polega na tym, że jest uczciwy i profesjonalny. A jeśli wśród Was, MOI UKOCHANI PISOWCY - Glapa i tak pozostaje pod względem wiedzy i doświadczenia jednym z najlepszym z Was to ja sobie zadaję pytanie - dokąd idziemy Polsko? Odnośnie tematu Idea Bank - czy tak trudno powiedzieć - my Pisowcy przyznajemy się do mobbingu Idea Bank, dopuszczenia do obrotu obligacji GetBack, nacjonalizacji Idea Bank wbrew prawu polskiemu i unijnemu, wysłania szefa prestiżowego KNF z propozycją łapówki do prywatnego biznesmena? Wtedy MOI UKOCHANI PISOWCY byście odzyskali Wielkość - bo byście się przyznali do Waszych Grzechów. Nikt Was nie rozgrzeszy z tego - będziecie z tym żyć niestety.
MOI UKOCHANI PISOWCY - może i tak - jestem dzbanem, frustratem, dewiantem i kto tam wie kim jeszcze ! Ale moją decyzją nigdy bym skrzywdził kilkadziesiąt tysięcy obywateli - a Wy to zrobiliście! Gdyby jeszcze wszystko było jasne, transparentne, profesjonalne, obiektywne -ale nie było!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uczciiwi i profesjonalni Urzędnicy RP tak nie postępują!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I temat ważniejszy niż Idea Bank - czy ja dyszę nienawiścią? NIe, mimo wszystko odrzucam ją! Choć mnie okradliście, złamaliście moją wiarę w siebie samego, odebraliście mi prawo do niezależnego sądu - nie, staram się cały czas Wam przebaczyć! NIech Was tam Bóg za mocno nie karze za Wasze Grzechy - ale pamiętajcie - wszystko jest w rękach Boga - na pewno nie w rękach Zera, Kaczora, Glapy czy Pinokia ( przepraszam MÓJ DROGI PINOKIO, że wymieniam Cię tym razem na ostatnim miejscu wśrod takiego Dostojeństwa )! Ja tam swoje wzory mam i żaden z Pisowców do nich należy! Ale nie uważam, że Was trzeba nie nienawidzić - natomiast trzeba Wam pokazywać prawdę, empatię i zrozumienie dla postepowania każdego człowieka.