zobaczymy ja liczę na minimum 500tyś zysku netto trzeba pamiętać że w poprzednich kwartałach były bonusy np sprzedaży biurowca bazą porównawczą będzie czysty zysk netto za IV kwartał 2020 i ewentualnie odniesienie do III 2021 bez zdarzeń jednorazowych
Mam nadzieję że są tuaj osoby które wiedzą coś o spółce, czytają raporty z poprzednich okresów itd Jutro publikacja raportu za IV kwartał Jakich wyników się spodziewacie? Pytam o realne i prawdziwe liczby, nie o kosmos, super etc Ja obstawiam 500tyś zysku netto, tak mam nadzieję z lekkim niedoszacowaniem;) Proszę tylko o merytoryczne odpowiedzi a nie ujadanie, bo tego tutaj ostatnio jakoś dużo... pzdr akcjonariuszy LONG
Serio nikt nic nie napisze? Tutaj sami kółkowicze? Ludzie to jest firma na LONG!!! POCZYTAJCIE RAPORTY, DYNAMIKĘ PRZYCHODÓW I ZYSKU, ZERKNIJCIE NA SPEDYCJĘ , NA PLANY SPÓŁKI
Wartość firmy i dynamika wzrostu to oczywista oczywistość. Jest tutaj sporo ludzi long term, którzy potrafią oszacować potencjał. Firma już w zeszłym roku powinna latać powyżej 5 zł.
Fundamenty nie ulegają wątpliwości. Spółka powinna być notowana dużo wyżej.
Moim zdaniem, Prezes powinien kontynuować zakupy na swój rachunek i skup akcji własnych, bo to po prostu dobra inwestycja dla niego i dla spółki (a przez to i dla reszty akcjonariuszy). Kiedy zostanie osiągnięta rozsądna kapitalizacja - a nie ma na to siły, zostanie przy konsekwentnych zakupach głównego akcjonariusza i samej spółki, a także inwestorów i funduszy wierzących w przyszłość, spółka powinna rozważyć emisję celową na transakcję zakupu sporej nieruchomości. To pchnie spółkę na nowe poziomy zysku i utrwali kapitalizację.
Taka emisja ma sens przy cenie dużo wyższej niż obecna. Wyższa kapitalizacja przyciągnie też fundusze.
Do kółkowiczów nic nie mam. Dostarczają płynności i często pomagają wynieść spółkę na wyższe poziomy. Pozwalają też odkupić akcje taniej. Jak ktoś widzi wzrost +40% intraday, to ciężko się dziwić, że próbuje realizować krótkoterminowy zysk.
witam Was i takie posty rozumiem;) z tą emisją masz rację - ZGODA -ale jak zauważasz przy wyższym poziomie kursu. To by dało kopa do dalszego rozwoju, ale powiedzmy pułap emisji to 8zł minimum;)
Trzeba się wczytać dokładnie, ale Liczyłem na około 500tyś zysku, jest ponad 600tyś - BRAWO Piękny wynik, cały rok przełomowy dla spółki Akumulacja wskazana i spokojnie bedziemy razem ze spółką piąć się w górę;) Skup jak ruszy - szybko podskoczymy na inne poziomy. po dzisiejszych wynikach c/wk spada poniżej 1 - to nie za bardzo normalne w zdrowej i perspektywicznej spółce
Najlepszy rok w historii spółki KUPIEC SA Raport bardzo dobry IV kwartał 2020 vis 2021 to 100% zwiększenie zysku netto Teraz jeszcze kolarze oddają w tej cenie, pewnie sporo z nich ze stratą ale to ich wybór Ruszył SKUP, niech spółka zbiera dziennie po 1-2kilo akcji a kurs podskoczy Ja mam nadzieję powoli, po cichu i spokojnie by znowu nie zrobił się tutaj bajzel...nikomu nie potrzebny jak sądzę... Brawo i do przodu;)
Moment, moment. Przecież spółka zanotowała bardzo dużą stratę netto w 4q. To nie jest dobra informacja. Prezes o tym wiedział, a nawijał makaron na uszy w webinarach. I nie chcę słyszeć, że to tylko z aktualizacji wyceny akcji. Kto w te akcje wszedł? Akcje są własnością spółki? Akcjonariusze ponoszą koszty tej decyzji? Chcąc nie chcąc będąc akcjonariuszem kupca mamy też udziały w windykacji. Windykacja kuleje, kupiec traci. Radzę obserwować notowania nie tylko kupca...
Martwi też, że w jednym z webinarow Prezes jakby zwatpił w sensowność dalszych zakupów akcji i uznał, że teraz wszystko zależy od rynku. I albo inwestorzy docenią plany spółki i pchną kurs wyżej i wtedy uda się kupić większy biutowiec, albo nie i wtedy spółka zadowoli się czymś mniejszym. To nie jest scenariusz na 8zl przy tym sentymencie. Dobrze życzę akcjonariuszom kupca, sam nim jestem, ale nie wolno się oszukiwać. Jedyny sposób, żeby spółka weszła na wyższy poziom i zainteresowała sobą kapitał to dalszy skup i wyższa kapitalizacja.
Dogadać się z funduszami. Pociągnąć kapitalizację w górę, zrobić dla nich emisję z dyskontem. Pozyskav kapitał i mądrze zainwestować. Giełda zna takie przypadki. Wtedy widzę tu 8-10zl. Inaczej 2-3zl będzie tu jeszcze długo. Nie czarujmy się. Przy wynikach typu 300-600k zł na kwartał beż nadzwyczajnych zdarzeń to 2-4zl to adekwatna wycena. Jedyna szansa to pchać spółkę na nowe tory.
Akcjonariusze dziękują za troskę, wielu chciałoby także dokupić taniej , sprzedałeś wyżej kolego to gratuluję ale skończ to naganianie na spadki ,zaraz kupisz po 3 zł i będziesz trąbił jaka to niedowartościowana firma .
a zapytam czy kolega wiem może jaka będzie cena za akcję BVT za miesiąc, pol roku czy rok? tutaj zysk operacyjny z działalności jest kluczem jesli spólka będzie dalej zarabiała jak w 2021 i wejdą nowe projekty plus skup to.... ciekawy będzie to rok na KUPIEC SA to może być czarny koń NC W 2022 tle na teraz i na jakiś czas zniknę bo zrobiło się za gęsto od kolarzówek;) pzdr akcjonariuszy long termin
Nie wiem jaka będzie cena bvt dlatego sugerowałem aby ją również obserwować, bo czy się chce czy nie, będąc akcjonariuszem kupca jest się też akcjonariuszem bvt. Nie ukrywam, że jestem rozczarowany wynikami za 4q, ale to moja wina, nie policzyłem ile stracili na akcjach. Wynik z działalności podstawowej rzeczywiście ok.
I dodatkowo, przecież nie ma szans żeby kupiec zarabiał w 2022 jak 2021. W 2021 były aż 2 (!!!) czynniki jednorazowe. Umorzenie dotacji i sprzedaż biurowca. Wracamy tu do wyników po 200-600k zł netto na kwartał. Nie uwzględniając pozycji na bvt. Może być +, może być -. Nie mówcie, że jestem jakimś naganiaczem. Merytorycznie proszę.
Nie wszystko ok tylko kolejny raz to podkreślę - Podstawa to wynik zysku netto na dzialalności operacyjnej, a nie zdarzenia jednorazowe w postaci odpisów czy wypłaty premii dla zarządu. Zysk netto z operacyjnej świadczy o tym w jakiej kondycji jest spółka, a tutaj mamy kwartał do kwartału solidne wzrosty zerkając r/r Owszem baza już jest większa więc ta dynamika pewnie wyhamuje, natomiast założenie że wracamy do zysku kwartalnie na poziomie 200tyś jest jak dla mnie bardzo dużym niedoszacowaniem...i tutaj się nie zgodzę... Myślę że każdy kwartał 2022 to będzie zysk powyżej 500tyś, a może być też taki że zbliżymy się do 1mln zlotych Tak myślac i widząc wskazniki, w tym WK która na teraz poniżej 1 nie widzę tutaj za bardzo pola do niższej wyceny akcji, a tak serio to wydaje mi się że ona jest bardzo niedoszacowana i zerkając na sektor nie było by przesadą gdyby akcje dzisiaj kosztowały 6-8zł Mylę się gdzieś....
Każdy postrzega sytuację jak uważa, natomiast pytanie brzmi? Dlaczego to myślenie życzeniowe? Czy za takie uważasz fakt, że KUPIEC może zarabiać w każdym kwartale powyżej 500k? jakie masz ku temu podstawy widząc raporty za ostatnie kwartały? nie zwracając w nich uwagę na zdarzenia jednorazowe? Jaka ma być wartość kursu jeśli by faktycznie w 2022 zarobili przykładowo na czysto z operacyjnej 3mln złotych Akcje mają być po 2-3zł ze wskażnikiem WK w takiej sytuacji na poziomie 0,5? Jaka jest jego średnia wartość dla sektora? to można sobie wyguglować... ja nie mam szklanej kuli, ale widzę cyfry, znam fakty i na ich podstawie wyciągam wnioski, co będzie i jak będzie nie wiem tego, ale dzisiaj widzę NIEDOWARTOŚCIOWANIE wyceny na NC
Kolego jeżeli myślisz że wycena spółki zależy od tego ile spółka teraz zarabia to chyba jesteś tydzień na GPW. Kup PKO lub Orlen i przeliczaj c/z , może trochę zarobisz.
Prosiłem merytorycznie, widzę ad personam. No cóż, podzieliłem się przemyśleniami i obawami co do przyszłości spółki. W zamian za to dostaję ataki personalne. Chcecie zakłamywać rzeczywistość, Wasz wybór. Ja widzę ogromną stratę za 4q i małe widoki na poprawę w niedalekiej przyszłości. Powodzenia.
Wszedłeś do świątyni i mówisz " coś mi się wydaje że te wasze bóstwa to lipa" - czego się spodziewasz że wyznawcy cię pochwalą. Forum to takie kapliczki różnych papierowych bożków z szamanami i wyznawcami.
Panowie nie ma co bić pianę, perspektywa wojny na Ukrainie wystarczy wszystkie spółki lecą, zwykła panika taka sama jak w marcu 2020 roku ,kto wtedy kupował dużo zarobił, osobiście uważam że kupiec to dobra inwestycja , dziś też trochę zakupiłem, pewnie jeszcze panikarze oddadzą po 2,9 a jutro może jeszcze niżej i będzie ok.