Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,47 zł , zmiana od tamtej pory: -73,63%

Jutro raport

Nie wszystko ok tylko kolejny raz to podkreślę - Podstawa to wynik zysku netto na dzialalności operacyjnej, a nie zdarzenia jednorazowe w postaci odpisów czy wypłaty premii dla zarządu.
Zysk netto z operacyjnej świadczy o tym w jakiej kondycji jest spółka, a tutaj mamy kwartał do kwartału solidne wzrosty zerkając r/r
Owszem baza już jest większa więc ta dynamika pewnie wyhamuje, natomiast założenie że wracamy do zysku kwartalnie na poziomie 200tyś jest jak dla mnie bardzo dużym niedoszacowaniem...i tutaj się nie zgodzę...
Myślę że każdy kwartał 2022 to będzie zysk powyżej 500tyś, a może być też taki że zbliżymy się do 1mln zlotych
Tak myślac i widząc wskazniki, w tym WK która na teraz poniżej 1 nie widzę tutaj za bardzo pola do niższej wyceny akcji, a tak serio to wydaje mi się że ona jest bardzo niedoszacowana i zerkając na sektor nie było by przesadą gdyby akcje dzisiaj kosztowały 6-8zł
Mylę się gdzieś....

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
KUPIEC 0,00% 1,05 2026-01-21 11:44:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.