Przecież odbija ;) Tak poważnie, to nie licząc inflacji oraz wojny na wschodzie, to ludzie są spragnieni wakacji! Szczególnie, że w kraju wszystko ultra drogie, a taka Bułgaria wychodzi 1200-1300 zł za osobę. Myślę, że najbliższy czas jest właśnie dla Entera.
Ba cena ropy nawet tego nie przeskoczy. O ile oczywiście nie będzie zamkniętego nieba nad Polską bo strajk... Generalnie nie boję się o Enter ale ja lekko zboczony na punkcie lotnictwa jestem :P
Zapowiadają się odszkodowania. Zarząd powinien budować grube rezerwy. To dotyczy także powrotów a lądowania na innych lotniskach to koszty zakwaterowania i transferów. Zmykam aż będzie 19 pln.
ale za co odszkodowania niby?
kontrolerzy lotow? po raz - dogadali się. po dwa - nawet jeśli nie to nie ma tu miejsca na odszkodowanie ze stony Entera, bo to nie z ich winy lot by się nie odbył.
z tym dogadaniem się to bym nie przesadzał - na razie to sama polityka a jeśli lot jest opóźniony to kasa mi się należy; wożenie ludzi po Polsce kosztuje i to dużo nie mówiąc już o możliwości dyskusji z touroperatorami; podtrzymuję, że tu może być gorzej niż jest; niestety, bo mam duży sentyment do tej spółki...
Człowieku . Widać ze nie znasz podstawowych zasad dotyczących odszkodowań EU261. Poczytaj a potem pisz bzdety dopiero.
Enterair nie płacił i nie płaci żadnych odszkodowań za opóźnienia związane ze strajkami albo brakiem infrastruktury na odpowiednim poziomie . Biura podróży płaca za busy i hotele . Enter jest przewoźnikiem a nie biurem podróży!
Udanych wyzajdow