Te niby-wybicia i póżniej powroty do bazy ,to strategia zamęczenia przeciwnika. Pamiętacie info o sprzedaży działki na Grzybowskiej -wystrzał z 0.8 do 1.22 i powrót na 0.8 . Na dwa dni przed ofertą publiczną w Anglii cwaniaczki z Atlasa zalożyli spółkę Atlas management ,która będzie obsługiwać za "opłatą " wszystkie nieruchomości spólki. Pobrali za to kilkadziesiąt mln eurasów. Livermore kupował 10 mln akcji po jeśli dobrze pamiętam coś około 5 E. Oddali w wezwaniu 5 razy taniej-ale chłopcy zrobili interes życia! Z " Żymianami" to się tak interesy robi , że oni na pewno zarobią -reszta TOWARZYSTWA to już niekoniecznie.
zapomniałem dopisać ,że zarząd się przechwalał w raporcie jeśli dobrze pamiętam za 2006 lub 2007 ,że wydali większość środków z emisji akcji (wart emisji to 165 ml E ) i jeszcze zadłużyli spółkę na kilkaset mln . POTEM zaczęła się wyprzedaż tego co tak namiętnie i bezrefleksyjnie nakupowali ,a AMC CAŁY CZAS POBIERAŁ KASĘ i pewnie zawijał w sreberka . Ta spółka to jest świetne miejsce do zarabiania pieniędzy dla właściciela pakietu kontrolnego i zarządu . Posiadacze tych ogryzków ,które są w notowane w obrocie, to się może czasami zastanawiają , jaki jest cel że to jest notowane na GPW. Koszty sprawozdań finansowych ,opłaty dla giełdy,dywidenda to tu była jeden raz 16 lat temu . Nasuwa się pytanie dlaczego jeszcze tego nie ściągnęli z giełdy-zrobić wezwanie i po kłopocie.
I masz to wezwanie o którym mówiłeś. Nie wiem po co oni to tyle lat trzymali ... Teraz wezwanie. Mi wygląda na to że oni w obecnej sytuacji okolicznościach niepewności chcą to po prostu sprzedać i wycofać kapitał z Polski , żeby to zrobić korzystniej jest przejąć spółkę w całości i sprzedać bez drobnych. Nie do końca tylko jestem pewny na jakich zasadach odbywać się będzie cała procedura. Wezwanie jest jakieś dziwne , nie zawiera wzmianki że w przypadku osiągnięcia progu 95 będzie przymusowy , tylko ten delisting na podstawie walnego . Ja myślę że oni po wezwaniu osiągną 95 procent i będą musieli wykupić przymusowo , nie wiem na ile ma wpływ to że są zarejestrowani nie w Polsce i które przepisy ich Obowiązują. Jest tu ktoś rozeznany ?