"...Przedłużona produkcja gry, oraz jej rozłożona w czasie sprzedaż spowodowały konieczność poszukiwania finansowania do czasu uzyskania rentowności z produktu. W najbliższym czasie spodziewane jest spłacenie dokonanej przez wydawcę inwestycji w tytuł i tym samym rozpoczęcie osiągania przez Spółkę przychodów z gry. GMG Label Ltd. zaoferowała Spółce pomoc w postaci finansowania pomostowego oraz zadeklarowała chęć dalszej, partnerskiej współpracy ze studiem. Powodem stworzenia tak mocnej relacji jest przede wszystkim sposób w jaki kształtowała się dotychczasowa współpraca, bardzo duże zaangażowanie Spółki i jej partnerów w marketing gry oraz dostarczenie produktu o jakości znacznie przekraczającej rynkową średnią. ..."
Sądzę, że Moonlit ma zapewniony u GMG Label Ltd. (wydawcy Model Buildera) kredyt pomostowy na 0%, podczas gdy wszyscy inni muszą zaciągać w bankach kredyty komercyjne. Jeśli czegoś nie spłacą, GMG Label Ltd. jest chętne wejść za ten kapitał w akcjonariat Moonlita. Ponadto przewidują, że w najbliższym czasie zaczną zarabiać na Model Builderze. Zakładam, że są odpowiedzialni w słowach i mają podstawy tak twierdzić.
"...Zespół produkcyjny zapewniał wsparcie posprzedażowe przez niemal 24 godziny na dobę, produkując tzw. hotfixy, tak często, jak wymagała tego sytuacja. Głównym problemem jaki napotkała produkcja, była niższa niż zakładano wydajność sprzętu osób chcących grać w Model Builder. Problem ten był szczególnie nasilony na obszarze Dalekiego Wschodu, skąd gra otrzymała stosunkowo dużą liczbę negatywnych opinii. Pomimo powyższego problemu, ogólna ocena gry długo utrzymywała się na poziomie “Bardzo dobry” a obecnie balansuje na granicy “Bardzo dobry” - “W większości pozytywne”. Wartym podkreślenia jest fakt, iż Spółka zapewniła wsparcie również w języku chińskim, którego obszar występowania, zgodnie z predykcją, stał się największym rynkiem dla Model Buildera. W najbliższym czasie w ramach przyjętej strategii, Spółka zamierza rozwijać produkt o dodatkowe funkcjonalności oraz treści sprzedawane w formie płatnych i bezpłatnych dodatków DLC. W zależności od stopnia powodzenia sprzedaży, Spółka rozważa publikację gry na konsolach piątej generacji (PS5, Xbox S/X Series), platformach Nintendo Switch, czy stworzenie wersji VR. Pozostałe działania zakładają rozległą współpracę z producentami modeli i akcesoriów modelarskich, ale także pozyskanie licencji innych rzeczywistych produktów do gry (np. licencji firm samochodowych), czy obiektów z innych gier. ..."
Tak więc sprzedaż, abstrahując od kwestii zainteresowania tematem, ograniczana jest masowo niskim poziomem technicznym sprzętu komputerowego w Azji, zapewne szczególnie w Chinach. Ten rynek miał być mocno dominującym odbiorcą. Jest dominujący, ale jak widać niski poziom techniczny ich komputerów nastręcza istotny problem. Dostosowanie Model Buildera do różnego typu konsol, daje logiczną szansę na podniesienie popularyzacji/sprzedaży. Rzeczywiście, jak czytałem różne komentarze pod materiałami wideo prezentacji Model Buildera, przewijał się wątek oczekiwania tej gry w wersjach konsolowych.
"...Zarząd Emitenta podjął decyzję o zamknięciu projektów Playerless, Thief Simulator, The Final Frontier, Crimson Rain oraz Deadliest Catch. W konsekwencji Spółka dokonała odpisów aktualizacyjnych na wartości zapasów Spółki łącznie w wysokości 283 498,89 zł."
"...Dużym wyzwaniem stojącym przed Spółką w najbliższym czasie będzie zakończenie fazy prototypowania drugiej gry studia oraz pozyskanie finansowania na jej produkcję. Spółka podjęła już w tym celu odpowiednie kroki."
Jeśli chodzi o bóle okresu prototypowania Dog Trainera (wydłużenie procesu), to jest to zrozumiałe, gdy twórca zamierza stworzyć bardzo dobry produkt.
Niebawem (za 2 tygodnie), bo 12ego publikacja raportu za I kw. tego roku. Jeśli tylko nasz świat nie zakończy niespodziewanie swego istnienia, to pozytywnie patrzę na przyszłość Moonlita. Jest to deweloper gamingowy, który w mojej ocenie posiada potencjał intelektualny, posiadł dobrego marketingowca w osobie Kowalówki, rozkręca się, a bóle okresu dziecięcego są oczywiste. Zgodnie ze standardami informują nas o dostrzeżonych potencjalnych ryzykach, ale one nie oznaczają ziszczenia się.
ładnie kolego kity wciskasz, no to zaczynamy: - jeszcze nie dawno pisałes ze raport roczny jest ważny a za Q1 nie a teraz jak sie roczny okazał nie wygodny to czekasz z nadzieja na ten za Q1
- dalej pisałes ze robia Playerless po godzinach a tym czasem w raporcie spółka twierdzi co innego "...Zarząd Emitenta podjął decyzję o zamknięciu projektów Playerless, Thief Simulator, The Final Frontier, Crimson Rain oraz Deadliest Catch. W konsekwencji Spółka dokonała odpisów aktualizacyjnych na wartości zapasów Spółki łącznie w wysokości 283 498,89 zł." ładnie to tak wprowadzać inwestów w błąd? pewnie w celu opierd..... resztek akcji przed raportem? - na koniec ps: tak żałosnej ściemy dawno nie czytałem:-) "Tak więc sprzedaż, abstrahując od kwestii zainteresowania tematem, ograniczana jest masowo niskim poziomem technicznym sprzętu komputerowego w Azji, zapewne szczególnie w Chinach" tak tak ciekawe jaka jeszcze bajke złotousty prezio wymyśli jako wytłumaczenie dlaczego cyber modelosz ano 3066 się słabo sprzedaje :-) Ja jestem pewny że to winach słabych zbiorów w Burkina Faso?
Człowieku, ty na każdym kroku konfabulujesz, kłamiesz, podważasz oficjalne treści spółki, które przekopiowałem z ostatniego raportu i wypływa z nich określona, jasna informacja, a na dodatek wkładasz w moje usta inne treści, aniżeli w przeszłości, przy określonym stanie wiedzy, wypowiedziałem. Zawsze opieram się na odnośnikach do oficjalnych info spółki lub artykułów branżowych. Nic nie wysysam z palca. W ten sposób, człowieku pod szeregiem nicków, dyskredytujesz naganiając na spadki. Człowiek, który pojawia się pod różnymi nickami, sugerując większą liczbę myślących w jeden określony sposób, jest niczym bandzior napadający w kominiarce. Jakie bzdury wypisujesz, niech np. poświadczy twoje niedawne wyliczenie ~stary_gracz [185.70.180.*] 2022-04-21 13:30 w kwestii potencjalnej pożyczki od GMG Label Ltd.: https://www.bankier.pl/forum/temat_czyzby-dodruk-emisja-do-550tys-akcji,54200265.html cyt.: "ps: tak na szybko licząc pożyczaja 120tys GBP x średni kurs 5,50 = 660tys PLN dzielimy na 550tys akcji to wychodzi iż mamy orientacyjną cene akcji w emisji uwaga = 1,20PLN" . 1. Jeśli ją wezmą, a będzie wówczas na 0% (znajdź mi inną tak okazjonalną możliwość), to na jakiej podstawie założyłeś, że jej całej nie spłacą w wyznaczonym terminie i wówczas cała zostałaby przeliczona na akcje Moonlita? 2. Z której gwiazdy zaczerpnąłeś, w odniesieniu do pkt.1, liczbę akcji: 550 tys. sztuk, z czego wyszło ci 1,20 PLN/akcja? Pajacujesz tutaj sugerując, że masz wiedzę, a w istocie wysysasz z palca na poczekaniu tezy lub przerysowujesz fakty w kierunku negatywnym dla spółki, albo żonglujesz półprawdami (wybierasz z oficjalnych danych odpowiadające ci elementy), a nawet posuwasz się do odwracania oczywistego sensu oficjalnych informacji. Stosujesz pełną gamę środków dezinformacji, by tylko zdeprecjonować Moonlita i w efekcie spróbować zaniżyć kurs. A prawda o twoich intencjach jest oczywista: chcesz się od dawców kapitału nachapać akcji Moonlita, po jak najniższej cenie.
hhahhaha ale sie uśmiałem :-) swoim wpisem odowadniasz ze masz zerową wiedze giełdowa nie wiesz skad sie wzielo 550tys? to żyj dalej w niewiedzy dalej ja ciebie uczyć nie będę ale, dokształć sie lepiej zanim stracisz caly kapitał hehe i radze nie inwestowac w potencjalne bankruty choć z pkt spółek dawcy kapitału i turbo-leszcze to przydatne stworzenia bo jest kogo nakarmić papierem heh:-)
ps: wiekszego ściemniacza - fantasty i zaklinacza prawdy nigdy na forach nie widzialem, od ponad roku naganiasz na spółke, naginasz i przeinaczasz rzeczywistośc kurs leci i leci na dodatek nawet teraz nawet jak sam Zarzad Spółki komunikuje że może być zagrożona dalsza działalos to Ty dalej twierdzisz że jest swietnie a może masz w tym cel? dużo 10groszówek zostało w portfelu?
czytaleś raport roczny? czy to przerasta twoje możliwości interpretacji faktów? pewnie przerasta dlatego wklejam bedzie linka, poczytaj sobie https://www.bankier.pl/wiadomosc/Moonlit-widzi-istotne-zagrozenie-dalszej-dzialalnosci-8328779.html same pozytywy sie dzieja TAK? a dzieki temu że jest tak super świetnie "Moonlit-widzi-istotne-zagrozenie-dalszej-dzialalnosci"
Nieustająco potwierdzasz, że postępujesz dokładnie tak jak cię opisałem, bo nie chce mi się wierzyć byś był tak zielony w materii. Dlatego poinformowali w ten sposób, ponieważ przepisy prawne nakazują im tak określić wszystko co negatywnego wystąpiło, a tym samym teoretycznie może doprowadzić do zapaści firmy, i powiadomić o tym publicznie. I zgadzam się, że teoretycznie wszystko co opisali, może być powodem upadku firmy, ale w odniesieniu do tego bierze się pod uwagę wszelkie inne okoliczności, które pogłębiają temat o prawdopodobieństwo, że do tego może dojść. I ja w oparciu o przedstawione przez Moonlit dodatkowe informacje/okoliczności, oceniam prywatnie to prawdopodobieństwo na umiarkowanie niskim poziomie. Każdy sobie prywatnie w umyśle dokonuje analizę ryzyka, w której (aby była rzetelna) bierze się pod uwagę wszystkie dostępne informacje, a nie wybrane elementy, tak jak ty wg mnie czynisz, by przejąć za bezcen akcje innych akcjonariuszy.