• Pytanie Autor: ~Pytanie [141.0.12.*]
    Cześć wszystkim. Mam pytanie,ale ciężko mi znaleźć na to zagadnienie odpowiedź. Byłoby miło gdybyście mi pomogli.

Jak to jest,że poprzedni rząd chciał sprzedać Lotos,a obecnie planuje zablokować fuzję w Senacie? O co w tym wszystkim chodzi?
  • Re: Pytanie Autor: ~Pytanie [141.0.12.*]
    Up
  • Re: Pytanie Autor: ~woj [5.173.136.*]
    Pytanie powinno brzmieć.Dlaczego ten rząd chce kontynuacji fuzji mimo postawienia warunków przez KE, które nie są do przyjęcia?
    Drugie sensowne pytanie to:
    Dlaczego ten rząd jest w stanie przyjąć tak beznadziejne warunki ze strony oferentów?
  • Re: Pytanie Autor: ~Ferdek [84.10.139.*]
    To byl pomysl wtedy w obliczu innych sytuacji geopolitycznych a teraz mamy wojne surowcowa i wojne w Ukrainie
    PiS upiera sie nadal nad sprzedaza MOLowi stacji bez refleksji co robi Orban i jakie duze finansowanie ma on z rosji... Czyms innym jest robienie interesow z kims neutralnym a czyms innym biznes z kims kto oficjalnie jest wrogo nastawiony
    W tvp ciagle ponawiane sa filmiki sprzed kwietnia 2010. No sorry od katastrofy smlenskiej duzo osob pozmienialo swoje poglady w stosunku o rosji
  • Re: Pytanie Autor: ~Pytanie [82.145.220.*]
    Hmm tylko,że wtedy była oferta sprzedaży Lotosu Rosji,czyli na jedno wychodzi czy Rosji czy Orbanowi. Różnicy nie widzę, dlatego nadal się zastanawiam czemu ówczesny rząd tak ochoczo chciał sprzedać Lotos,a teraz jest przeciwny
    czytales to co napisalem?
    inne czasy i inna sytuacja geopolityczna i oblcize wojny.
    chyba nie dociera i siejesz propagande tvp
  • Re: Pytanie Autor: ~Pytanie [82.145.223.*]
    Czasy w przypadku Rosji są cały czas takie same, wystarczy wspomnieć Gruzję w 2008 i Ukrainę po wydarzeniach na Majdanie. Czym się różni bezpośrednie sprzedanie Lotosa Rosjanom od sprzedania go Orbanowi za którym stoi Putin? To jest to samo. Dlatego dalej nie wiem czemu wtedy chętnie chciano sprzedać Lotos,a teraz już nie. Co do propagandy TVP itd,to zdziwię cię,bo jestem apolityczny
    no to ja Tobie napisze tak, kto chcial sprzedawac rosjanom? (specjalnie z malej litery bo nimi gardze)
    byly tylko i wylacznie teksty typu "Rozwazymy kazda propozycje" i tak wlasnie jest na rynkach kapitalistycznych. Zadna decyzja o sprzedazy ruskom nie zapadla
  • Re: Pytanie Autor: ~akcjonariusz [89.64.38.*]
    miejmy nadzieję, że towarzystwo z Pcimia nie zdąży za swojej kadencji rozszarpać tak wspaniałej spółki.
  • Re: Pytanie Autor: ~woj [5.173.136.*]
    Nie było żadnej oferty sprzedaży, to propaganda TV PiS.
  • Re: Pytanie Autor: ~Akcjonariusz [82.145.223.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Obajtek-oskarza-Tuska-ws-Lotosu-Dowodem-odtajniona-notatka-8337227.html
  • Re: Pytanie Autor: drabio [94.254.170.*]
    Może lepiej jak Tusk sprzedałby ten Lotos. Dzisiaj byłoby co nacjonalizowac, później sprzątać jeszcze raz....
  • Re: Pytanie Autor: ~Pepe [5.172.236.*]
    Za po-psl prywatyzowano wszystko co sie dało i wszędzie wiec tusk robił klimat pod sprzedaż Lotosu putinowi. Zabrakło mu czasu tylko. SP nie sprzedaje Lotosu molowi tylko stację !!!!!!
  • Re: Pytanie Autor: ~Inwestor [194.42.110.*]

Kierunek 60, kubraczki wam nie ciaza?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.156.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Pytanie Autor: ~Lychy [217.96.137.*]
    Głównie chodzi o to że jak PiS sprzeda to oni przygarną walizki z kasa za przejęcie za pół darmo. To Tuskowi nic nie wpadnie do kieszeni... A jak nie sprzeda PiS to przy potencjalnej zmianie rządu Tusk mógłby sprzedać i przygarnąć walizki z kasą... O to w tym wszystkim chodzi, aktualnie Tusk nie jest przy korycie i tyle. Fuzja totalnie absurdalna na tych warunkach które proponuję PiS. Mamy jedną z najnowocześniejszych rafinerii na świecie i chcemy oddać jej część za pół darmo.
  • Re: Pytanie Autor: ~Inwestor [185.245.84.*]
    Dnia 2022-05-18 o godz. 06:22 ~Lychy napisał(a):
    > Głównie chodzi o to że jak PiS sprzeda to oni przygarną walizki z kasa za przejęcie za pół darmo. To Tuskowi nic nie wpadnie do kieszeni... A jak nie sprzeda PiS to przy potencjalnej zmianie rządu Tusk mógłby sprzedać i przygarnąć walizki z kasą... O to w tym wszystkim chodzi, aktualnie Tusk nie jest przy korycie i tyle. Fuzja totalnie absurdalna na tych warunkach które proponuję PiS. Mamy jedną z najnowocześniejszych rafinerii na świecie i chcemy oddać jej część za pół darmo.

Tusk zarabia tyle w rok ile ty do konca zycia nie zarobisz wiec po co mu wiecej pieniedzy?
  • Re: Pytanie Autor: ~Lychy [31.0.73.*]
    Z czego ma niby takie zarobki legalne?:p
  • Re: Pytanie Autor: ~rysio [213.134.161.*]
    Tusk ma legalną europejską emeryturę .
    Chce ratować Polskę ,puki jeszcze to możliwe .
    ps kto nie widzi podłości i głupoty pisowskiej ten ...nie chcę przeklinać
  • Re: Pytanie Autor: ~Lychy [217.96.137.*]
    No i co z tego że ma europejską emeryturę? To nie są miliony złotych... Walizkę z kasą by przytulił na pewno. Ja nie jestem za PiS bo po pierwsze kościół rządzi w tym kraju, po drugi kasa idzie na rozdawnictwo... Kasę się rozdaję na lewo i prawo wszystkimi którym się robić nie chce. Tusk lepszy nie jest, już rządził i co zrobił przez ten czas? Chciał wszystko sprywatyzować i sprzedać za pół darmo, nawet banki sprzedawał... Myślisz że z tych transakcji nie brał kasy? Jak się sprzedawało spółki parę groszy? Tak więc ani jeden ani drugi nie powinni rządzić. Na ta chwile rządzi Pis bo kupił elektorat.
    Ja tez staram się być w miare obiektywnym .
    Nie jestem ślepo zapatrzonym w opozycję , ale to co wyprawia PIS to
    putinowskie kur..estwo . TVP ,sądy , urzędy , szkolnictwo wszystko opanowali ,
    Kradzież to nie największy ich grzech , raczej niesłychana niekompetencja i głupota .
    Sasin , Kowalski , Suski można by wymieniać bez końca ...pozdrawiam
  • Re: Pytanie Autor: ~Marcus [83.20.223.*]
    (...) rozum,rozum,rozum och jak byłoby fajnie ,gdyby można było go kupić !?
  • Re: Pytanie Autor: ~Marcus [83.20.223.*]
    Marcus do Rysio
    (...) rozum,rozum ,rozum och jak byłoby fajnie ,gdyby można było go kupić !?
    1. Marcus jak tego nie rozumiesz , to nie mam z kim rozmawiać .
    niestety przez takich ludzi jak ty będziemy zawsze marginesem
    bez odbioru - żegnam
[x]
LOTOS 4,89% 79,00 2022-07-28 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.