Wielton to jeden ze światowych liderów w produkcji naczep samochodowych. Rosja jest zaliczana przez Wielton do grupy rynków strategicznych. W ostatnim pełnym raporcie za 3 kwartał 2021 r. Wielton pokazał, że sprzedała na rynku rosyjskim 1 730 jednostek i zajmował tam dziesiąte miejsce pod względem rejestracji nowych naczep. Spółka posiada też na terenie Rosji montażownię Szeremietiewo. Z kolei na Ukrainie tylko sprzedaje swoje produkty, ale przede wszystkim do rozbudowanego sektora rolniczego i budownictwa drogowego.
Marzy Ci się, dno już się uklepuje, zaraz będzie info o dywidendzie a przy tej cenie będzie na poziomie lub powyżej 10% z palcem w d... i kurs wystrzeli lekko powyżej 10zł a może nawet wskoczy znowu na 15zł
Czytaj że zrozumieniem całkowitą strata to 4mln euro czyli 19 mln złotych to przecież mało bałem się że za sama montownie w Rosji stracą z 50 mln taka strata to nie strata.Więcej sprzedadzą w Europie i ten kurs euro rekompensuje im to trochę myślę że 2022 r wyjdą i tak na plusie.Rynek jak zwał tak zwał powinien to przyjąć na plus myślę że będzie ok.Moze dostaną jakąś dotację od Państwa polskiego albo ulgę w podatkach?
Ja tam lubię inwestować w spółki które samie wiedzą czego chcą a nie liczą a na to że coś dostaną... To nie jest spółka wizjonerska, nie oszukujmy się. Rozglądać się po sklepie i kupować co popadnie to każdy potrafi, ale jak tym później zarządzać z zyskiem to już zadanie dla kogoś z outside the box thinking... Czy mamy kogoś takiego w zarządzie?
Ty kup sobie sznurek a nie akcje …wystarczy ze ukrywasz swoje imię nazwisko etc …matołek zaniepokojony ..wyłącz tv i przestań siedzieć na komórce z codziennym kursem będziesz spokojniejszy sajonara
To nie to że ukrywane, jeszcze się robi pod to komunikaty że zmiana strategii, że dywidenda, że kierunek na inne rynki... To jest manipulacja na szeroką skalę - na pewno nie jest to pomysł braci sz.
Wszystko co w Rosji to już spisane na stratę. Do tego brak przychodów zarówno z rynku rosyjskiego ale też ukraińskiego, a to musi być widoczne w wynikach. To spore rynki zbytu i nie łatwo je będzie zastąpić. Podejżewam że odszkodowanie za znacjonalizowane mienie też szybko nie nastąpi, dlatego spadek kursu niestety nie może nikogo dziwić.