Ewidentnie "spekuły" już tu nie ma - ta spółka jest ewenementem, nikt nie stara się nakręcać hajpu, robić p&d i rozdawać papieru.
Czy pójdą za tym organiczne wzrosty?
Fatalny papier niby powinno to dziwic ale u nas na bananie widziałem juz wszystko sami pozwolili ja tak zeszmacic prezes dominujacy ktos kto tym walil z prawej bez opamietania
Ciszewski wyrzucił w 2021 około 100 kilo papierków w rynek. Pewnie inne osoby z jego otoczenia które brały w IPO też wywaliły swoje, 6.90 kupno sprzedaż powyżej 20zł to piekny zysk dla nich. Teraz już nikt nie sypie, ale też mało kto kupuje. Nie ma tu ekipy która chciałaby podgrzać nastrój i rozkręcić handel. Prezes zdaje się liczy na to że spolka sama się obroni, a wzrosty pojawia się organicznie.
Całe widoczne kupno teraz to 96k, do 21,80 widoczna podaż to niecałe 100k.Jeśli pominąć ceny na S pow 100 zł to cała podaż to 1,3 mln zł.Nie ma kupna i w dobrych cenach też nikt brać nie chce.A organicznie to spółka się rozwija od poczęcia i kosztuje 20 zł zamiast 70.
Cześć Juhas,Problem wiesz na czym polega.Gdyby GX była w trendzie wzrostowym i dziś przed sesją kosztowała np. 70 zł to po prezentacji wyników kosztowałaby pewnie 90 zł.A jest w mega silnym trendzie spadkowym plus ewidentnie widać w arkuszu po prawej,że pod wyniki porozstawiali się ci co mają już tej spółki dosyć.Żadna ilość na S ale ja na przykład dzis mimo rewelacyjnych odczytów już nic nie kupie-nie dlatego że nie warto tylko dlatego,że papier jest taki jaki jest.Wolę kupić po 30 czy 40 niż po 20.W trendzie,na obrotach,jak będzie o spółce głośno.Pozdrawiam.