• Najbliższy rok Autor: ~Mms [89.151.38.*]
    Obecna kapitalizacja 30mln. Kurs 2,5zł. Succubus VR zapewne Q4, koszt 400k. Succubus na konsole zapewne Q3/4, koszt 0zł, podział zysków 80/20 dla Madmind. Paranoid i Tormentor obstawiam, że w przyszłym roku. Koszty Succubusa PC rozliczone. Pozostają koszty z bieżącej działalności. Strzelam, że obecny rok zamkniemy z zyskiem 3-6mln (myślę, że Succubus na konsole zarobi ponad 3mln, Vr się szybko zwróci i dorzuci kilkaset tys.). I teraz pytanie, jakie C/Z przy obecnej sytuacji na rynku przyjąć? 10? 15? 20? I to dla spółki która będzie przed dwiema dużymi premierami (torrmentor, paranoid). Osobiście uważam, że obecny kurs już jest atrakcyjny. Przy C/Z 10 raptem 3mln zysku na koniec roku uzasadnia obecną wycenę, a będzie pewnie więcej no i dwie premiery. Podsumowując, warto liczyć na to, że jeszcze spadnie, czy zacząć już ładować? Bo to, że w okolicach 22/23 kurs będzie wyżej to jestem niemalże pewny. Piszę "niemalże" bo to w końcu bananowa giełda.
  • Re: Najbliższy rok Autor: ~Piccoloolo [80.28.157.*]
    Konsole mogłyby dużo dołożyć, ale zobacz jak je przekładają. Miały być w 1q
  • Re: Najbliższy rok Autor: ~Mms [89.151.38.*]
    To prawda, że przekładają. Ale prezes zapewniał, że ten rok będzie rekordowy i aby taki był to raczej muszą wypuścić Succubusa na konsole w tym roku. Myślę, że Q3/4 to pewniak.
  • Re: Najbliższy rok Autor: ~Mms [89.151.38.*]
    Najbardziej zastanawia mnie kiedy nastąpi odwrócenie trendu spadkowego, bo spadać w nieskończoność nie będzie. Ja to widzę tak, że Ci co piszą, że spółka jest bardzo dobra i z potencjałem mają rację, tak samo jak Ci którzy wieszczą spadki. Tyle, że spadki nie są spowodowane kondycją spółki tylko zniecierpliwieniem, zwątpieniem i sentymentem na szerokim rynku. Mali przestraszeni wywalają, a wyrachowane wygi czekają z boku ciesząc się z obsuwy kursu i czyhają na dobry moment do wejścia. Takie życie, liczy się wyczucie czasu. Możliwe jest też, że tylko nieliczni są świadomi, że tutaj będzie premiera na konsole która przyniesie czysty zysk i obudzą się na ostatni moment. Dlatego obstawiam, że espi o dacie premiery Succubusa na konsole może być momentem zwrotnym, a to może nastąpić już niedługo.
  • Re: Najbliższy rok Autor: ~G_t [95.108.45.*]
    Ogólnie wygląda to tak,że ostatnie spadki są głównie spowodowane tym,że wychodzą spekulanci i Ci co szybko chcieli zarobić. Tylko tak to należy traktować,z fundamentalnego punktu kompletnie nic się w spółce nie zmieniło wręcz przeciwnie spółka się rozwija,pracuje nad nowymi projektami,zarabia i ogranicza koszty poprzez wykorzystywanie assetow w nastepnych grach oraz zbierając środki na kickstarterze czyli kolokwialnie mówiąc nie poprzewracało się im się w głowach,widać,że twardo stąpają po ziemi mimo,że sprzedaż Succubusa nawet ich pozytywnie zaskoczyła. To spółka zdecydowanie długoterminowa i nie warto aż tak przejmować się wahaniami kursu,mają środki na dokończenie obu zaawansowanych projektów czyli Paranoida i Tormentora i to tu i teraz a przecież cały czas zarabiają na Agony i Succubusie i DLC stale tworząc nowe,do tego w tym roku wejdą konsole Succubusa plus Agony VR i pewnie Succubus XVR oraz pozyskają środki z kickstartera. Ja osobiście zamierzam powiększać swoj pakiet na ile oczywiście mi środki pozwolą bo wiem,że spółka ma jaja,jest słowna i ma swoją niezagospodarowaną niszę.
  • Re: Najbliższy rok Autor: ~rony90 [83.25.28.*]
    Na Madmind mamy ogromny rozstrzał między wartością fundamentalną a wartością rynkową. Gdyby spółka nie była notowana, to widząc jakie już teraz mają wyniki i to nad czym pracują, to kapitalizację na poziomie 100 mln zł uznałbym za bardzo atrakcyjną. Tymczasem rynkowa wycena to zaledwie 30% tej kwoty. I teraz pytanie co robić? Dla mnie każda cena akcji poniżej 8-9 zł jest promocyjna i chętnie powiększam pakiet. Ale chyba nie ma takiego, który przez chwile by nie pomyślał - a co jak się myle? a co jak rynek zdurnieje i sprowadzi kurs np. do 1 zł za akcje? Swoją drogą wcale dużo do tego nie trzeba - tutaj realny free float to może być maksymalnie kilkanaście procent (umowy lockupu sa zawarte na 80% akcji + prawie 6% ma fundusz). Więc teoretycznie 2-3 mln zł wystarczy żeby skupić większość akcji i umieścić kurs w dowolnym miejscu. Ale działa to i w drugą stronę - 130 tys. zł obrotu w czwartek wystarczyło, żeby doprowadzić do mocnej przeceny.

Podsumowując - papier bardzo atrakcyjny, ale przede wszystkim dla inwestujących długoterminowo. Spółka dopiero zaczyna pokazywać dobre wyniki, przy czym skokowa poprawa prawdopodobnie dopiero przed nami. Kiedyś rynek to doceni, ale narazie mamy tu marazm (czemu przy obecnej sytuacji na giełdzie trudno się dziwić).
[x]
MADMIND -5,67% 0,38 2026-04-13 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.