• do ~S_Holmes Autor: ~ACT [89.25.173.*]
    26 listopada pisałem Ci o 12zł.... wtedy się śmiałeś

https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=11017373&strona=1
  • Re: do ~S_Holmes Autor: ~Semloh [31.60.152.*]
    Holmes to guru sekty. Action będzie sobie radził gorzej niż reszta rynku
  • Re: do ~S_Holmes Autor: ~Katoo [84.10.157.*]
    No wiesz Holmes to nie detektyw Rutkowski i nie ma takiej skuteczności. Ale jak jest tanio to chyba dobrze? Twoja strategia okazała się słuszna, więc trzeba kupować. Coś mi się wydaje, że większość tutaj to tylko widzowie i keyboard warriors. Jak rośnie to cisza lub stękanie że balon, jak spada to też źle, bo nie rośnie. WTF?!
  • Re: do ~S_Holmes Autor: ~Robsoniada [89.76.12.*]
    Co za katastrofa
  • Re: do ~S_Holmes Autor: ~marzal [178.218.226.*]
    Spokojnie. Ja tam katastrofy nie widzę, chyba że za oknem. 100% na tej spółce odbywa się SHORT !!!
  • Do Katoo; Re: do ~S_Holmes Autor: ~S_Holmes [79.190.178.*]
    Dnia 2022-02-17 o godz. 09:28 ~Katoo napisał(a):
    > No wiesz Holmes to nie detektyw Rutkowski...

[...]

Witaj Katoo, nie przejmuj się niedźwiedzimi wpisami, które wywyołują wilka z lasu - w końcu wywołają. Niedługo odpiszę im i innym co portkami trzęsą przy byle zefirku lub burzą w oddali. Popołudniem, wieczorem lub jutro - więcej napiszę do Was wierni forumowicze. Wszystko pod kontrolą. Pozdrowienia dla cierpliwych, a zwłaszcza tych byków i byczków co są długo i przeżyli choćby zjazdy w trendzie wzrostowym z 5,80 do 3,80 i wtedy to dopiero na forum się wpisów naczytali w stylu ACT. Tymczasem.

• Re: Do Katoo; Re: do ~S_Holmes Autor: ~ACT [93.179.233.*]
    blisko 40% od szczytu z 1 października to dla Ciebie zefirek? przełamanie kursu od góry SMA200? za chwilę wyrysuje się krzyż śmierci (przełamanie od góry SMA50 przez 200), duże ryzyko korekty całego rynku, korekty na Swig, itd.... to są tematy o których pisałem już w wakacje... dla jasności, fundamenty to jedno, wykres drugie. siedzisz na ACT bardzo długo i pewnie długo będziesz siedział więc nie strasz mnie, że za 5lat kurs będzie po 20zł czy 30zł. póki co kurs idzie na wsparcie i tam ponownie zajmę pozycję w "Twojej perełce". przed nami jeszcze wysyp akcji uruchomionych SL...
  • Re: ACT; Re: do ~S_Holmes Autor: ~S_Holmes [79.190.178.*]
    Dnia 2022-02-21 o godz. 13:04 ~ACT napisał(a):
    > blisko 40% od szczytu z 1 października to dla Ciebie zefirek?

[...]

Nie strasz kolego ludków. Ale rozumiem, taką masz strategię inwestycyjną. Szeroki rynek akcji Polska/Europa/Świat spada, więc nic z samym ACTION to nie ma wspólnego. Moja szersza odpowiedź dotycząca ACTION i okolic się opóźnia z całkiem innych przyczyn, ale może dziś wieczorem lub jutro mi się uda coś więcej odpisać. Obecnie kurs jest wspierany przy 11 zł setkami tysięcy złotych.

• Re: ACT; Re: do ~S_Holmes Autor: ~ACT [93.179.233.*]
    ale kogo straszę? chyba nie twierdzisz, że po moich wpisach na forum bankiera, 21 października jako jeden z pierwszych wysypał się gość ze 100tyś akcji w jednym zleceniu po 16zł??? albo, że teraz kurs spada od 5 miesięcy bo ACT tak napisał ;) ... tak jak napisałeś, każdy ma jakąś (inna) strategię...
    Dnia 2022-02-21 o godz. 13:23 ~ACT napisał(a):
    > ale kogo straszę? chyba nie twierdzisz, że po moich wpisach na forum bankiera, 21 października...

[..]

Nie odgrzewaj starych kotletów z października wpisami o kursie 12 zł, bo to bez sensu, a dlatego, że choćby w grudniu miałeś kurs w okolicach 15 zł. Cierpliwym będziesz to otrzymasz szerszą odpowieź (jak i inni). Dziś ASBIS spada ponad 7%, a my mniej. To dobry wynik, Ogólnie całe GPW leci w dół - 93,4 % notowanych Spółek. Teraz się kupuje (jak się ma za co oczywiście), a nie panikuje. W takie podobne dni właśnie kiedyś kupowaliśmy ACTION po 1,90 zł. Więc "spokojna Twoja rozczochrana" forumowy kolego - kurs powróci w odpowiednim czasie tam gdzie trzeba, czyli do góry (pierwszy opór 12,75-12-85) i to tak szybko, że nie zdążysz odkupić swoich akcji, któych się pechowo pozbyłeś. Będzisz płacił drożej niestety.

• Re: ACT; Re: do ~S_Holmes Autor: ~ACT [93.179.233.*]
    widzę, że Ty dalej w swoim tonie... czyli atak i standardowe argumenty - kiedyś kurs będzie po... itd itd. Po pierwsze, swoich akcji pozbyłem się w pełni świadomie realizując swoją strategię a nie przypadkowo. Po drugie, opór oporem, nad nim jest coś dużo większego kalibru i Ty dobrze o tym wiesz...
    Dnia 2022-02-21 o godz. 13:58 ~ACT napisał(a):
    > widzę, że Ty dalej w swoim tonie... czyli atak i standardowe argumenty - kiedyś kurs będzie po... itd itd. Po pierwsze, swoich akcji pozbyłem się w pełni świadomie realizując swoją strategię a nie przypadkowo. Po drugie, opór oporem, nad nim jest coś dużo większego kalibru i Ty dobrze o tym wiesz...

[..]

Jaki tam atak, jestem spolegliwy i życzę każdemu sukcesów we własnych strategiach inwestycyjnych. Sam nie narzekam. Rynki dziś wyglądają, jak wyglądają i ani to Twoja zasługa, ani moja, no chyba żeś pociotkiem Putina i masz informacje jako jeden z pierwszych. A jest tak, że rynki finansowe gwałtownie reagują na każde nowe informacje o możliwym konflikcie między Ukrainą a Rosją. WIG20 traci ponad 3%, jest pierwszy raz od maja 2021 r. poniżej 2100 pkt. Europejskie parkiety (kontrakty): CAC40 zniżkuje o ponad 2%., hiszpański IBEX35 o 1,40 proc., niemiecki DAX o 1,95 proc., a rosyjski RTS 10,43%.

• Re: ACT; Re: do ~S_Holmes Autor: ~Krzych [62.96.104.*]
    Cos sie to 11 dlugo nie bronilo, wlasnie mi zrealizowalo zakup za 10,70, teraz czekam na 10,20.
    Dnia 2022-02-21 o godz. 14:02 ~Krzych napisał(a):
    > Cos sie to 11 dlugo nie bronilo, wlasnie mi zrealizowalo zakup za 10,70, teraz czekam na 10,20.

Średnia ważona dnia 10,98 więc blisko 11, a nie 10,20.

• Re: ACT; Re: do ~S_Holmes Autor: ~Misterspekuła [217.85.129.*]
    Dnia 2022-02-21 o godz. 14:21 ~S_Holmes napisał(a):
    > Dnia 2022-02-21 o godz. 14:02 ~Krzych napisał(a):
    > > Cos sie to 11 dlugo nie bronilo, wlasnie mi zrealizowalo zakup za 10,70, teraz czekam na 10,20.
    >
    > Średnia ważona dnia 10,98 więc blisko 11, a nie 10,20.
    >
    A ja tam widzę mocną linie wsparcia na 8,80zł. -9,20zł.

• Re: ACT; Re: do ~S_Holmes Autor: ~ACT [89.25.173.*]
    tak jak wyżej napisałem, pod uruchomione SL i ogólną panikę zająłem pozycję na Act. Posiadanie akcji obarczone jest teraz bardzo dużym ryzykiem ale mogę to zaakceptować. dalsze wahania kursu będą moderować decyzje.
    pozdrawiam

• Re: ACT Autor: ~Xiexie [31.0.59.*]
    @ACT widzę że kolega ogarnia, daj proszę znać jak widizsz kolejne ważne pułapy tutaj, kiedy warto wychodzić czy jakie sam masz przewidywania co do Act?
  • Re: ACT Autor: ~bywalec [91.146.243.*]
    to ja Ci pomogę....jest tu kilka łbów co nie złamało ich bankructwo,restrukturyzacja,covid czy "wojna", jedyni co dostawali po kieszeni byli przyszli milionerzy giełdowi co marzyli w 7 dni o milionach, większość się zmyła, tak samo jak zmykają z banana krótkowzroczni...
    wiesz mogłem wyjść > 16 i teraz zrobić przerwę od "grania" na lata, ale...skoro brałem i po 2 jak głupi i cel mam określony to żadne DT i te śmieszne dywagacje podpięte pod słowniki inwestowania mnie nie ruszają, bo nie inwestuje 100M, więc wolę mieć optymistyczny asekuryzm i polecam każdemu taki troszkę dystans nie tylko od bankiera,gdzie rzadko traficie nie tyle walor, co ludzi do konstruktywnej dyskusji. + Zdrowie najważniejsze, giełda nie jest dla każdego, więc szanujcie i zdrowie i własne pieniądze.
    Bez sugerowania gdzie zmierzamy....
    stara gwardia jak jeszcze jest wie o co się rozchodzi. Jest ryzyko długoterminowe jest zabawa.
[x]
ACTION 0,75% 26,80 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.