• Raport Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    https://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/attachment/COMPREMUM_SSF_311222_2022-04-30_pl.xhtml,20220430_143001_0000507160,20220430

https://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/attachment/CPR_2022-04-29_pl_List_Prezesa_ZA.xhtml,20220430_143001_0000507160,20220430
  • Re: Raport Autor: ~Idolek [185.246.208.*]
    XXXVII. Wartość księgowa na jedną akcję _w PLN
    5,54

• Re: Raport Autor: ~Kr [195.210.60.*]
    Ale łączny zysk za 2021 nie powala 25.950 mln zł trochę mniej niż w 2020
    Niestety,
    dochodzi właśnie do kumulacji negatywnych zdarzeń istotnych dla globalnej logistyki, bowiem poza wojną w Ukrainie
    mamy zaostrzenie polityki Chin wobec COVID-19, skutkujące ograniczeniem działalności fabryk i portów
    przeładunkowych, na wszystko nakłada się presja inflacyjna. Wzrost indeksu PPI odbija się negatywnie na kosztach
    zakupu niektórych komponentów, podobnie jak rosnące ceny czy koszty pozostałych czynników wytwórczych. Wzrosty
    bazowych stóp procentowych mają negatywny wpływ na marże netto osiągane przez naszych partnerów biznesowych.
    No cóż zobaczymy jak sobie będą radzić jeśli będzie jak twierdzą ze przygotowania do budowy fabryki magazynów energii idą zgodnie z harmonogramem i dostaną pozwolenie na rozbudowę Ptaszkowic do 35 MW, od czasu do czasu jakiś kontrakcik kolejowy z którymś PKP to powinno to dobrze działać zobaczymy.
    W drugiej połowie roku zintensyfikowaliśmy działania w obszarze energetycznym, zawierając z Durapower Holdings
    PTE LTD z siedzibą w Singapurze oraz Elmodis Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie, porozumienie w zakresie podjęcia
    wspólnego przedsięwzięcia w ramach spółki celowej, polegającego na uruchomieniu produkcji baterii litowo-
    jonowych na terenie Polski oraz możliwości i zasad zastosowania produktów przy wdrożeniu procesów zarządzania
    bateriami i energią ze źródeł rozproszonych. Realizacja tego projektu przez spółkę zależną Faradise S.A. będzie mieć
    kluczowy wpływ na rozwój działalności Grupy w branży odnawialnych źródeł energii. W grudniu ubiegłego roku Zarząd
    Łódzkiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej wydał spółce zależnej pozytywną decyzję o wsparciu wyżej wymienionej
    inwestycji, uwzględniającą wartość kosztów kwalifikowanych do kwoty 254,69 mln zł.

W październiku 2021 r. w skład Grupy w segmencie OZE weszła drogą akwizycji Elektrociepłownia Ptaszkowice
    Sp. z o.o., która uzyskała pozwolenie na budowę farmy fotowoltaicznej o docelowej mocy maksymalnej do 6,6 MW
    wraz z niezbędną infrastrukturą. Jednocześnie Elektrociepłownia prowadzi postępowanie administracyjne mające na
    celu uzyskanie decyzji w zakresie pozwolenia na rozbudowę inwestycji, o której mowa powyżej, na sąsiadujące
    nieruchomości do maksymalnej mocy 35 MW –wraz z pozwoleniem na użytkowanie instalacji o tej mocy.

Również w drugiej połowie 2021 roku Grupa Compremum zawarła pierwsze kontrakty w segmencie kolejowym.
    Konsorcjum z udziałem Compremum S.A. oraz Mag-Train Sp. z o.o. podpisało z „PKP Intercity” S.A. umowę związaną
    z postępowaniem przetargowym na wykonanie naprawy okresowej na 5-tym poziomie utrzymania wraz modernizacją
    i przeglądem na 3-cim poziomie utrzymania 14 wagonów osobowych typu 111A Lux/112A LUX.
    W roku 2021 Grupa Compremum prowadziła działalność w następujących segmentach biznesowych: budownictwo
    infrastrukturalne, energetyka (OZE), przemysł kolejowy, stolarka otworowa.
    Nadal mnie zastanawia ... co Fojt miał na myśli jak mówił w wywiadzie że szykują się do przejęcia lub budowy firmy w przemyśle elektromaszynowym.
    Jak pisałem spółka znajduje się na etapie wielkich zmian, a działa w trudnych okolicznościach spowodowanych sytuacją na świecie.
    Ja wiem że wielu ze mną się nie zgodzi, ale jak wchodzić w papier to teraz kiedy jest ciężko, ale praca przyniesie duże zyski.
    Ci co mają akcje i tak zostaną ;)
    W sprawozdaniu Zarządu z raportu za III kw 2021
    Rynki aktywności – Nowe branże Zarząd podejmuje działania zmierzające do dalszej dywersyfikacji zakresu działalności, w tym na branżę przemysłu elektromaszynowego oraz odnawialnych źródeł energii, nie wykluczając dokonania w przyszłości celowych akwizycji.

W sprawozdaniu Rocznym Zarządu za rok 2021
    Przyjęta przez Spółkę strategia rozwoju, która będzie realizowana przez Grupę Kapitałową COMPREMUM w latach 2021 –2023,
    przewiduje przeprowadzenie inwestycji w zdolności produkcyjne w segmencie rynku stolarki otworowej, na rynku specjalistycznych
    usług budowlanych oraz w branży przemysłu elektromaszynowego i odnawialnych źródeł energii.
    Może Herkules :D
  • Re: Raport Autor: ~Ponton [89.72.29.*]
    Trupa w szafie nie ma, ale kawioru na razie długo nie będzie
    Plusy do tego bessa kupię na jesień po 1.8:)
    Ponton za 1,80 kupuję z tobą :D
    Spółka się rozwija w kierunku jakim założyła, choć jak widać zamierza jeszcze szerzej. Będzie dobrze.

Skąd na to pieniądze będą?
    O finansowaniu Zakar pisał już wiele razy.
  • Re: Raport Autor: ~As [5.173.248.*]
    Spadki w cenie. Do raportu było zbijanie w dół.
    Ile miało spaść to spadło.
    Trzeba z zakupami poczekać na wybicie z dużym wolumenem.
    A ja się ustawię w okolicach 2,70 ;) Moja strata :D
    O to poczekasz, myślę połowa 2023r:)
  • Re: Raport Autor: ~Zamyślony [5.184.96.*]
    No szkoda. Potencjał na tę chwilę nieważny, przyszłość nieważna, zmiany nieważne.

Teraz to jest tak, że jeśli spółka poprawia super wyniki, to kurs się utrzymuje...
    Jeśli nie poprawia, to kurs spada lekko... (ale nadal muszą być super)

Jeśli nie są super lub poniżej prognoz, to kurs leci...
    A tutaj niestety tak jest... I jeszcze zarząd wcale tak pozytywnie nie pisze o przyszłości...

Przecież była mowa o złotówce na akcję, a jest 58 groszy.

Prawda, że o tej złotówce to pewnie mówił jakiś naganiacz na wzrosty, ale wychodzi tak, że nagonił na spadki...
    Ja się rozczarowałem... No nic, trzeba mieć twardą d.pę.
    nie martwić się będzie dobrze, chyba kiedyś na razie haki będą uwierać ale kiedyś szansa na zejście jest:)
  • Re: Raport Autor: ~Idolek [178.235.180.*]
    Ten rok to zezwolenia, zgody, rozpoczęcie budowy i masa papierkowej roboty. Każde info powinno ruszyć kursem, ale Pany na wielkie zyski przyjdzie tu poczekać. Na naprawdę wielkie zyski. I albo ktoś to akceptuje, albo niech kupi inny papier. Mamy bessę więc za jakiś czas będzie wiele okazji.
  • Re: Raport Autor: ~Qbq [37.47.157.*]
    Szału w tych wynikach nie ma …
    Zdaje się - tu do Zakara i Kr (nie pamietam z kim wymieniałem uwagi) - ze jednak nie zafakturowali tego z kontraktu z Znokia co niby ogłaszali ze się będą dogadywać … wiec skoro nie ogłosili to się nie dogadali i z fakturowaniem czekają.
    WAS już troche garnie z tego kontraktu.
    Może to jest tak ze teraz i espi nie ma i kurs jest zbijamy aby zniechęcić? Do tego bessa na rynku i wojna.
    Nie zmienia to mego podejścia ze jak wszystko wyglada niezbyt optymistycznie to czas zakupow jest dobry:)
    Z czasem i trend i nastawienie do spółki się diametralnie zmieni:)
    widzę, że retoryka się zmienia, nastroje euforyczne opadły, różowe okulary zaparowały
    Ponton miał rację:)
    Ponton przecież to od zawsze mówiliśmy. My mówimy - będzie dobrze. A to że ty to rozumiesz - będzie dobrze za tydzień - to już twój problem.
    Właśnie tu jest problem. Ty czekasz na zyski tu i teraz, stąd twoja frustracja :D
    Ja już z frustraci się wyleczyłem , trzymałem i miałem nadzieję na zyski, wiesz kiedy sprzedałem, wiesz na czym odrobiłem.
    Teraz to wymieniam zdanie z wami:)
    Na jesień kupie w dobrej cenie:)
    Kupowaliśmy akcje podnoszącego się niemal z upadki producenta stolarki okiennej. Po tym jak spółkę przejmował nowy prezes. Po jakimś czasie okazało się, że Pozbud zamierza wejść w inne gałęzie przemysłu, a nawet zbudować fabrykę baterii. Wywindowało to kurs na ponad 5 złotych ... i tu nastąpiła pierwsza realizacja zysków.
    Powód jasny. Materializacja tych projektów wymaga czasu (!!!) i nakładów finansowych. Ale czas ma przy realizacji dużych zysków najważniejsze znaczenie.
    Korektę pogłębiły też problemy PKP z pozyskaniem środków pieniężnych z UE na inwestycje. Związku z tym odwoływane były kolejne przetargi. Nałożyła się na to również bessa która trwa od jesieni, kolejna fala COVIDa, w końcu i wojna na Ukrainie.
    Ludzie zaczęli więc uciekać z Compremum na spółki które w tym czasie dawały zarobić. Kurs był też mocno pilnowany (ty pozdrawiam Pana 11k) ;)
    Mamy więc aktualnie sytuację, w której wciąż są problemy z kontraktami PKP (choć to zaczyna się zmieniać) oraz oczekujemy na konkrety w sprawie nowych inwestycji (pozwolenia itp). Obroty - warzywniak.
    Tu nasuwa się pytanie: Czy spółka projekty zrealizuje czy nie?
    Ja uważam że wszystkie zostaną zrealizowane, więc sytuacja aktualna wydaje się idealna no ponowne duże otwarcie na papierze.
    Oczywiście sposób wejścia zależy od każdego z osobna. Jedni biorą już po trochę w okolicach 2,95, inni czekają na wyraźny znak sygnał kupna. Każdy z nich ma swoje plusy i minusy. Decydujemy sami.
    A jeśli ktoś uważa że Compremum za gniot - powinien jak najszybciej sprzedać akcje i przenieść się na inny walor, w trosce o zdrowie psychiczne swoje i nasze :D

A co do ciebie Ponton to po pierwsze, jesteś rozchwiany emocjonalnie, a po drugie kłamiesz - bo raz masz 13k akcji a po chwili nie masz. Więc po pierwsze idź do lustra popatrz sobie w oczy i zadaj sobie pytanie czy warto? :D
    Co do innych akcji to wierz mi, że każdy obecny na forum na Compremum ma akcje innych spółek - w tym ja :D Ale tam jestem spekulacyjnie, tu z miłości do potencjalnych sporych zysków.
    A teraz pozwól, że od tej chwili nie będą już odpowiadał na żadne twoje zaczepki :D Elo Majster :D
    Ciekawe czy Compremum też tu startowało.... bardzo podobny kontrakt do tego wygranego niedawno na 54 mln zł
    Może współpraca z Alustą będzie bardziej obfitować w kontrakty mogą nawet być takie "małe" po 50 mln zł

https://platformazakupowa.plk-sa.pl/app//demand/notice/public/16887/details?folder=0yzz
    Kr odniesiesz sie do wyników spółki, czy spuścisz zasłonę milczenia ?
    1 q na minusie bedzie, oj utopieni akcjonariusze utopieni
    wiem ze po 1,8 masz za niedługo ja tez bede miał trochę po tej cenie, ale ty pewnie masz wyzsza srednia obecnie?
    niestety wielki zawód i przepalona szansa, mozna powiedziec ze pkp utopilo compremum, dwa male kontrakty z pkp na malej marzy to za malo zeby utrzymac obecna kapitalizację kolejne rekomendacje beda coraz nizsze i nizsze
    taj jak pisze ce 2 zł to peniak
  • Re: Raport Autor: ~Qbq [37.47.157.*]
    Zapytam akcjonariuszy:
    Co jest dla nas istotne jako właścicieli akcji - wyniki Compr czy GK Compr?
    Oczywiście jedno i drugie jest istotne … ale
    Potencjalnie mamy akcje Compr wiec to ten podmiot jest dla nas istotny z punktu widzenia zysków, Ew. Dywidendy, porównań, analiz itd
    To co się dzieje w GK wpływa na zyski w Compr, ale mamy akcje Compr, czyż nie?
    ze wma nic do myslenia nie daje, a moze daje, tylko spoldzielnia ma plan, ze spolka w mocnym trendzie spadkowym, ze nie ma wiekszych ilosc umów, ze jest maj i nic nowego o farmach, i bateriach nie ma, ze umowy z pkp odwolane, no i ze brak odbicia na kursie, wieksze obroty tylko na spadkach , oj marzyciele
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.60.88.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Dnia 2022-05-02 o godz. 14:26 ~Ponton napisał(a):
    > ze wma nic do myslenia nie daje, a moze daje, tylko spoldzielnia ma plan, ze spolka w mocnym trendzie spadkowym, ze nie ma wiekszych ilosc umów, ze jest maj i nic nowego o farmach, i bateriach nie ma, ze umowy z pkp odwolane, no i ze brak odbicia na kursie, wieksze obroty tylko na spadkach , oj marzyciele

Ponton czy Ty czasami się zastanawiasz nad tym co piszesz ?
    Założyłeś jakaś spółdzielnie ?
    Nic Ci nie daje do myślenia że Compremum już w tej chwili pracuje nad 3-ma farmami fotowoltaicznymi a przygotowania od budowy fabryki magazynów energii idą zgodnie z harmonogramem ?
    Nie czytałeś sprawozdania ?? Czy tylko tak sobie tu kłamiesz jak Ci kazano ??
    Naprawdę trudno Ci to zrozumieć ze to wartościowa firma ? Po co tu jeszcze jesteś skoro Ci się firma nie podoba ?
    Dnia 2022-05-02 o godz. 15:29 ~Kr napisał(a):
    > Dnia 2022-05-02 o godz. 14:26 ~Ponton napisał(a):
    > > ze wma nic do myslenia nie daje, a moze daje, tylko spoldzielnia ma plan, ze spolka w mocnym trendzie spadkowym, ze nie ma wiekszych ilosc umów, ze jest maj i nic nowego o farmach, i bateriach nie ma, ze umowy z pkp odwolane, no i ze brak odbicia na kursie, wieksze obroty tylko na spadkach , oj marzyciele
    >
    > Ponton czy Ty czasami się zastanawiasz nad tym co piszesz ?
    > Założyłeś jakaś spółdzielnie ?
    > Nic Ci nie daje do myślenia że Compremum już w tej chwili pracuje nad 3-ma farmami fotowoltaicznymi a przygotowania od budowy fabryki magazynów energii idą zgodnie z harmonogramem ?
    > Nie czytałeś sprawozdania ?? Czy tylko tak sobie tu kłamiesz jak Ci kazano ??
    > Naprawdę trudno Ci to zrozumieć ze to wartościowa firma ? Po co tu jeszcze jesteś skoro Ci się firma nie podoba ?

coraz mniej i mniej wartościowa:)

Wybacz że Ci to Ponton powiem ale nie grzeszysz rozumem.
    Nie ma sensu z Toba pisać bo to nic nie wnosi ... będę Cie tu traktować podobnie jak Ce..
    przyjrzyj się jak Ce pisze tu sobie sam ze sobą.

Żegnam
    dziękuję za wymianę zdań, dokładnie nie jesteście się w stanie ustosunkować, dlaczego kurs leci w otchłań codziennie niższe ceny prezentuje kurs, wyniki jak widzimy kiepskie, mbank zawiedziony akcjonariusze również.
    życzę wam powodzenia i do zobaczenia na 1,8-2 zł
    Dnia 2022-05-02 o godz. 17:16 ~Ponton napisał(a):
    > dziękuję za wymianę zdań, dokładnie nie jesteście się w stanie ustosunkować, dlaczego kurs leci w otchłań codziennie niższe ceny prezentuje kurs, wyniki jak widzimy kiepskie, mbank zawiedziony akcjonariusze również.
    > życzę wam powodzenia i do zobaczenia na 1,8-2 zł

Nie dziękuj mi Ponton .... to przykre ale to nie była wymiana zdań Twoje kłamstwa tutaj sięgały ostatnio zenitu na początku byłeś rozsądny ale na koniec tylko wypełniałeś ślepo rozkazy tych którzy mówili CI co masz pisać jak tu:

Dnia 2022-05-02 o godz. 14:26 ~Ponton napisał(a):
    > ze wma nic do myslenia nie daje, a moze daje, tylko spoldzielnia ma plan, ze spolka w mocnym trendzie spadkowym, ze nie ma wiekszych ilosc umów, ze jest maj i nic nowego o farmach, i bateriach nie ma, ze umowy z pkp odwolane, no i ze brak odbicia na kursie, wieksze obroty tylko na spadkach , oj marzyciele
  • pozbud z 5 na 2,6zł torpol, z 14 zł na 15 zł Autor: ~ce [213.238.127.*]
    ty synek mną się nie podcieraj bo założyłeś się ze mną w tamtym roku: i torpol z 14 zł poszedł na dziś na 15,2 zl a pozbud z 5 zł spadł na 2,60zł!
    więc to ty jesteś tym kogo tak nazywasz co nawyży naganiaczu na górki pozbudowe
[x]
COMPREMUM 1,65% 0,86 2025-11-07 16:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.