• coś mogło by się podziać... Autor: ~Bob_budowniczy [79.184.154.*]
    ...bo nudą wieje, gruby co ma 500k stoi gdzie stał, kilku mniejszym też nie śpieszno sprzedawać, podejrzewam że na zmianę zgarniają po kilka k, jeszcze kilka dni
  • Re: coś mogło by się podziać... Autor: ~pawelh1988 [83.8.122.*]
    Czekamy na raport za pierwszy kwartał no i czekamy na walne...
    No i oczywiście kolejne podpisane umowy nie zaszkodzą ;-)
  • Re: coś mogło by się podziać... Autor: ~Tos [31.135.199.*]
    Kurs wystudzony. Na kupnie chętnych brak, więc nastroje nieciekawe. Ktoś niedawno pisał że niby podwójny szczyt, ja osobiście widzę chorągiewkę z opcją na wyjście górą. Tylko kto jeszcze zaryzykuje na kupno przy takich nastrojach na daxie, Sp500 czy naszym wigu.. Wczoraj było odreagowanie na rynkach, jednak jakby nie było widać odwrót. Recesja? Czy w związku z RPP i podnoszeniem stóp inwestorzy uciekają z giełdy by spłacać zobowiązania? Tutaj potrzeba z 5-10 grajków by pojawiły się obroty i jedziemy w górę. Póki co zainteresowanie spółką małe i wszystkie akcje w rękach silnego akcjonariatu. Ja osobiście czekam na conajmniej 10 zł. Tym bardziej że jeżeli nawet wejdziemy w recesję, to mamy pewnego płatnika. Większość projektów z budżetu, więc gwarancja spłaty jest. Potrzebne jakieś silne Espi lub nowy kierunek który obierze spółka. Technicznie na D1 wskaźniki ładnie wychłodzone. W1 może delikatnie przegrzane, ale nie blokuje kolejnych wzrostów. Moim skromnym zdaniem bez Espi konsola 2,4-3,0 lub w przypadku dobrego info ew. raportu mamy 6-7 zł i zagrany spodek. Późniejszy retest potwierdzi tylko możliwość na dalsze wzrosty a wtedy to i 20 zł możliwe. Pozdrawiam cały akcjonariat. Pamiętajcie że mimo iż FF delikatnie się zwiększył w ostatnim czasie to kapitalizacja spółki jest w zasięgu dwóch średnich inwestorów. Także przyjdzie czas na TAMEX? :)
  • Re: coś mogło by się podziać... Autor: ~ja [5.180.61.*]
    z życia wiem że rząd i rządowe zamówienia to nie pewny płatnik, w trakcie euro w polsce do dzis wiele osob nie dostało płatności. Pamiętam jak ludzie w tv płakali mówiąc że potopili fortuny rodzinne. Rząd popłacił zagranicznym ktorych sie bał. Lub odroczyli zwrot vatu z ktorego niektore firmy żyja w nieskonczonosc. Byly sytuacje gdzie rzad blokowal nasze srednie firmy ktore sie zadluzaly, wpadal pracownik z urzędu ktory nadzorujac spolke zadluzona doprowadzal ja do upadku.
    ergo - stad zamowienia rzadowe to nie sa pewniaki
  • Re: coś mogło by się podziać... Autor: ~Tos [31.135.199.*]
    Owszem, historia zna wiele takich przypadków, ale jeżeli mamy żyć takimi skrajnościami, to po co ryzykujesz i w ogóle inwestujesz na GPW? Domniemam, że przynajmniej się tym interesujesz, skoro zajrzałeś/aś tutaj. Pawniaków nie ma nigdy, czy to budżetówka czy inne prywatne firmy. Na wszystkim można się przejechać, ale też są sytuacje na któych można zarobić krocie. Ja właśnie po to drugie tutaj jestem ;) Nie zamierzam trzymać oszczędności przy 12% inflacji na rachunku, gdzie dostanę max jedno oczko...Tak jak wyżej Egzekutor zauważył stal tanieje!!! Złoto na kontrakkach również, więc domniemam, że skończyła się hossa surowcowa. Co będzie dalej, raczej nikt tego nie wie. Ja spokojnie czekam i szukam punktu zaczepienia, na którym mogę się skupić. Przed nami kilka możliwych przetargów, które są w zasięgu spółki. Czy będą rozpatrzone pozytywnie? Któż to wie, może nawet sama Pani Prezes się zastanawia nad szansą ich wygrania ;) Ja w dalszym ciągu czekam na nowe PKD i kolejny rozwój spółki. Stadiony i inne obiekty sportowe budują nieźle, nie jeden z nich widziałem, ale dla Inwestora na GPW jak widać po obrotach to ciągle za mało. Przy takim FF, można spokojnie wygiągnąć 20 czy 30 zł. Pytanie czy zarząd myśli na dalszym rozwojem? Na ten moment rynek jak widać wycenia na max 3 zł... czekamy na więcej ;) Ja osobiście życzę powodzenia, również z ławy akcjonariatu ;)
  • Re: coś mogło by się podziać... Autor: ~Tex [80.238.108.*]
    Podobno Wałbrzych do przodu, Kraków też, zaraz Skra, Kielce na plus... co jeszcze
  • Re: coś mogło by się podziać... Autor: ~Egzekutor [5.173.19.*]
    Cena stali mocno w dół w ciągu ostatniego tygodnia !!! A na skupach stali już nie biorą bo .... za dużo jest naprodukowane i brakuje rynku zbytu ze względu na spadek zainteresowania w branży budownictwa mieszkaniowego ...
    A tamex robi swoje
  • Re: coś mogło by się podziać... Autor: ~Egzekutor [5.173.19.*]
    A do tego ropa na kontraktach terminowych zaczyna spadać
  • Re: coś mogło by się podziać... Autor: ~Bob_budowniczy [79.184.154.*]
    i kolejne 3k zmieniło właściciela i do góry...
[x]
TAMEX -3,77% 2,04 2025-10-03 16:02:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.