Wszyscy nie ale wiekszosc aktywnych co mają cos do powiedzenia.
Raport dobry, przychody niezle, zysk stabilny r/r z mniejszym wkladem z dotacji :) jest nieźle, zdecydowanie niedoszacowana spółka w mojej ocenie.
Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy: liczba to bowiem człowieka. A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć”. Prezes pewnie nie raz do wiernych głosił te wersety w kościele.
Jasne, tak już bywało. Generalnie na ostatnim walnym Prezes wspominał, że następne Walne będzie w Warszawie, a tu jednak na daną chwilę szykuje się Kraków.
Tencenta nie było, ale Spółka jest w jego portfelu w danej chwili nie do "ruszenia". Podchody były, ale Chińczycy wiedzą co mają i za obecne grosze nie puszczą.
Sprzedaż produktów wygląda bardzo dobrze i to o dziwo starszych produkcji (np.Lof1).
Czekamy obecnie na ujawnienie produkcji filmowych, kiedy?
Niestety owiane mgłą tajemnicy. Oczywiście ważniejsze wydarzenie związane z Konami i tu też możemy tylko się domyślać. Pewno będzie to powolny ruch reklamowy, który muszą zapoczątkować Japończycy. Czy będzie to TGS, czy wcześniej tego niestety nikt (nawet jak wie, patrz PB) nie wyjawi. Generalnie wydźwięk informacji na wz bardzo pozytywny. Pozostaje spokojnie uzbroić się w cierpliwość. Jeśli ktoś jej nie posiada, to sugestia zmiany waloru inwestycyjnego.
A to ze nie będzie wejścia na parkiet główny oraz że Tencent zdejmie spółkę z giełdy prędzej czy później tez odebrałeś pozytywnie? To były słowa prezesa. Babieno chce się niebawem cashowac i dlatego ten cały program motywacyjny. Gdyby chciał, mógłby utrzymać niezależność spółki ba giełdzie i tez dotrzymać słowa z przejściem na parkiet główny. Nie chce i zrzuca wszytko na Tencent. To tez pozytywne dla ciebie? Ze spółka będzie zarabiać ale już bez nas akcjonariuszy, bo będzie niepubliczna, którzy kisza się od dwóch kat tutaj?
Porozumienie ma ponad 8%. Z "grubszymi leszczami" lekko uzbieramy ponad 10% i babieno z chińczykiem będą mogli pomarzyć o zejściu z giełdy. No chyba, że dadzą kosmiczną cenę na wezwaniu i ktoś wymięknie.
Gwarancji przejścia na żadnym z walnych Prezes nie zapewniał. Po objęciu pakietu przez TC, mówił o konsultacjach z Chińczykami odnośnie przejścia na GP. Jeśli nie do końca to aprobują to dlaczego iść w tym kierunku. Oczywiście dla mnie nie jest to super info, ale co ono zmienia? Jeśli będą mieli ochotę ściągnąć to ja nie widzę problemu. Jestem w akcjonariacie celem zkeszowania się po dużo wyższej kwocie niż zainwestowałem, to chyba normalne. Więc jeśli wykup reszty akcji będzie w odpowiedniej cenie to dlaczego nie oddać.
Pozostaje kwestia konsolidacji rynku i zapędów dużych graczy na takie właśnie perły jak Bloo. Patrząc od tej strony to do czego jest Spółce i nam to przejście potrzebne, kiedy procedury przejęcia z NC są dużo prostsze?
Przeszkadza gadanie prezesa o niezależności gdzie oddaje spółkę tencent. Przeszkadza program motywacyjny by „zmotywować” prezesa gdy chodzi mu o wyciśnięcie kasy. To niech mówi prawdę, o co ku chodzi a nie kłamie. Przeszkadza krytyka przez rok czasu pis gdy oddaje spółkę to firmy w rękach reżimu dużo gorszego od pisu. Podsumowując przeszkadza dwulicowość prezesa.
Nie przeszkadza to pracownikom w firmie, których pozyskują i to z większych Spółek. A to już mnie bardzo cieszy. Nie wiem jak długo znasz Prezesa, ale zapewniam cię, że na pierwszych walnych odniósł byś jeszcze gorsze wrażenie. Musimy mieć również na uwadze, że musi zwracać uwagę co mówi.
Dokładnie Przemek. Prezes to mistrz w nawijaniu makaronu na uszy z mentalnością Kaliego. Nikt nam nie da tyle ile sobie sami nie wywalczymy. Dwa razy się zablokuje chętnemu wezwanie, to za trzecim razem się zastanowi i głębiej do kieszeni sięgnie. A najlepiej by było partycypować w "świetlanym okresie spółki", a nie zostać wykupionym za drobne
Dzięki Badbed. Panowie a dlaczego takie przesunięcie Blacka? Prezes mówił że na jesieni 2021 już coś się miało pokazać. Dosypali kasy, zmieniły się założenia projektu - nie sądzę. W jakimś wywiadzie Prezes mówił że w Black bloo będzie robić coś dla siebie nowe co sugeruje właśnie odgrzanie SH bo odgrzewane nie robili wcześniej. I teraz czy Black jest gotowy i blokowany przez Konami? Czy to znaczy że pełną parą już robią projekt dla T2? Prezes lubi niespodzianki, nic o tym nie było? Kiedy film Medium?
Przesunięcie Blacka nie jest zależne od Bloo. Tym zarządza Konami. Było już wspominane, że gra jest gotowa. Oczywiście, że czekamy na produkcje filmowe, ale czy to będzie Medium... hmmm, może być różnie. Spółka ma jeszcze inne gry, które spokojne nadają się na film ew. serial. Wiemy, że lubią zaskoczyć, więc cierpliwości.