• Czekajcie i obserwujcie Autor: ~Makso [85.221.154.*]
    Radzę każdemu dokładnie się zastanowić, sam czekam spółka jest dobra. Poniżej argumenty, które każdy powinien wziąć do siebie :
    - Spółka zarabia na obrotach, obecnie WIG czeka raczej spadek związany z wojną, nadchodzącą stagflacją
    - Z jednej strony inflacja, spółka może dać możliwość ochrony natomiast pamiętajmy, że ludzie będą mieli stosunkowo mniej oszczędności a co za tym idzie mogą być mniejsze obroty - zyski dla GPW
    - Obecnie lokaty zaczynają oferować po 3 procent, a prawdopodobnie będą dużo większe - porównanie jeśli ktoś poluje na dywidendy, które są w granicach 6 procent.

Ja obecnie czekam i obserwuje, sam zamierzam kupić dość spory pakiet, ale mam przeczucie, że zobaczymy ponownie poziomy w okolicach 35 zł.

• Re: Czekajcie i obserwujcie Autor: ~LESZCZ [109.241.108.*]
    Polacy w bankach mają ponad 1 bilion pln. Moim zdaniem 35 pln będzie wówczas jak akcje wywali jakiś fundusz :)
  • Re: Czekajcie i obserwujcie Autor: ~Makso [85.221.154.*]
    Czy bilion to aż tak dużo na tak liczny naród, nie wydaje mi się. Szansa dla naszej giełdy jest niska wartość złotówki i skłonienie inwestorów zagranicznych do większych zakupów. Dużo zależy od decyzji rpp.
  • Re: Czekajcie i obserwujcie Autor: ~LESZCZ [94.254.229.*]
    PKB Polski to 0.5 biliona to 1 bilion pln mało ???? :))))))))))))
  • Re: Czekajcie i obserwujcie Autor: ~Makso [5.173.248.*]
    Tak pół biliona dolarów a nie złotych, i tak pół biliona to mało, zważywszy jak wszystko podrożeje i ludzie się wypatrykaja z oszczędności. Może jeszcze teraz ten bilion to dużo natomiast za pół roku może się okazać pomyłka :(
    Ja nie lubię gdybać na takiej zasadzie 500+ miało zrobić z Polski drugą Grecję. Wybrałem tą spółkę żeby skarb państwa miał mało do powiedzenia i nie próbował ją zdjąć z GPW. Zrezygnuję z dywidendy za 2021 jeśli spowoduje to znaczy spadek wartości akcji :)
  • Re: Czekajcie i obserwujcie Autor: ~Makso [5.173.248.*]
    Skarb państwa i tak ma większość głosów na walnym zgromadzeniu ze względu na akcje uprzywilejowane co do głosu, więc i tak Sasin rządzi. Ja czekam żałowałem że za 36 nie kupiłem wczoraj, natomiast uważam że to nie koniec zjazdów.
    Ja dokupuję zawsze poniżej swojej średniej i średniej z 6 miesięcy. Zbliżamy się do raportu rocznego i pewnie będzie będzie bardzo dobry. Co do Sasina mając tylko 35% akcji nigdy nie zdejmie jej z GPW chyba że dobrze zapłaci :))))))))))))))))
  • Re: Czekajcie i obserwujcie Autor: ~mlody [85.28.139.*]
    jak wyznaczasz średnią z pół roku? pytam poważnie, zastanawia mnie to.
  • Re: Czekajcie i obserwujcie Autor: ~LESZCZ [31.1.87.*]
    Strona główna bankier GPW SA na dole okres 6mc i po prawej wyświetli się max min średnia :)
  • Re: Czekajcie i obserwujcie Autor: ~Makso [5.173.240.*]
    I co pisałem żeście się napalili, a leszcz który pisze że niby zysk na kwartał na akcje 4 z hakiem powinien zostać zbanowany na forum za kłamstwo.
    Co z tego że wolumen w szt. Rośnie jak cały WIG spada hah co za chłopy
    Spada czy rośnie prowizja jest mądralo ;))))))))))
  • Re: Czekajcie i obserwujcie Autor: ~Makso [5.173.232.*]
    Mądralo a prowizja jest w kwocie ustalonej czy procentowo ? Bo jeśli procentowo to chyba im niższy WIG tym z prostego działania procent razy cena daje prowizje ehh
  • Re: Czekajcie i obserwujcie Autor: ~Makso [5.173.232.*]
    Jak WIG spadnie o 40 procent to tyle samo zarobi GPW? No nie wydaje mi się ale matematyka to nie twoja nocna strona, Skąd wyczarowales info o 4 zł ileś zysku na akcje za kwartał chętnie się dowiem
    Z kapelusz żeby w... tych z XTB :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Co do zysku z marży to nie trzeba być matematykiem żeby wiedzieć że im częstsze wahania kursu i większe jego różnice to zysk większy :)
  • Re: Czekajcie i obserwujcie Autor: ~Makso [5.173.225.*]
    Ehh xtb i już zwalasz, napisałem komentarz już dawno zanim była ich idioycznana nagonka. ZMIANY NIE A OBRÓT TAK, ehh szkoda gadać. Skąd info o wyniku kwartalnym
    Uważasz że jeśli WIG spadłby o 90 procent a obroty byłyby wyższe o 50 to więcej by gpw zarobiło czy mniej intelektualistów ?
    Słuchaj no intelektualisto z kilkoma drobnymi w kieszeni jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem to twój problem. Im większe wahania kursów spółek na GPW tym lepiej dla nas. Tyle w temacie i nie interesują mnie ani wykresy ani twoje matematyczne rozważania na które nikt nie ma wpływu. Nie naganiałem nie naganiam tylko prezentuje swój pogląd ja pozostali forumowicze. Dla mnie określenia naganiacz troll nie istnieją bo mam swój rozum . Możesz sobie wypisywać o mnie co chcesz bo karawana jedzie dalej ;)))))))))))))
    Ale wyjaśnij mi jak wahania kursów wpływają na zarobek GPW ? Bo mi się wydaje że to obroty napędzają zarobek a kurs może stać w miejscu i mieć duży obrót to raz dwa chyba lepszy jest 1 obrót czymś co kosztuje milion niż 100 obrotów czegoś co kosztuje 100 zł ale widzę musisz jeszcze przetrawić to ? skąd informacja o zysku kwartalnym pytam się poraz kolejny
  • Re: Czekajcie i obserwujcie Autor: ~kosmita [77.112.208.*]
    Co do zasady to racja, ale biorąc pod uwagę wysoką inflację liczoną nominalnie, ale nie procentowo to sytuacja może tak wyglądać. Obroty zmniejszone, ale inflacją na początek 30%, a może i za dwa lata 100 % to nominalnie 2 lub 3 razy razy większe obroty. Przy dalszym ekonomicznym komuszeniu w umiarkowanej polskiej wersji socjalistycznej, to cena akcji GPW za rok nominalnie 80 PLN, a procentowo to minus 30%.
[x]
GPW 4,04% 59,25 2025-10-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.