starczy, kupie na korekcie, a kasa już zarobiona.
Korektę miałeś właśnie wtedy kiedy miałeś sraczkę, teraz niestety czeka cię kolejna sraczka, bo papier po długiej konsolidacji będzie parł do przodu. Jak widać, lubisz ten stan, który tutaj nam opisałeś.
Dziękuję Ci, że sprzedałeś! Dzięki Tobie nigdy nie odrobię mojej straty, Kupiłem po 4,5 zł i dokupiłem za wszystko co mam przy 3 zł. Teraz mam średnią 4 zł. I zesrany to już byłem. Teraz mam to gdzieś, ale przyjemnie by było, jakbyś nie sprzedawał za tyle następnym razem.
O! Cieszy mnie to, że chociaż nie jestem sam w tym postanowieniu. Uważam, że to jest spółka na long term w obecnej chwili. Polska i nie tylko, będą robić zakupy zbrojeniowe jeszcze przez co najmniej rok. Okres rozkwitu zbrojeniówek dopiero się zaczyna, a za zbrojeniówkami i długo po nich idą firmy dostarczające ubrania itp. rzeczy jak Lubawa. Dlatego to moim zdaniem dopiero początek dla Lubawy. Jestem pewien, że 4 zł tutaj wróci.
Małą łyżką też można się najeść . Mi 12% zysku wystarczy. Będę obserwował kurs i jak uznam że warto to kupię znowu. Lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu.
Czy to dobry zysk, to raczej zależy od zainwestowanego kapitału, bo jeśli ze 100k minimum np. to kwotowo coś tam już jest, ale jeżeli np. tylko z 10k, to marnie to wygląda.
na giełdzie są GRACZE i są INWESTORZY .. ( oraz cała reszta przypadków :) :) :) .. )
gracz określa poziom wejścia - zakupu oraz poziom wyjścia - sprzedaży na tym polega jego plan inwestycyjny
inwestor kupuje walor z myślą inwestycji czyli jego plan jest długoterminowy i nie interesują go wahania kursu w poszczególnych dniach sesji ..
ten walor po mimo tego, żejest bardzo mocno spekulacyjny od momentu wybicia - 24.02.daje zarobić i jednemu i drugiemu
gracz nigdy nie zakupi waloru po wzroście w ciągu 6 sesji 400% inwestor który "popełni" taki czym wykaże się bardzo małym rozsądkiem :) :)
ten walor od momentu wybicia zachowuje się "technicznie" wystarczy pociągnąć "fibki" od wybicia 0,984 do szczytu 5,00 - do ilu dojechała korekta ?? ..
gracz uaktualnia to na każdej sesji w ten sposób szukając "górek i dołków" zakładając maksymalny poziom straty oraz zysku z danej pozycji, od tego jest stop loss oraz take profit ..
mój poziom był od 2,11 do 2,55 - 2,60 ... i wcale nie mam żalu ze dziś walor kosztował 2,80 .. ja swój plan zrealizowałem !!!