Gdyby Zarząd tej spółki miał odrobinę wizji, kreatywności i poczucia przyzwoitosci to teraz byśmy byli w innym miejscu. W sytuacji gdy wszystko zaczyna być oparte na zapewnieniu cyberbezpieczenstwa oni spia. Brak info o nowych znaczących umowach, zrzeranie przychodów przez pensje. Według mnie jedna z większych porazek na nc. I bez ambicji na zmianę.
Jak się chce, to się da. Profil działalności jakby zbliżony. https://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/42371649,sevenet-sa-8-2022-rozwoju-spolki-w-sektorze-cyber-bezpieczenstwa?fbclid=IwAR3NRXK5rngVUWkBff7woE0Zaxvj3M5gkw0If8l6SrcqcTl3wSsadOf452w
o jaki ładny komunikat, dodatkowe ponad 400k kosztów 2021. Rok zakończony stratą wyjdzie. Jedyny plus jest taki, że zostało to wyczyszczone i nie będzie wpływać na wyniki tego roku. Chłopaki z zarządu chyba nie bardzo dają radę przy sprzyjających warunkach dla firm o ich profilu działania.
Dnia 2022-05-10 o godz. 07:31 ~Mefisto napisał(a): > o jaki ładny komunikat, dodatkowe ponad 400k kosztów 2021. Rok zakończony stratą wyjdzie. Jedyny plus jest taki, że zostało to wyczyszczone i nie będzie wpływać na wyniki tego roku. Chłopaki z zarządu chyba nie bardzo dają radę przy sprzyjających warunkach dla firm o ich profilu działania.
W sumie faktycznie plus że poszło na ubiegły rok i nie będzie już siać w tym. Za 1 kwartał powinien być jakiś zauważalny plus w związku z zamówieniem na 980 tys. złotych netto z końca roku. O ile go zrealizowali.
Dnia 2022-05-10 o godz. 07:45 ~atomek napisał(a): > Dnia 2022-05-10 o godz. 07:31 ~Mefisto napisał(a): > > o jaki ładny komunikat, dodatkowe ponad 400k kosztów 2021. Rok zakończony stratą wyjdzie. Jedyny plus jest taki, że zostało to wyczyszczone i nie będzie wpływać na wyniki tego roku. Chłopaki z zarządu chyba nie bardzo dają radę przy sprzyjających warunkach dla firm o ich profilu działania. > > W sumie faktycznie plus że poszło na ubiegły rok i nie będzie już siać w tym. > Za 1 kwartał powinien być jakiś zauważalny plus w związku z zamówieniem na 980 tys. złotych netto z końca roku. O ile go zrealizowali.
Będzie standardowo, zysk w okolicach 100k i około 7k gotówki na koncie. Jest to firma wyjątkowo wkur.iająca.
Dnia 2023-09-09 o godz. 01:40 ~Mar napisał(a): > Ciągle aktualne
Bo nic się nie zmieniło. Tu albo spekulacyjne wybicie ale nie bardzo wiem, kto by chciał tego dotknąć, albo zmiany w zarządzie. Ciekawe czy w poniedziałek kurs wróci na to pilnowane a i tak przecież biedne 0,3.
Czy tylko ignoranci? Czy może cwaniaki wyprowadzający kasę ze spółki i żyjący na jej koszt oraz akcjonariuszy? Co zarobią to wezmą w wynagrodzeniach i bonusach.
Dnia 2025-08-29 o godz. 18:06 ~atomek napisał(a): > Dnia 2025-08-29 o godz. 17:28 ~Mar napisał(a): > > "Mistrzom" udało się doprowadzić, że od ponad tyg nie ma handlu > > a przecież 'coś tutaj miało się wydarzyć' > a przecież 'ktoś umiejętnie zbiera akcje' > może więc rynek zamarł w oczekiwaniu na 'wyszczał'? > > a może ten gniot po prostu tak ma. bo jest martwy za życia.
By pociągnoć kurs w stronę 30 gr - muszą odebrać z rynku akcje na poziomie 18 - 22 gr . A jak na razie nie ma podazy na tych poziomach - stąd wczorajsza prowokacja z milionem na 1,9
Pod warunkiem, że zablokujesz entery w klawiaturach drobnych ciułaczy, no to może, a tak, to bardzo marne szanse, a tak poza tym, to zapewne sam już sypiesz....
To niesamowite jak niektórzy zarządzający pasożytują na emisjach akcji i wejście na giełdę stanowi dla nas nich zasadniczy cel. I pieniądze od akcjonariuszy.
Dnia 2025-10-10 o godz. 10:59 ~Mar napisał(a): > To niesamowite jak niektórzy zarządzający pasożytują na emisjach akcji i wejście na giełdę stanowi dla nas nich zasadniczy cel. I pieniądze od akcjonariuszy.
Masz na myśli prehistorię tego śmiecia? Bo już pomyślałem, że Biztech ogłosił emisję, co aktualnie na kilku innych moich 'inwestycjach' się działo albo zadzieje niebawem. Przyznam, że z wyjątkową odrazą patrzę na tę spółczynę. Łatwiej mi zrozumieć czy pogodzić się z ewidentnymi wydmuszkami NC, niż z tym dziadem bez życia. Na szczęście nie pamiętam początków podboju giełdy przez tych cyber geniuszy, tego czarnego konia wszelakich startupów, ale kurna, mieć wbite w profil działalności informatykę, cyberbezpieczeństwo i jeszcze sieci do tego, i przez siedem lat bujać się poniżej złotówki, ba, poniżej 0,3 groni za akcję, to świadczy li tylko o zarządzie i marnych motywacjach oraz kompetencjach szefa tego interesu.
Dnia 2025-10-10 o godz. 15:54 _wiatrak_ napisał(a): > Tylko ... dlaczego nie pozbyłeś się tych akcji na ostatniej podbitce ? > Czekasz na kolejną stratę - tym razem za 3Q ? > To już niedługo :)
Skąd to pytanie, przecież to nie jest dyskusja o moich akcjach. Ale jeśli chcesz wiedzieć to zwyczajnie, zagapiłem się, bo liczyłem że tym razem to coś więcej niż podbitka - ktoś wyciągał ten kurs całkiem sprawnie, jednocześnie prezes zainwestował w reklamę i występował w tych swoich teatrzykach, które co prawda przynosiły więcej szkody niż pożytku ale uznałem, że wraz z tą jedną umową jaka im się trafiła to jakoś próbują odbudować swój (ha ha ha) wizerunek. No a potem było jak zwykle, czyli wodospad. Nie, nie siedzę na tych akcjach z sekretną wiedzą, że tu się coś zadzieje. A strata rzecz jasna będzie, dlaczego miałoby być inaczej:)
No owszem, spytałem z ciekawości, bo jak przypuszczam, miałbyś zysk w tamtych okolicach. Skoro się akcji nie pozbyłeś, to chyba jednak uważasz, że akcje są niedowartościowane. Tylko trudno by taką tezę obronić, bo fundamentalnie niczego ta spółka pozytywnego nie pokazuje - skrupulatnie zamyka się wynikowo na zero. I trwa to od debiutu. Natomiast technicznie jest nieźle, tylko nie pojmuję dlaczego.
Dnia 2025-10-10 o godz. 19:44 _wiatrak_ napisał(a): > No owszem, spytałem z ciekawości, bo jak przypuszczam, miałbyś zysk w tamtych okolicach. > Skoro się akcji nie pozbyłeś, to chyba jednak uważasz, że akcje są niedowartościowane. > Tylko trudno by taką tezę obronić, bo fundamentalnie niczego ta spółka pozytywnego nie pokazuje - skrupulatnie zamyka się wynikowo na zero. I trwa to od debiutu. > Natomiast technicznie jest nieźle, tylko nie pojmuję dlaczego.
Owszem, minimalny zysk pojawił się na chwilę, mogłem sobie screena zrobić, wydrukować i w ramki oprawić, mogłem też wyjść ale po czasie spędzonym tutaj liczonym już w latach pojawiła się głupia myśl, że może uda się uszarpać parę groszy więcej... tak chociażby w ramach nie wiem, rekompensaty?
Patrząc po fundamentach, wynikach nie wydaje mi się, żeby akcje były jakoś wybitnie niedowartościowane. I po tym, że czasami brak tutaj obrotu przez kilka dni pod rząd i przede wszystkim po tym, że nie widać szansy na zmianę. Chyba że przejęcie, albo zmiana we władzach spółki. Jak napisałeś - tutaj jest tak od początku. Chociaż żyje jeszcze pewnie na świecie kilka osób, które pamiętają te 0,7 groni:)
Co do 'technicznie jest nieźle' - z jakiś powodów (nie popartych wynikami) raz na jakiś czas pojawia się skupujący, który ciągnie ten kurs mocno acz stabilnie w górę i przez dłuższy czas. Tak było na przełomie 2023/24 a potem drugiej połowie 2024 i początku 2025. Obie te akcje zakończył gwałtowny wysyp akcji również bez wyraźnej przyczyny.
Pamiętam te 0.7, a potem kurs był już taki, że nawet 0.7 nie pomaga:) Typowa spółka co żeruje na tym, że zebrali trochę kasy z rynku, podzielili się kasa, a teraz co tylko zarobią też dziela. I nie mają żadnego wstydu, żeby w czasach gdzie można tyle zrobić z cyber bezpieczeństwem, de facto nie robić nic w tym kierunku. Może powinni zająć się opieką geriatryczną. Zastanawiam się co mogłoby się wydarzyć żeby wywalić ten zarząd?