Dnia 2022-03-03 o godz. 12:40 ~Zibi napisał(a): > jw
z kilku (sześciu) powodów i uprzejmie Cię Zibi informuję że to jeszcze nie koniec :) wzrostów. KSG przez ostatnie 5 dni urosła (odrobiła) +36.77%. CDN!
Ale merytorycznym powodów nie przytoczyłeś, czyli sam nie wiesz i tylko bezmyślnie naganiasz. PS. Sam bym chciał się dowiedzieć, jaki jest tajemniczy powód takiej a nie innej reakcji kursu spółki/firmy, która raczej nic w tym roku nie zasieje, więc i paszy na chów prosiąt nie będzie z czego ukręcić, ewentualnie sprowadzić, ale to generuje dodatkowe koszty.......ale co ja tam się znam, ważne że giełdowy omnibus powiedział, że będzie rosnąć aż mi kopara opadnie, bo tak i już xD
Dnia 2022-03-03 o godz. 17:15 ~Kdg napisał(a):> To zależy od sytuacji. Na chwilę obecną do dniepropietrowska nie dotarli ruscy. W tym momencie problem stanowi paliwo. Nie wiem jak z pracownikami
Dziękuję za tę informację. Coś nowego w spółce?
Tak nawiasem mówiąc wydaje mi się ze Rosjanie co najmniej nie wygrywają! :)
Dnia 2022-03-03 o godz. 16:13 ~onuca_pancerna napisał(a): > Ale merytorycznym powodów nie przytoczyłeś, czyli sam nie wiesz i tylko bezmyślnie naganiasz. > PS. Sam bym chciał się dowiedzieć, jaki jest tajemniczy powód takiej a nie innej reakcji kursu spółki/firmy, która raczej nic w tym roku nie zasieje, więc i paszy na chów prosiąt nie będzie z czego ukręcić, ewentualnie sprowadzić, ale to generuje dodatkowe koszty.......ale co ja tam się znam, ważne że giełdowy omnibus powiedział, że będzie rosnąć aż mi kopara opadnie, bo tak i już xD
onuco nie do mnie ten post ale adresat chyba żadko odpowiada na zaczepki, więc przekelje ci jego argumenty za wzrostem: "1. Ziemia KSG nie znajduje się pod okupacją. 2. Warunki kapitulacji nie obejmują terenów KSG. 3. Nawet przyjęcie tych warunków nic nie zmieni w biznesie KSG. 4. Wyniki Y21 będą bardzo dobre. 5. Straciliśmy połowę wyceny naszych akcji, ale ich obecną cena to... szansa. 6. Twardym trzeba być!"
do mnie przemawia jeden argument zawarty w punkcie 4.
Twoja analiza skupiona na problemach nie dostrzega tez szans. Hrywna nie poległa jak rubel a ceny na żywność napisze eufemistycznie - sa wysokie. Ukraina od 14 dni z rzędu walczy z rosyjską agresją. Po zwycięstwie stanie się znacznie atrakcyjniejszy dla międzynarodowych inwestorów. https://24tv.ua/ukrayina-stane-nadzvichayno-privablivoyu-dlya-investoriv-pislya_n1898323
To akurat dość proste. Rynek przyjął założenie, że dołek już był, że wszystko co najgorsze już się wydarzyło i już o tym wiemy, i że ruskie jednak nie wygrają. A w związku z tym można ostrożnie zajmować pozycje. Też wszedłem przedwczoraj, oczywiście maks za 5% portfela. Czy słusznie? To się dopiero okaże.
i wlasnie dlatego banderowcy dostaja pobyt na 18 miesiecy. Prawdopodobie tyle bedzie trwala odkupacja i wtedy sie okaze czy ruskie odbija rus kijowska i co zostanie w upadlinie. Tak ze jesli ktos kupuje to mocno spekuluje bo kasy z tej inwestycji moze nie byc bo na przyklad ruskie przejma srodki produkcji jak na krymie i po balu
No oczywiście, że spekulujemy. Żeś odkrycie zrobił. Skoro liczę na zarobek 200% w miesiąc to liczę się też z tym, że mogę stracić wszystko. Dlatego gram tu kwotą bez której mogę przeżyć. Cała filozofia. Nikt przytomny tu nie będzie dyskutował czy spadnie czy wzrośnie, bo tego nikt nie wie.