Dnia 2025-10-10 o godz. 19:44 _wiatrak_ napisał(a):
> No owszem, spytałem z ciekawości, bo jak przypuszczam, miałbyś zysk w tamtych okolicach.
> Skoro się akcji nie pozbyłeś, to chyba jednak uważasz, że akcje są niedowartościowane.
> Tylko trudno by taką tezę obronić, bo fundamentalnie niczego ta spółka pozytywnego nie pokazuje - skrupulatnie zamyka się wynikowo na zero. I trwa to od debiutu.
> Natomiast technicznie jest nieźle, tylko nie pojmuję dlaczego.
Owszem, minimalny zysk pojawił się na chwilę, mogłem sobie screena zrobić, wydrukować i w ramki oprawić, mogłem też wyjść ale po czasie spędzonym tutaj liczonym już w latach pojawiła się głupia myśl, że może uda się uszarpać parę groszy więcej... tak chociażby w ramach nie wiem, rekompensaty?
Patrząc po fundamentach, wynikach nie wydaje mi się, żeby akcje były jakoś wybitnie niedowartościowane. I po tym, że czasami brak tutaj obrotu przez kilka dni pod rząd i przede wszystkim po tym, że nie widać szansy na zmianę. Chyba że przejęcie, albo zmiana we władzach spółki. Jak napisałeś - tutaj jest tak od początku. Chociaż żyje jeszcze pewnie na świecie kilka osób, które pamiętają te 0,7 groni:)
Co do 'technicznie jest nieźle' - z jakiś powodów (nie popartych wynikami) raz na jakiś czas pojawia się skupujący, który ciągnie ten kurs mocno acz stabilnie w górę i przez dłuższy czas. Tak było na przełomie 2023/24 a potem drugiej połowie 2024 i początku 2025. Obie te akcje zakończył gwałtowny wysyp akcji również bez wyraźnej przyczyny.