Zaraz rusza kampanie na Raisemana (swoją droga ciekawe kto tym razem będzie się finansował mam nadzieje ze ktoś mocno medialny) do tego jest Bluza AR która wpisuje się idealnie w metaversum i jeszcze NFT i tutaj wydają się być w odpowiednim miejscu i czasie ze wsparciem chociażby INC a to bardzo dużo, moim zdaniem wystarczy jeden impuls żeby wrócić w okolice 4 zł
Rzeczywiście płynność jest na tyle niska, że nawet niewielkie ruchy podbiją kurs mocno, natomiast zobacz sobie, jaki w tej chwili jest sentyment. Ja biorę pod uwagę stopniowe nabieranie zaufania do spółki i wspinaczkę kursu raczej, niż pikę w górę - mogę się mylić, ale też mam pewien poziom docelowy i nawet wolałbym do niego dojść wolniej, niż szybkim strzałem. Pamiętaj, że drzwi są wąskie (niska płynność) i po gwałtownym wzroście nastąpi szybka realizacja zysków - aktualna płynność spowoduje, że sporą część z tego wzrostu rynek szybko odda.
Natomiast jedna rzecz jest ciekawa - generalnie rynek krwawi, zwłaszcza technologia, a na CDT cisza. Mam podejrzenie, że o spółce nikt po prostu nie wie, zobaczcie, ile osób jest zainteresowanych webinariami i ile polubień mają posty Innervalue.
Moim zdaniem działa FOMO i spekulanci uciekają z papieru, żeby kupić np. Lubawę albo JSW. Przy tej płynności, brak większych ruchów ceny przez ostatnie dni oznaczał, że na spółce nie działo się praktycznie nic. W tej chwili spadek o kilkanaście procent, to może być kilku inwestorów z transakcjami po kilka tys. każdy.