• Emisja z pp po 1.45 Autor: yoggi [37.248.201.*]
    http://biznes.pap.pl/pl/reports/espi/all,0,0,0,1
  • Re: Emisja z pp po 1.45 Autor: yoggi [37.248.201.*]
    https://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,501715
  • Metoda kija i marchewki Autor: ~Cynik [37.225.58.*]
    Ta emisja to kij, teraz czekamy na marchewkę. Inaczej nici z tego całego zamieszania. Czas płynie nieubłaganie a aby wyjść z impasu wzywajacy musi znacząco zwiekszyc stan posiadania z celem 95%. Inaczej pat. Także czas na kolejny ruch. Presto, presto, avanti!
  • Re: Metoda kija i marchewki Autor: yoggi [37.248.201.*]
    Chyba ze emisja ma GI wyprowadzić z impasu i liczą ze nie będzie chętnych na objęcie emisji po 1.45
  • Re: Metoda kija i marchewki Autor: ~ddr [83.25.100.*]
    Dobry ruch GI. To nie oni maja wyskoczyć z kasy, tylko mniejszościowi i to o 100% obecnego wkładu. Dodatkowo zamykają wszystkim gębę z brakiem dostępu do emisji na drodze sądowej. Sprytne. Ci co mają zamrożone po kilkaset tysięcy muszą dorzucić do puli drugie tyle lub spadać i zgodzić się na rozwodnienie akcji przez Włochów.

Jestem skłonny podwoić swój wkład.

Pozrawiam.
  • Re: Metoda kija i marchewki Autor: ~Cynik [37.225.58.*]
    Tępe straszenie. Kij jest. Teraz marchewka inaczej będą płacić więcej
    W moim przypadku to nie kij tylko piórko do łaskotania za uchem. Nie wiem jak u innych. Obstawiam, że wezwanie się nie powiodło. GI musi mieć 95%. Inaczej są w kropce. I wtedy będą musieli wyskoczyć z dodatkowej kasy.
  • Re: Metoda kija i marchewki Autor: ~Cynik [37.225.58.*]
    Tak trzymać
  • Re: Metoda kija i marchewki Autor: yoggi [213.134.189.*]
    Jeśli GI dorzuci 75mln w emisji to i ja chętnie wezmę po tej samej cenie żeby mnie nie rozwodnili
    Yoggi niezły z ciebie cynik. Też lubisz pokerka?
  • Re: Metoda kija i marchewki Autor: yoggi [213.134.189.*]
    Myśle ze nie cynikiem tylko inwestorem. Oddając w wezwaniu po 1.45 oddajesz złotówkę za 30 groszy. Tak to sie obecnie przelicza na chwile obecna, wiec dla mnie warto poczekać na urealnienie wyceny. Tym bardziej ze nie da sie w nieskończoność ukrywać w bilansie (nie mówiąc już ze poza nim) zysków spółki. Póki GI będzie na GPW, a to jeszcze potrwa to zobowiązani są do transparentnosci. Obecne zas wezwanie to czysty wyzysk i próba wywłaszczenia
  • Kalkuluj Autor: ~Cynik [37.225.58.*]
    Ile procent musi

Chlodno kalkuluj. Po pierwsze te uchwały również można skutecznie blokować. Wykazujac w pozwie brak uzasadnienia ekonomicznego dla podwyższenia kapitału w obecnej po prohumanie drastycznie innej sytuacji plynnosciowei i ekonomiczno finansowej. Po drugie kalkuluj ile muszą kupic? W % i bezwzglednie. Wg mnie aby osiągnąć punkt wyjscia z impasu muszą szybko kupic kilka mln, co najmniej 5mln. Mniej nic im nie daje. Czas jest determinantem ich działań. Bez znaczącego podniesienia ceny w wezwaniu nic nie osiągną
  • Re: Metoda kija i marchewki Autor: ~xyz [172.226.14.*]
    Ta emisja to żaden game changer. Walne-uchwała-sąd czyli pat.
    Te wszystkie ruchy to na wystraszenie.
    Dopiero po zakończeniu wezwania okaże się, jak liczne są siły po obu stronach.
    Trzymać, nie oddawać!
    Miałem ciekawą rozmowę z kolegą, którego firma doradza wiekszościowym akcjonariuszom, jak pozbyć się małych.
    Generalnie nie ma opcji delistingu, bez 100% wykupu. Wszystkie akcje zastraszające maja na celu zdobycie 95% i wykup. W ostatnich latach żadna firma nie zeszła z giełdy zostawiając jakieś akcje w innych rękach. Kluczem jest pozostawienie min 5% i dogadanie się. Skoro czas działa na nasza korzyść, to trzeba czekać.
    Zawsze można jakiś artykuł zamówić, jak to zagraniczny kapitał chce wysiadać polskich drobnych. Poczytne!
    Generalnie blokować ruchy głównego, jak się da - sąd, regulator.
    Trzymać, trzymać, trzymać!
  • Re: Metoda kija i marchewki Autor: ~Rafi [185.157.14.*]
    Dokładnie, jest faza zmiękczania i straszenia. Temu służył NWZA i delisting i temu też "nagle" kolejne WZA z emisją. Straszenie trwa. A zapewne na początku tygodnia, Włosi dadzą komunikat o podwyższeniu ceny do..... i wszyscy będą częściowo zadowoleni i niezadowoleni...
  • Re: Metoda kija i marchewki Autor: ~luu [83.4.236.*]
    mało wiesz w nogach spisz... czytaj... radpol...
  • Re: Metoda kija i marchewki Autor: ~xyz [172.225.145.*]
    radpol to nie gi. Poczekamy zobaczymy. Empik tez wyszedł, ale dogadał się z mniejszościowym. Teoretycznie gi tez może wyjść, po zakończeniu tych spraw sądowych. Tylko potem bedzie musiało szukać akcjonariuszy na całym świecie. To jest paraliż firmy na lata. Spokojnie, zapłacą swoje za przejęcie firmy. Poczekajmy do końca wezwania.
  • Nie porównuj jablek do pomarańczy Autor: ~Cynik [37.225.58.*]
    @luu a Ty tak dużo wiesz? No ale gdzie są niby te podobieństwa? Masz tu jakies ofiaki lub fundy , ktorym zwisa i mozna maksymalizowac rentownosc prywatną decydentów (zaznaczam, ze to hipoteza a nie oskarzenie, kto rozumie ten zrozumie). Tutaj są zmotywowani i skonfliktowani mniejszosciowi, a nawet na drodze sądowej od roku. Poza tym cena wezwania radka po 3.00 po 2 dwoch podniesieniach gdzie cena wezwania byla blizej do godziwej. Parametr ebidta na cene wezwania ok 5. Adekwatnie tutaj stosujac porównanie do radpolu cena powinna wynosic minimum 3. Cena przed prohumanem 1.45 i cena 1.45 po prohumanie to oszustwo. Takze nie siej fermentu
  • Re: Nie porównuj jablek do pomarańczy Autor: yoggi [213.134.189.*]
    To skrajne niedoszacowanie wartości firmy w wezwaniu ciężko porównać z jakakolwiek inna spółka dlatego tez ja się w ogóle zastanawiam czy warto te akcje oddawać w wezwaniu, nawet jakby podwyższyli cenę. W perspektywie kilku lat dużo więcej sie zarobi
  • Re: Nie porównuj jablek do pomarańczy Autor: ~luu [83.4.236.*]
    w porównaniu, chodziło mi tylko oto że knf może wycofać spółkę gdy główny ma mniej niż 95% akcji... tylko tyle... sam mam sporo tego kwita ale staram sie myśleć a racjonalnie...
  • Re: Nie porównuj jablek do pomarańczy Autor: ~Rafi [185.157.14.*]
    A swoją drogą, GI zawiesiło "twarde dno" na 1,45 zł! To dla tych, co zamierzają sprzedać po 1,45, bo "potem" spadnie na 1,10.... Oczywiście za kilka dni zapewne zobaczymy "ugodową" podwyżkę wezwania. Wszyscy (włącznie z Włochami) będą niezadowoleni. I zarazem Włosi przy podwyższonej cenie przebiją 95% i bez gadania zamkną karierę GI Group/WorkService na rynku kapitałowym. Karierę bardzo burzliwą swoją drogą!
[x]
GIGROUP -1,77% 2,05 2025-07-23 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.