Zwrot kasy z produkcji 3,8mlnzł raportowali przy 100k. Dwa miesiące później mamy 50k więcej czyli już prawie 6 baniek. + agony ciągle dobrze się sprzedaje
Tak wiem jeszcze podatki trzeba odjąć, ale potem przecież będą też zwroty podatków.
Teraz tylko czekać na konsole i jak consols s. a. Nie spieprza portu to będzie kolejne 6 baniek w 4 miesiące. Zyski za 2022 będą srogie.
Nie powiem - dane z newslettera przebiły moje najśmielsze oczekiwania (i chyba nie tylko moje). Mamy sprzedany 18k Succubusa + 20k płatnych DLC. Do tego kilka tysięcy Agony. Myślę, że w styczniu spółka mogła wygenerować jakieś 800k zł przychodu (ktoś tu szacował przedział 700-900k). Przecież tu nawet bez Succubusa na konsole w samym I kw22 może być na spokojnie ponad 2 mln zł zysku netto (pamiętajmy, że większość kosztów wrzucana jest w zapasy ; stąd w dużym uproszczeniu: przychód - podatki = zysk netto). Pod względem wynikowym Madmind powoli zaczyna wchodzić na średnią półkę NewConnect, obok takich spółek jak SimFabric czy Drago (zbliża się też do notowanego na rynku głównym Big Cheese).
A wycena? Myślę, że jak rynek zobaczy raporty za IV kw 21 i przede wszystkim za I kw 22 to kurs pójdzie w odpowiednim kierunku. Po informacjach ze stycznia za sensowną kapitalizację uważam przedział 90-120 mln zł.
Podbijam ponieważ jak jakiś poważny inwestor przeczyta inne wątki to ucieknie , za chwile pewnie ktoś napisze że poważni ludzie nie sugerują się forum ale wg mnie wcale tak nie jest i mogę przytoczyć kilka przykładów
Owszem poważny lub mniej poważny inwestor mógłby tutaj trafić, ale inwestycja jest obarczona bardzo dużym ryzykiem:
- widać potencjał, ale produkty są niedopracowane,
- tematyka jest mało oryginalna,
- stylistyka obiektywnie odrażająca.
Ok, zakładając, że jednak jest nisza, która poszukuje takich doznań, bo skoro jest sprzedaż.. to powstaje pytanie, czy ta sprzedaż nie jest pompowana przez jakiegoś animatora i kolejne pytanie, jak się zachowają akcjonariusze, jak już odpowiednio podpompują cenę akcji za pomocą pozyskanych inwestorów?
Każda inwestycja jest obarczona ryzykiem w przeciwnym wypadku wszyscy byli by milionerami , nie sądzisz ?
Wg mnie skoro w 4 miesiące mamy sprzedaż na poziomie 150.000 sztuk tzn że zainteresowanie takimi produkcjami jest niemałe i zaznaczyć trzeba że lada chwila Succubus zostanie wydany na konsole , mamy też w produkcji Lord of Agony , Tormentora , Paranoid a i Sanctus
Jedyna polska spółka gamingowa, w którą można aktualnie w tych niepewnych czasach rozważać inwestycje, to CDP. Gaming ogólnie jest aktualnie passe i w mojej ocenie przetrwają tylko najlepsi. Nie wiem skąd wytrzasnęliście tego 00, ale powinien schować słomę do butów i przestać używać rynsztokowego słownictwa. Ma ewidentnie jakieś problemy z komunikacją
Typowy marny troll..
-produkty są niedopracowane gdzie gra ma oceny na steam 86% pozytywnych - ok whatever
Widac potencjał- wow naprawdę przeciez pisałeś co innego zdecyduj się
Tematyka jest mało oryginalna- no tak jest pełno takich gier ...masa wow
Stylistyka to kwestia gustu
150 tys w niecałe 4 miesiące to bardzo dobrze jak na wrześniowego debiutanta z nc z cap 45 mln wiec proste ze jest nisza geniuszu
A ten ostatni wysr*w
Aha czyli sugerujesz ze gra ma sprzedaz nakręcana przez animatorów
Ahahahah ok czyli dlatego kurs spadl z 6 przed premierą do 4 po.