• Przesunęli raport. To znaczy że... Autor: ~11 [193.200.123.*]
    ...liczą cash, bo jest go tak dużo w kasie :)
  • Re: Przesunęli raport. To znaczy że... Autor: ~Chazar [31.0.62.*]
    Dnia 2022-04-04 o godz. 12:29 ~11 napisał(a):
    > ...liczą cash, bo jest go tak dużo w kasie :)

Może chcą dopiąć sprzedaż Golden Tulip (planowali do końca kwietnia), co po odliczeniu zobowiązań dałoby około 4 mln euro gotówki z tego tytułu:)
  • Re: Przesunęli raport. To znaczy że... Autor: ~Chazar [89.64.84.*]
    A tymczasem janusz z pekao rzucił w rynek 4 szt :)
  • Re: Przesunęli raport. To znaczy że... Autor: ~Chazar [89.64.86.*]
    Piękne wyniki,15,1 mln euro zysku, wartość księgowa wzrosła do 2,9 euro/akcję, czyli 13,5 PLN,
  • Re: Przesunęli raport. To znaczy że... Autor: ~Slex [88.156.143.*]
    Ha ha , i tak nic z tego dla nas
  • Re: Przesunęli raport. To znaczy że... Autor: ~11 [193.200.123.*]
    Ale ch ujnia.
  • Re: Przesunęli raport. To znaczy że... Autor: ~op [89.64.58.*]
    Od momentu sprzedaży działki na Grzybowskiej . to już część kasy nieżle przepalona .
  • Re: Przesunęli raport. To znaczy że... Autor: ~11 [193.200.123.*]
    Nie rozumiem kto i po co podciągnął kurs ostatnio ponad 3 zł. Jakieś pomysły?
  • Zabawa w 3 kubki Autor: ~op [89.64.58.*]
    Te niby-wybicia i póżniej powroty do bazy ,to strategia zamęczenia przeciwnika.
    Pamiętacie info o sprzedaży działki na Grzybowskiej -wystrzał z 0.8 do 1.22 i powrót na 0.8 .
    Na dwa dni przed ofertą publiczną w Anglii cwaniaczki z Atlasa zalożyli spółkę Atlas management ,która będzie obsługiwać za "opłatą "
    wszystkie nieruchomości spólki.
    Pobrali za to kilkadziesiąt mln eurasów.
    Livermore kupował 10 mln akcji po jeśli dobrze pamiętam coś około 5 E.
    Oddali w wezwaniu 5 razy taniej-ale chłopcy zrobili interes życia!
    Z " Żymianami" to się tak interesy robi , że oni na pewno zarobią -reszta TOWARZYSTWA to już niekoniecznie.
  • Re: Zabawa w 3 kubki Autor: ~op [89.64.58.*]
    zapomniałem dopisać ,że zarząd się przechwalał w raporcie jeśli dobrze pamiętam za 2006 lub 2007 ,że wydali większość środków z emisji akcji (wart emisji to 165 ml E ) i jeszcze zadłużyli spółkę na kilkaset mln .
    POTEM zaczęła się wyprzedaż tego co tak namiętnie i bezrefleksyjnie nakupowali ,a AMC CAŁY CZAS POBIERAŁ KASĘ i
    pewnie zawijał w sreberka .
    Ta spółka to jest świetne miejsce do zarabiania pieniędzy dla właściciela pakietu kontrolnego i zarządu .
    Posiadacze tych ogryzków ,które są w notowane w obrocie, to się może czasami zastanawiają , jaki jest cel że to jest notowane na GPW.
    Koszty sprawozdań finansowych ,opłaty dla giełdy,dywidenda to tu była jeden raz 16 lat temu .
    Nasuwa się pytanie dlaczego jeszcze tego nie ściągnęli z giełdy-zrobić wezwanie i po kłopocie.
  • Re: Zabawa w 3 kubki Autor: ~aw [89.64.59.*]
    I PO KŁOPOCIE !
  • Re: Zabawa w 3 kubki Autor: ~Ruda [188.147.37.*]
    I masz to wezwanie o którym mówiłeś. Nie wiem po co oni to tyle lat trzymali ... Teraz wezwanie. Mi wygląda na to że oni w obecnej sytuacji okolicznościach niepewności chcą to po prostu sprzedać i wycofać kapitał z Polski , żeby to zrobić korzystniej jest przejąć spółkę w całości i sprzedać bez drobnych. Nie do końca tylko jestem pewny na jakich zasadach odbywać się będzie cała procedura. Wezwanie jest jakieś dziwne , nie zawiera wzmianki że w przypadku osiągnięcia progu 95 będzie przymusowy , tylko ten delisting na podstawie walnego . Ja myślę że oni po wezwaniu osiągną 95 procent i będą musieli wykupić przymusowo , nie wiem na ile ma wpływ to że są zarejestrowani nie w Polsce i które przepisy ich Obowiązują. Jest tu ktoś rozeznany ?
[x]
ATLASEST 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.