Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,08 zł , zmiana od tamtej pory: 82,69%

Re: Czemu to rośnie. Przecież tam jest wojna

Dnia 2022-03-03 o godz. 16:13 ~onuca_pancerna napisał(a):
> Ale merytorycznym powodów nie przytoczyłeś, czyli sam nie wiesz i tylko bezmyślnie naganiasz.
> PS. Sam bym chciał się dowiedzieć, jaki jest tajemniczy powód takiej a nie innej reakcji kursu spółki/firmy, która raczej nic w tym roku nie zasieje, więc i paszy na chów prosiąt nie będzie z czego ukręcić, ewentualnie sprowadzić, ale to generuje dodatkowe koszty.......ale co ja tam się znam, ważne że giełdowy omnibus powiedział, że będzie rosnąć aż mi kopara opadnie, bo tak i już xD

onuco nie do mnie ten post ale adresat chyba żadko odpowiada na zaczepki, więc przekelje ci jego argumenty za wzrostem:
"1. Ziemia KSG nie znajduje się pod okupacją.
2. Warunki kapitulacji nie obejmują terenów KSG.
3. Nawet przyjęcie tych warunków nic nie zmieni w biznesie KSG.
4. Wyniki Y21 będą bardzo dobre.
5. Straciliśmy połowę wyceny naszych akcji, ale ich obecną cena to... szansa.
6. Twardym trzeba być!"

do mnie przemawia jeden argument zawarty w punkcie 4.

Twoja analiza skupiona na problemach nie dostrzega tez szans. Hrywna nie poległa jak rubel a ceny na żywność napisze eufemistycznie - sa wysokie.
Ukraina od 14 dni z rzędu walczy z rosyjską agresją. Po zwycięstwie stanie się znacznie atrakcyjniejszy dla międzynarodowych inwestorów.
https://24tv.ua/ukrayina-stane-nadzvichayno-privablivoyu-dlya-investoriv-pislya_n1898323

Chcesz mieć w tym onuco swój udział?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
KSGAGRO 1,60% 3,80 2025-10-14 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.